Cursus Portugees niveau 1

Niveau: Beginner (0/A2)

Ga je binnenkort op vakantie naar Portugal of Brazilië en wil je graag de basis van het Portugees leren? Of wil je om een andere reden kennismaken met deze prachtige taal? De cursus Portugees niveau 1 is ideaal als je nog helemaal aan het begin staat van jouw Portugese avontuur!

Onze klassikale cursussen worden op dit moment, en in ieder geval tot en met 20 april 2021, in de virtual classroom gegeven. In verband met de lockdown en de avondklok vinden op dit moment de meeste cursussen volledig plaats in de virtual classroom. Voor de lessen op onze locaties houden wij rekening met verschillende scenario’s voor de start van de cursussen op of na 19 april. Wij schetsen hierbij graag hoe je cursus op locatie eruit kan gaan zien.

Er is (nog) geen nieuwe cursus ingepland.

Deze training kan ook in maatwerkvorm worden aangeboden. Neem contact met ons op voor een vrijblijvende offerte.

Over de cursus Portugees niveau 1

Portugees leren

De nationale taal van Portugal en Brazilië is Portugees. Wie voor werk of studie naar Portugal gaat zal veel baat hebben bij een cursus Portugees voor Beginners. Het Portugees heeft weinig herkenbare woorden. Toch kun je in relatief korte tijd veel van deze taal leren. Met praktische oefeningen leer je snel een conversatie te voeren in het Portugees. Hoewel het Europees Portugees iets afwijkt van de Braziliaanse taal kun je met deze cursus heel goed uit de voeten in Brazilië. Ideaal voor een uitwisselingsstudie in Coimbra of Lissabon, of bij zakelijke contacten in het Portugees.

Ga je binnenkort op vakantie naar Portugal of Brazilië? We bieden ook een cursus ‘Portugees op vakantie‘ aan. Met deze speciale cursus ben je optimaal voorbereid op je vakantie!

Leerdoelen

In de cursus Portugees niveau 1 werk je toe naar taalniveau A1-.

Na het afronden van deze cursus…

  • Kun je je op eenvoudige wijze uitdrukken in veel voorkomende situaties.
  • Qua luistervaardigheid kun je globaal een tekst begrijpen (trefwoorden).
  • Op gebied van spreekvaardigheid kun je een aantal basisvaardigheden toepassen. Je leert bijvoorbeeld jezelf voorstellen, naar de weg vragen, iemand begroeten of iets bestellen in een restaurant.

Methode

Als lesmethode gebruiken we het boek Português XXI Nível 1 livro do aluno. We werken in deze cursus met het tekstboek en werkboek met CD. De docent gebruikt ook eigen lesmateriaal in handouts. Verder wordt ook met muziek gewerkt, en als werkvormen worden rollenspellen en simulaties gebruikt.

Via onze speciale boekenpagina kun je de benodigde boeken voor deze cursus bestellen. We rekenen erop dat iedereen de eerste les het materiaal bij zich heeft.

Tijdsinvestering

De cursus Portugees niveau 1 bestaat uit 9 bijeenkomsten Babel in Utrecht.

Om ervoor te zorgen dat je zoveel mogelijk leert van de bijeenkomsten, verwachten we van jou dat je ongeveer 2 à 3 uur per week aan zelfstudie besteedt. Natuurlijk ontvang je hier lesmateriaal en opdrachten voor, die tijdens de bijeenkomsten zullen worden besproken.

Praktisch

  • Deze cursus wordt op locatie gegeven in een kleine groep. Hier kun je alle maatregelen vinden die wij genomen hebben tegen het coronavirus.
  • De voertaal tijdens de bijeenkomsten is Portugees. Vooral tijdens de eerste bijeenkomsten zal de docent ook regelmatig in het Nederlands instructies geven en vragen beantwoorden.
  • Als lesmethode gebruiken we het boek Português XXI Nível 1 livro do aluno. Via onze boekenpagina kun je het benodigde boek voor deze cursus bestellen. We rekenen erop dat iedereen de eerste les het materiaal bij zich heeft.
  • Er is geen eindtoets. Je ontvangt een bewijs van deelname als je hebt deelgenomen aan 8 van de 9 bijeenkomsten.
  • Werk je bij de Universiteit Utrecht of sta je bij deze universiteit ingeschreven als (exchange) student? Dan krijg je 15% korting op deze cursus! Schrijf je in met je UU e-mailadres, dan wordt de korting automatisch verwerkt.