Datum : 29 januari 2019 Categorie : Blog, Zakelijk Engels, Engels leren

Je zakelijk Engels verbeteren

Engels is de lingua franca in de zakenwereld. Het is dus belangrijk om goed Engels te spreken als je internationaal zaken wil doen. Wij geven een aantal tips om je zakelijk Engels te verbeteren.



Engels in de zakenwereld

Engels is de taal van de internationale zakenwereld. Je hebt het nodig om internationale klanten te bereiken, internationale projecten te leiden en internationaal te communiceren. In de meeste vacatures wordt een ‘goede beheersing’ van het Engels gevraagd en je hebt een streepje voor als je vloeiend Engels spreekt.

Tips om je zakelijk Engels te verbeteren

Over het algemeen spreken Nederlanders gelukkig goed Engels. Volgens de EF English Proficiency Index (EF EPI) uit 2017, een jaarlijks onderzoek van onderwijsinstelling Education First (EF), is Nederland het beste Engelssprekende land dat Engels niet als moedertaal heeft. Maar het kan natuurlijk altijd nog beter, Wij geven een aantal tips om je zakelijk Engels te verbeteren.

1.Bepaal je huidige taalniveau

Voordat je weet waar je heen wilt, moet je immers eerst weten waar je staat. Wij bieden hiervoor een gratis niveautoets. Hiermee krijg je een goede indicatie van je huidige taalniveau.

2. Stel jezelf een praktisch en haalbaar taaldoel

Door doelen te stellen, weet je waar je naartoe werkt en heb je houvast bij het leren. Maar maak deze wel haalbaar. Heb je taalniveau A2 maar wil je binnen een jaar op C2 zitten? Het is mogelijk, maar dan zul je hard moeten werken.

3. Integreer de taal zoveel mogelijk in je dagelijks leven

Stap over de drempel heen en probeer zoveel mogelijk input te zoeken. Je kunt niet altijd in een Engelstalig land zijn, maar met (sociale) media kom je al heel ver. Luister vaker naar Engelstalige podcasts, lees bijvoorbeeld eens de The New York Times of bekijk het nieuws op de CNN.

Wil je graag je zakelijk Engels verbeteren?

Werk je in een internationale omgeving en spreek je daardoor vaak zakelijk Engels op de werkvloer? Maar twijfel je soms over je woordkeuze en je uitspraak? Of wil je overtuigender overkomen tijdens presentaties of pitches in het Engels? En wil je effectiever kunnen onderhandelen in het Engels? Volg dan een cursus Zakelijk Engels bij Babel!

Cursussen Engels

Lees ook: