Cursus Portugees niveau 1

Ga je binnenkort op vakantie naar Portugal of Brazilië en wil je graag de basis van het Portugees leren? Of wil je om een andere reden kennismaken met deze prachtige taal? De cursus Portugees niveau 1 is ideaal als je nog helemaal aan het begin staat van jouw Portugese avontuur!

Er is (nog) geen nieuwe cursus ingepland.

Deze training kan ook in maatwerkvorm worden aangeboden. Neem contact met ons op voor een vrijblijvende offerte.

Over de cursus Portugees niveau 1

Portugees leren

De nationale taal van Portugal en Brazilië is Portugees. Wie voor werk of studie naar Portugal gaat zal veel baat hebben bij een cursus Portugees voor Beginners. Het Portugees heeft weinig herkenbare woorden. Toch kunt u in relatief korte tijd van deze taal veel leren. Met praktische oefeningen leert u snel een conversatie voeren in het Portugees. Hoewel het Europees Portugees iets afwijkt van de Braziliaanse taal kunt u met deze cursus heel goed uit de voeten in Brazilië.

Ideaal voor een uitwisselingsstudie in Coimbra of Lissabon, of bij zakelijke contacten in het Portugees.

Deze cursus Portugees vindt plaats op ons instituut in Utrecht.

Leerdoelen

Aan het eind van de cursus Portugees voor Beginners niveau 1 kunt u zich op eenvoudige wijze uitdrukken in veel voorkomende situaties. Qua luistervaardigheid kunt u globaal een tekst begrijpen (trefwoorden). Op gebied van spreekvaardigheid kunt u een aantal basisvaardigheden toepassen (uzelf voorstellen, naar de weg vragen, iemand begroeten, iets bestellen).

U leert hoe u zichzelf kunt voorstellen, het geven en vragen van persoonlijke gegevens, afscheid nemen, eenvoudige vragen stellen, een kamer reserveren, klok kijken, eten en drinken in een café en het beschrijven van dagelijkse handelingen.

 

Methode

We werken in deze cursus met een tekstboek en werkboek met CD. De docent gebruikt ook eigen lesmateriaal in handouts. Verder wordt ook met muziek gewerkt, en als werkvormen worden rollenspellen en simulaties gebruikt.

Tijdsinvestering

De cursus Portugees niveau 1  bestaat uit 9 bijeenkomsten van 1,75 uur bij Babel in Utrecht.

Om ervoor te zorgen dat je zoveel mogelijk leert van de bijeenkomsten, verwachten we van jou dat je ongeveer 2 à 3 uur per week aan zelfstudie besteedt. Natuurlijk ontvang je hier lesmateriaal en opdrachten voor, die tijdens de bijeenkomsten zullen worden besproken.

Praktisch

De voertaal tijdens de bijeenkomsten is Portugees. Vooral tijdens de eerste bijeenkomsten zal de docent ook regelmatig in het Nederlands instructies geven en vragen beantwoorden.

Via onze boekenpagina kun je de benodigde boeken voor deze cursus bestellen. We rekenen erop dat iedereen de eerste les het materiaal bij zich heeft.

Er is geen eindtoets. Je ontvangt een bewijs van deelname als je hebt deelgenomen aan 8 van de 9 bijeenkomsten.  

Korting voor studenten en werknemers Universiteit Utrecht
Werk je bij de Universiteit Utrecht of sta je bij deze universiteit ingeschreven als (exchange) student? Dan krijg je 25% korting op deze cursus!