Cursus Portugees 1 (A0 → A1-)

Niveau: Beginner (0/A2)

Ga je binnenkort op vakantie naar Portugal of Brazilië en wil je graag de basis van het Portugees leren? Of wil je om een andere reden kennismaken met deze prachtige taal? De cursus Portugees niveau 1 is ideaal als je nog helemaal aan het begin staat van jouw Portugese avontuur! Je werkt toe naar taalniveau A1-.

 

Deze cursus is momenteel niet ingepland. Misschien is een privétraining iets voor jou? Of bekijk eens onze andere groepscursussen.

 

Over de cursus Portugees niveau 1

De nationale taal van Portugal en Brazilië is Portugees. Wie voor werk of studie naar Portugal gaat zal veel baat hebben bij een cursus Portugees voor beginners. Het Portugees heeft weinig herkenbare woorden. Toch kun je in relatief korte tijd veel van deze taal leren. Met praktische oefeningen leer je snel een gesprek te voeren. Hoewel het Europees Portugees iets afwijkt van de Braziliaanse taal kun je door deze cursus heel goed uit de voeten in Brazilië.

In de cursus Portugees niveau 1 werk je toe naar taalniveau A1-. Weet je niet zeker wat jouw taalniveau is? Doe dan onze gratis instaptoets.

Leerdoelen

In de cursus Portugees niveau 1 werk je toe naar taalniveau A1-.

Na deze cursus kun je onder andere:

 • je op eenvoudige wijze uitdrukken in veel voorkomende situaties.
 • een tekst in grote lijnen begrijpen.
 • jezelf voorstellen, naar de weg vragen, iemand begroeten, bestellen in een restaurant, etc.

Methode

 • Als lesmethode gebruiken we het boek ‘Português XXI Nível 1 livro do aluno’. We werken in deze cursus met het tekstboek en werkboek met CD.
 • De docent gebruikt ook eigen lesmateriaal in handouts. Verder wordt ook met muziek gewerkt, en als werkvormen worden rollenspellen en simulaties gebruikt.

Tijdsinvestering

 • De cursus Portugees niveau 1 bestaat uit 9 bijeenkomsten van anderhalf uur.
 • Om ervoor te zorgen dat je zoveel mogelijk leert van de bijeenkomsten, verwachten we van jou dat je ongeveer 2 à 3 uur per week aan zelfstudie besteedt. Natuurlijk ontvang je hier lesmateriaal en opdrachten voor, die tijdens de bijeenkomsten zullen worden besproken.

Praktisch

 • De voertaal tijdens de bijeenkomsten is Portugees. Vooral tijdens de eerste bijeenkomsten zal de docent ook regelmatig in het Nederlands instructies geven en vragen beantwoorden.
 • Als lesmethode gebruiken we het boek ‘Português XXI Nível 1 livro do aluno’. Via onze boekenpagina kun je het benodigde boek voor deze cursus bestellen. We rekenen erop dat iedereen de eerste les het materiaal bij zich heeft.
 • Je ontvangt een bewijs van deelname als je hebt deelgenomen aan 8 van de 9 bijeenkomsten.
 • Werk je bij de Universiteit Utrecht of sta je bij deze universiteit ingeschreven als (exchange) student? Dan krijg je 15% korting op deze cursus! Schrijf je in met je UU e-mailadres, dan wordt de korting automatisch verwerkt.