Cursus Nederlands: verbeter je taalvaardigheid

Zoek je een cursus Nederlands (NT2)? Dan ben je bij Babel aan het goede adres. Wij bieden taalcursussen Nederlands op alle niveaus en met wisselende intensiteit aan. Onze cursussen zijn bedoeld voor hoger opgeleide (nieuwe) Nederlanders die de taal nog moeten leren (NT2). Ook bieden wij een aantal cursussen Nederlands voor moedertaalsprekers aan. Onze cursussen zijn zowel online als klassikaal (in Utrecht, Eindhoven en Rotterdam) te volgen.

Cursussen Nederlands


Voor elk niveau een cursus Nederlands

Wat je niveau ook is, wij hebben altijd een geschikte cursus: van een taalcursus voor beginners tot een examentraining voor het Staatsexamen. De meesten van onze klassikale cursussen worden zowel op locatie als in de virtual classroom aangeboden.

Algemeen

Beginners
Halfgevorderden
CursusAantal lessenAantal wekenStart- niveauDoel- niveauPrijs 
Halfgevorderden Nederlands (B1)3418A2B1€ 855,-
Halfgevorderden Nederlands Intensief (B1)349A2B1€ 855,-
Spoedcursus Halfgevorderden Nederlands (B1)255A/A2-B1€ 1250,-
Halfgevorderden Nederlands (B1) compact17A/A2-B1€ 760,-
Halfgevorderden Nederlands (B1) individueel online17A2B1€ 2500,-
Nederlands voor Duitstaligen (Halfgevorderden)179A2+B2€ 455,-
(Ver)gevorderden
CursusAantal lessenAantal wekenStart- niveauDoel- niveauPrijs 
Gevorderden Nederlands (B2) 3418B1B2€ 855,-
Gevorderden Nederlands Intensief (B2)349B1B2€ 855,-
Spoedcursus Gevorderden Nederlands (B2)345B1B2€1250,-
Gevorderden Nederlands (B2) compact17B1B2€760,-
Gevorderden Nederlands (B2) individueel online17B1B2€2500,-
Nederlands voor Vergevorderden (C1)1616B2C1+€ 520,-
Nederlands voor Duitstaligen (Gevorderden)1717B2 C1€ 455,-

Zakelijk

CursusAantal lessenAantal wekenStart-
niveau
Prijs
locatie
Cursus Nederlandse Spelling & Grammatica2 dagen2C1€ 100,-
Professioneel presenteren2 dagen2C1€ 895,-
Zakelijk schrijven44C1€ 495,-

Examentraining

E-learning


Waarom kies je voor Babel?

Met Babel ga je voor het maximale resultaat. Onze taaldocenten zorgen ervoor dat jij alles uit de cursus haalt. Wij geloven in een pragmatische en persoonlijke aanpak. Zodoende bereik jij jouw gewenste resultaat.

De voordelen van een cursus Nederlands bij Babel:

 • Kwaliteit staat bij ons voorop. Wij zijn gespecialiseerd in taallessen voor hoogopgeleiden;
 • Onze ervaren docenten staan altijd voor je klaar en voorzien je van veel persoonlijke aandacht en feedback;
 • Onze taallessen zijn zeer interactief. Tijdens de lessen wordt er gewerkt aan gevarieerde (online) opdrachten, zowel in groepsverband als individueel.
 • Altijd een cursus die bij je past! Leer waar en wanneer je maar wil, ook als je (nog) niet in Nederland bent;
 • Je krijgt praktische tips & tricks die je meteen in de praktijk kunt brengen.

Al onze taalcursussen Nederlands kunnen ook gegeven worden in onze virtual classroom. De virtual classroom biedt je dezelfde leermogelijkheden als les op locatie: interactieve lessen, persoonlijke feedback en ruimte voor vragen. Daarnaast hebben we ook verschillende e-learningcursussen Nederlands.


Training op maat

Voor wie speciale wensen of een volle agenda heeft, is een training op maat een aantrekkelijke optie. Dit kan zowel op individuele basis als op groepsbasis.

 • Privécursus Nederlands
  Als je kiest voor een privécursus Nederlands bij Babel, dan leer je de taal op de effectiefste manier. Je hebt intensief 1-op-1 contact met een ervaren docent die jou tijdens je leertraject ondersteunt. Het grote voordeel van een privécursus is dat je deze volledig op jouw agenda en situatie kunt afstemmen. Een privécursus Nederlands is natuurlijk ook volledig online mogelijk. Hier vind je meer informatie.
 • Groepstraining Nederlands
  Daarnaast is het mogelijk om een hoogwaardige, op maat gemaakte cursus Nederlands te volgen in een groep. Vaak gebeurt dit in opdracht van een bedrijf. Met een op maat gemaakte (groeps)training werk je gepersonaliseerd aan specifieke leerdoelen. De cursus is praktijkgericht, d.w.z. je leert in je eigen (werk)context. Een online maatwerktraject kan ook vanuit huis of vanuit je kantoor gevolgd worden via de virtual classroom. Hier vind je meer informatie.

Instaptoets

Wil je voor de eerste keer een cursus Nederlands bij Babel volgen? Maak onze instaptoets om je niveau te testen, kosteloos en vrijblijvend. Een instaptoets is altijd verplicht als je een cursus voor halfgevorderden (B1) of hoger bij ons wilt volgen. Met de instaptoets test jij kosteloos en vrijblijvend je huidige taalniveau. De niveautest duurt ongeveer 60 minuten. Houd er rekening mee dat het ongeveer 5 werkdagen duurt voordat je taalniveau is beoordeeld. Controleer hier of een instaptoets nodig is. Controleer hier of een instaptoets en/of intakegesprek nodig is.


Utrecht Summer School

In samenwerking met de Summer School van de Universiteit van Utrecht bieden wij dit jaar meer dan 30 online zomercursussen Nederlands aan. Dit zijn intensieve NT2-cursussen. Een zomercursus kan je in de maanden juli en augustus volgen. De zomercursussen duren 1 tot 6 weken, afhankelijk van jouw keuze. Vanwege de maatregelen rondom het coronavirus zullen deze allemaal via de virtual classroom worden gegeven. Bekijk hier het aanbod.


Online cursus

De cursussen Nederlands bij Babel zijn gericht op hoogopgeleide anderstaligen. De cursussen zijn daarom ideaal voor expats en studenten die voor korte of langere tijd in Nederland verblijven. Ben je (nog) niet in Nederland of wil je graag in je eigen tijd en op je eigen locatie oefenen met Nederlandse grammatica en woordenschat? Volg dan een online cursus. Je kunt bij ons op twee manieren een online cursus Nederlands volgen:

 • Via de virtual classroom: de virtual classroom is een online klaslokaal. Samen met medecursisten volg jij online lessen onder leiding van een ervaren taaldocent.
 • Via e-learningmodules: bij e-learning kijk je filmpjes, lees je de uitleg en maak je online oefeningen in je eigen tempo. Een docent geeft feedback op vrije schrijf- en spreekopdrachten.

Online cursussen


Doeltaal is de voertaal

Omdat je medecursisten afkomstig zijn uit allerlei verschillende taalgebieden is Engels de steuntaal. Het is daarom belangrijk dat je de Engelse taal goed beheerst. Zodoende leer je het meest van de bijeenkomsten en kun je op een hoger niveau samenwerken met je medecursisten. Maar over het algemeen geldt: doeltaal is de voertaal. Voor cursisten met een Duitstalige achtergrond hebben we speciale cursussen ontwikkeld: hierbij kun je ook in het Duits overleggen en je vragen stellen.


DUO-lening?

Wil je een cursus Nederlands volgen als voorbereiding op het Staatsexamen of het Inburgeringsexamen? Dan kun je hierbij gebruikmaken van een DUO-lening.Via DUO vraag je een lening aan. Vervolgens kun je een afspraak maken voor een persoonlijke intake bij Babel. Je kunt je inschrijven voor een cursus nadat je deze intake hebt afgerond. Lees hier meer over het inschrijven met een DUO-lening.

Cursus Nederlands in Utrecht

Ga je in Nederland wonen of werken en wil je een perfect zijn voorbereid op je Nederlandse avontuur? Een taalcursus bij Babel in Utrecht vergroot je taalvaardigheid en verbreed je horizon!

NT2: Nederlands als tweede taal

Een cursus Nederlands als tweede taal wordt ook wel een NT2-cursus genoemd.

Bekijk aanbod