Kwaliteitsborging

We garanderen dat alle trainingen die Babel verzorgt van hoge kwaliteit zijn. Iedere cursus wordt grondig geëvalueerd. De volgende kwaliteitslabels en lidmaatschappen bevestigen de hoge standaard die Babel hanteert. Mocht er onverhoopt toch iets niet in orde zijn, dan is er een transparante klachtenprocedure.

Erkend door Cedeo

Keurmerk bedrijfsopleiding cursusCedeo is een onafhankelijke organisatie die opleidingsinstituten onderzoekt op klanttevredenheid, kwaliteit, continuïteit en bedrijfsgerichtheid. Wij zijn Cedeo-erkend, dit betekent dat meer dan 80% van de klanten (zeer) tevreden is over de kwaliteit van de opleidingen en het opleidingsinstituut.


Lid van de vereniging van Nederlandstalige Universitaire Talencentra

      NUT kwaliteit

Wij zijn lid van de vereniging van de Nederlandstalige Universitaire Talencentra. de NUT. Deze branchevereniging werd opgericht in 1993. De NUT heeft 26 leden, 5 Belgische en 21 Nederlandse, waarvan 7 hogescholen. Daarnaast heeft de NUT 2 geassocieerde leden in Indonesië en Suriname.


In het bezit van het NRTO-keurmerk

NRTO keurmerk

Wij zijn lid van de NRTO, de Nederlandse Raad voor Training en opleiding. Dit is de brancheorganisatie voor private onderwijsinstellingen, opleidings- en trainingsbureaus. Ook exameninstituten, EVC aanbieders en ontwikkelaars van (online) materiaal zijn lid van de NRTO. De NRTO telt ruim 500 leden. Babel onderschrijft de gedragscode van de NRTO.


In het bezit van het keurmerk Blik op Werk

Babel Blik op Werk keurmerk

Als onafhankelijk Kwaliteitsinstituut wijst Blik op Werk de weg naar gekwalificeerde dienstverleners, bewezen methodieken en kennis rondom duurzame arbeidsparticipatie. In het kader van het keurmerk Blik op Werk vindt er elke vier jaar een inspectie in de klas plaats. Een inspecteur heeft een gesprek met de manager onderwijs, woont lessen bij en praat na afloop met cursisten en de docenten. In het inspectierapport wordt Babel bijzonder positief beschreven.


Lid van the European Confederation of Language Centres in Higher Education (CercleS)

babel is lid van Cercles

CercleS, opgericht in Straatsburg in 1991, is een confederatie van bijna 400 Europese talencentra. CercleS organiseert conferenties en lezingen en geeft een wetenschappelijk tijdschrift uit.