Cursus Nederlands: verbeter je taalvaardigheid

Zoek je een cursus Nederlands (NT2)? Wij bieden taalcursussen Nederlands op alle niveaus en met wisselende intensiteit aan. Onze cursussen zijn bedoeld voor (nieuwe) Nederlanders die de taal nog moeten leren (NT2). Ook bieden wij een aantal cursussen Nederlands voor moedertaalsprekers aan. Onze cursussen zijn zowel online als klassikaal in Utrecht te volgen.

Cursussen Nederlands


Cursus Nederlands voor beginners

Ben je op zoek naar een beginnerscursus Nederlands? Kies dan voor een cursus Beginners Nederlands bij Babel. In kleine groepen leer je in korte tijd de basis van deze prachtige taal. Ideaal voor iedereen die het Nederlands goed onder de knie wilt krijgen!


Voor elk niveau een cursus Nederlands

Wat je niveau ook is, wij hebben altijd een geschikte cursus: van een taalcursus voor beginners tot een examentraining voor het Staatsexamen. De meeste cursussen worden zowel op locatie als in de virtual classroom aangeboden.

Algemeen

Cursus Aantal lessen Aantal weken Start- niveau Doel- niveau Prijs 
Beginners Nederlands (A0 → A2) 34 18 0 A2 € 975,-
Beginners Nederlands – intensief (A0 → A2) 34 9 0 A2 € 975,-
Halfgevorderden Nederlands (A2 → B1) 34 18 A2 B1 € 975,-
Halfgevorderden Nederlands – intensief (A2 → B1) 34 9 A2 B1 € 975,-
Gevorderden Nederlands (B1 → B2)  34 18 B1 B2 € 975,-
Gevorderden Nederlands – intensief (B1 → B2) 34 9 B1 B2 € 975,-
Nederlands voor Vergevorderden (B2 → C1) 16 16 B2 C1+ € 580,-

Zakelijk

Cursus Aantal lessen Aantal weken Start-
niveau
Prijs
Cursus Nederlandse Spelling & Grammatica 2 dagen 2 C1 € 105,-
Zakelijk schrijven 4 4 C1 € 545,-

Examentraining

Cursus Aantal lessen Aantal weken Start-
niveau
Doel-niveau Prijs
Examentraining Staatsexamen NT2 Programma I 16 8 B1 B1 € 535,-
Examentraining Staatsexamen NT2 Programma II 8 8 B2 B2 € 535,-
Examentraining taalcertificaat Nederlands voor zorgprofessionals B1 8 4 B1 B1 € 495,-
Examentraining taalcertificaat Nederlands voor medici B2+ 8 4 B2+ B2+ € 495,-

E-learning


Gratis niveautest

Wil je voor de eerste keer een cursus Nederlands bij Babel volgen? Met de instaptoets test jij kosteloos en vrijblijvend je huidige taalniveau. De niveautest duurt ongeveer 60 minuten en wordt binnen 5 werkdagen nagekeken door een van onze docenten.

Gratis niveautest


Waarom Babel?

Met Babel ga je voor het maximale resultaat. Onze taaldocenten zorgen ervoor dat jij alles uit de cursus haalt. Wij geloven in een pragmatische en persoonlijke aanpak. Zodoende bereik jij jouw gewenste resultaat.

 • Kwaliteit staat bij ons voorop. Wij zijn gespecialiseerd in taallessen voor hoogopgeleiden;
 • Onze ervaren docenten staan altijd voor je klaar en voorzien je van veel persoonlijke aandacht en feedback;
 • Onze taallessen zijn zeer interactief. Tijdens de lessen wordt er gewerkt aan gevarieerde (online) opdrachten, zowel in groepsverband als individueel.
 • Altijd een cursus die bij je past! Leer waar en wanneer je maar wil, ook als je (nog) niet in Nederland bent;
 • Je krijgt praktische tips & tricks die je meteen in de praktijk kunt brengen.

DUO-lening?

Wil je een cursus Nederlands volgen als voorbereiding op het Staatsexamen of het Inburgeringsexamen? Dan kun je hierbij gebruikmaken van een DUO-lening. Via DUO vraag je een lening aan. Vervolgens kun je een afspraak maken voor een persoonlijke intake bij Babel. Je kunt je inschrijven voor een cursus nadat je deze intake hebt afgerond. Lees meer over het inschrijven met een DUO-lening.


Online of op locatie

Les op locatie
Kies je voor les op locatie? Dan volg je Japanse les in kleine groepen in ons monumentale pand aan de Nieuwegracht te Utrecht. Ons gebouw is zeer centraal gelegen en makkelijk bereikbaar. Vanaf het station loop je in 10 minuten naar Babel. Bovendien hebben we genoeg parkeergelegenheid als je liever de auto pakt.

Les in de virtual classroom
De virtual classroom is een online klaslokaal. Samen met medecursisten volg jij de lessen onder leiding van een ervaren taaldocent. Naast alle mogelijkheden van een echt lokaal, biedt de virtual classroom je ook leuke online tools, zoals een interactief whiteboard en live quizzen.


Liever een cursus Nederlands op maat?

Voor wie speciale wensen of een volle agenda heeft, is een taaltraining op maat een aantrekkelijke optie. Dit kan zowel op individuele basis als op groepsbasis.

 • Privécursus Nederlands
  Als je kiest voor een privécursus Nederlands bij Babel, dan leer je de taal op de effectiefste manier. Je hebt intensief 1-op-1 contact met een ervaren docent die jou tijdens je leertraject ondersteunt. Het grote voordeel van een privécursus is dat je deze volledig op jouw agenda en situatie kunt afstemmen. Een privécursus Nederlands is natuurlijk ook volledig online mogelijk. Hier vind je meer informatie.
 • Groepstraining Nederlands
  Daarnaast is het mogelijk om een hoogwaardige, op maat gemaakte cursus Nederlands te volgen in een groep. Vaak gebeurt dit in opdracht van een bedrijf. Met een op maat gemaakte (groeps)training werk je gepersonaliseerd aan specifieke leerdoelen. De cursus is praktijkgericht, d.w.z. je leert in je eigen (werk)context. Een online maatwerktraject kan ook vanuit huis of vanuit je kantoor gevolgd worden via de virtual classroom. Hier vind je meer informatie.

Taaltraining op maat