Geschreven door:Liz

Datum : 29 januari 2019 Categorie : Blog

Zo verbeter jij jouw zakelijk Engels!


We zijn met alles en iedereen verbonden. We kunnen binnen een paar uur aan de andere kant van de wereld zijn en via netwerken als Skype kunnen we zelfs direct communiceren met alle delen van de wereld. Engels is hierbij de taal die een grote brug vormt. Het is een echte lingua franca.

Engelse geschiedenis

De grote invloed van het Engels hebben we te danken aan een geschiedenis van kolonisatie. Groot-Brittannië bezat overal ter wereld koloniën en nam de Engelse taal gewoon mee. Hierdoor verspreidde de taal zich en breidde het zich verder uit. En ook vandaag de dag is de hele wereld met elkaar verbonden door het Engels en evolueert de taal zich elke dag weer.

Chinees en Spaans

En dat terwijl er juist meer mensen zijn die Chinees en Spaans spreken. Toch is het niet waarschijnlijk dat die twee talen brugtalen worden en het Engels van zijn plek stoot. Mensen geloven in het belang van Engels en houden deze status dus hoog. Daarnaast heeft het Engels een belangrijke en invloedrijke cultuur (denk aan Hollywood, Engelse/Amerikaanse songteksten) en internationaal handelskarakter.

Engels in de zakenwereld

Engels staat op nummer één in de zakenwereld. Het is een manier om internationale klanten te bereiken, internationale projecten te leiden en internationaal te communiceren. In het overgrote gedeelte van de vacatures wordt ‘goede beheersing’ van het Engels gevraagd en je hebt al snel een stapje voor als je Engels vloeiend beheerst. Engels is de taal van de internationale zakenwereld.

Nederlanders zijn goed in Engels

Over het algemeen spreken Nederlanders gelukkig goed Engels. Volgens de EF English Proficiency Index (EF EPI) uit 2017, een jaarlijks onderzoek van onderwijsinstelling Education First (EF), staat Nederland zelfs op nummer 1 van beste Engelssprekend land dat Engels niet als moedertaal heeft.

Engelse taalvaardigheid verbeteren

Wil jij nóg beter Engels spreken?

  • Zoek uit wat je huidige niveau is. Voordat je weet waar je heen wilt moet je immers eerst weten waar je staat. Wij bieden hiervoor een vrijblijvende niveautoets Hiermee krijg je een goede indicatie van je huidige taalniveau.
  • Stel jezelf een praktisch en haalbaar taaldoel. Door doelen te stellen weet je waar je naartoe werkt en heb je houvast bij het leren. Maar maak deze wel haalbaar. Heb jij taalniveau A2 maar wil je binnen een jaar op C2 zitten? Het zóu kunnen, maar zal ook heel hard werken worden.
  • Integreer de taal zoveel mogelijk in je dagelijks leven. Stap over de drempel heen en probeer zoveel mogelijk input te zoeken. Je kunt niet altijd in een Engelstalig land zijn, maar met (sociale) media kom je al heel ver. Zet vaker de radio aan op Engelstalige zenders om gewend te raken aan de klanken. En lees bijvoorbeeld eens de The New York Times of bekijk het nieuws op de CNN.
  • Probeer meer te begrijpen dan alleen de woorden. Ben je betrokken bij een gesprek met native speakers? Let dan ook eens op hoe de gesprekspartners met elkaar omgaan. Hoe maken ze grapjes? Hoe uiten ze hun mening? De kleine nuances maken vaak het verschil!

Ben je op zoek naar een taalcursus Engels? Wij bieden cursussen aan op alle niveaus! https://www.babel.nl/cursusoverzicht/engels/

Lees ook: