Cursus Nederlands in Utrecht

Utrecht Summer School languages

Zoek je een cursus Nederlands in Utrecht? Dan ben je bij Babel aan het goede adres. Wij bieden taalcursussen Nederlands op alle niveaus, met wisselende intensiteit, aan. Onze cursussen zijn bedoeld voor hoger opgeleide (nieuwe) Nederlanders die de taal nog moeten leren (NT2). Babel biedt ook voor moedertaalsprekers een aantal cursussen Nederlands aan.

Bekijk aanbod

Voor elk niveau

Wat je niveau ook is, wij hebben altijd een geschikte cursus: van een taalcursus voor beginners tot een examentraining voor het Staatsexamen.

CursusStartniveauDoelniveau
 Beginners Nederlands Intensief (A) 0A2
Beginners Nederlands (A)0A2
Cursus Beginners Nederlands (A) inclusief e-learning0A2
Halfgevorderden Nederlands Intensief (B1)A2B1
Halfgevorderden Nederlands (B1)A2B1
Halfgevorderden Nederlands (B1) inclusief e-learning A2B1
Gevorderden Nederlands Intensief (B2)B1B2
Gevorderden Nederlands (B2) B1B2
Gevorderden Nederlands (B2) inclusief e-learning B1B2
Nederlands voor Vergevorderden B2+B2C1
Nederlands voor Vergevorderden C1+C1-C1+
Nederlands niveau 1 0A1-
Nederlands niveau 1 (online)0A1-
Nederlands niveau 2 A1-A1+
Nederlands niveau 2 (online)A1-A1+
Nederlands niveau 3A1+A2
Nederlands niveau 3 (online)A1+A2
Examentraining Staatsexamen NT2 Programma IB1B1
Examentraining Staatsexamen NT2 Programma IIB2B2
Examentraining Nederlands voor AKV ToetsB2B2+
Examentraining Nederlands AKV en Taaltoets – tandartsenB2B2+
Examentraining Nederlands AKV en Taaltoets – artsen, apothekers, psychologenB2B2+
Workshop 1 Klanken, (mede)klinkers en uitspraak Vanaf A1
Workshop 2 Intonatie, klemtoon en muzikaliteitVanaf A1
Nederlands voor Duitstaligen (Beginners)0A2+
Nederlands voor Duitstaligen (Halfgevorderden)A2+B2
Nederlands voor Duitstaligen (Gevorderden)B2 C1

Voor wie speciale wensen of een volle agenda heeft, is een individuele taaltraining of een maatwerktraining een aantrekkelijke optie.

Wil je voor de eerste keer een cursus Nederlands bij Babel volgen? Dan dien je mogelijk een instaptoets te maken en/of een intakegesprek met een docent te hebben. Dat is afhankelijk van je situatie. Een instaptoets is altijd verplicht als je een cursus voor halfgevorderden (B1) of hoger bij ons wilt volgen. Controleer hier of een instaptoets en/of intakegesprek nodig is is.

NT2: Nederlands als tweede taal

Een cursus Nederlands als tweede taal wordt ook wel een NT2-cursus genoemd.

Online cursus

De Nederlandse les bij Babel is gericht op hoogopgeleide anderstaligen. De cursussen zijn daarom ideaal voor expats en studenten die voor korte of langere tijd in Nederland verblijven. Ben je (nog) niet in Nederland of wil je graag op je eigen tijd en je eigen locatie oefenen met Nederlandse grammatica en woordenschat? Volg dan een online cursus Nederlands als tweede taal.

Nederlands leren vanuit het Engels

Omdat je medecursisten afkomstig zijn uit allerlei verschillende taalgebieden is Engels de instructietaal. Het is daarom belangrijk dat je de Engelse taal goed beheerst. Zodoende leer je het meest van de bijeenkomsten en kun je op een hoger niveau samenwerken met je medecursisten. Voor cursisten met een Duitstalige achtergrond hebben we speciale cursussen ontwikkeld: hierbij kun je ook in het Duits overleggen en je vragen stellen.

DUO-lening?

Wil je een cursus Nederlands volgen als voorbereiding op het Staatsexamen of het Inburgeringsexamen? Dan kun je hierbij gebruikmaken van een DUO-lening. Maak in dat geval eerst een afspraak voor een persoonlijke intake bij Babel. Je kunt je inschrijven voor een cursus nadat je deze intake hebt afgerond. Lees hier meer over het inschrijven met een DUO-lening.

Cursus Nederlands in Utrecht

Ga je in Nederland wonen of werken en wil je een perfect zijn voorbereid op je Nederlandse avontuur? Een taalcursus bij Babel in Utrecht vergroot je taalvaardigheid en verbreedt je horizon!

Bekijk aanbod