Cursus Italiaans niveau 1

Niveau: Beginner (0/A2)

Benvenuto in Italia! Maak kennis met een van de mooiste talen die Europa rijk is: het Italiaans. De cursus Italiaans niveau 1 is de beginnerscursus Italiaans bij Babel en zorgt voor een stevige basis.

€160,00

Inschrijven

Start vanaf 14 februari 2020

+ nog 1 data

Over de cursus Italiaans niveau 1

Italiaanse taal cursus Utrecht

De cursus Italiaans niveau 1 geeft je de gelegenheid om op een toegankelijke manier de Italiaanse taal onder de knie te krijgen.

 • Je oefent veel met de belangrijkste onderdelen van het Italiaans (zoals begroetingen, lidwoorden en telwoorden) en binnen korte tijd ben je vertrouwd met het opbouwen van een goede grammaticale zin in het Italiaans. Natuurlijk ga je ook aan de slag met uitspraak: we zorgen ervoor dat je klinkers, medeklinkers en lettercombinaties op de goede manier uitspreekt.
 • Naarmate de cursus vordert, ben je in staat om jezelf in het Italiaans voor te stellen en een kort gesprek te voeren. Je kunt bijvoorbeeld in het Italiaans een verse vis bestellen op de markt of de weg vragen naar de dichtstbijzijnde apotheek.
 • Op het gebied van schrijfvaardigheid maak je kennis met woordenschat en de belangrijkste regels op het gebied grammatica. De onderwerpen die aan bod komen zijn de belangrijkste werkwoorden en persoonlijke en bezittelijke voornaamwoorden en de belangrijkste voorzetsels. Natuurlijk leer je ook hoe je de werkwoorden op de juiste manier vervoegt.

De cursus Italiaans niveau 1 is de ideale voorbereiding als je voor korte of langere tijd in Rome, Bologna of Milaan gaat studeren. Ook heb je veel baat bij deze cursus als je regelmatig op vakantie of op werkbezoek naar Italië gaat.

Inschrijven

Leerdoelen

In de cursus Italiaans niveau 1 werk je toe naar taalniveau A1-.

Na het afronden van deze cursus Italiaans niveau 1…

 • kun je een kort gesprek voeren in het Italiaans en eenvoudige Italiaanse teksten lezen,
 • heb je geoefend met Italiaans spreken in alledaagse situaties,
 • en ben je optimaal voorbereid op de cursus Italiaans niveau 2.

Inschrijven

Methode

Tijdens de bijeenkomsten oefen je onder leiding van een ervaren docent met de oefeningen uit het boek. Bij veel opdrachten werk je in tweetallen, waarbij je feedback op elkaars werk geeft. Dit is niet alleen leerzaam voor de ander, maar ook voor jezelf.

Als lesmethode gebruiken we de overzichtelijke en uitgebreide methode Con Piacere 1. We gaan ervan uit dat je het tekstboek en het werkboek van deze methode tijdens de eerste bijeenkomst bij je hebt, zodat we direct een goede start kunnen maken. De cursus Italiaans niveau 1 behandelt de eerste drie hoofdstukken van deze boeken.

Ben je van plan om na deze cursus de vervolgcursus Italiaans niveau 2 te volgen? Dan hoef je geen nieuwe boeken aan te schaffen: de niveaus 1, 2 en 3 maken gebruik van dezelfde lesmethode.

Inschrijven

Tijdsinvestering

De cursus Italiaans niveau 1 bestaat uit 9 bijeenkomsten bij Babel in Utrecht.

Om ervoor te zorgen dat je zoveel mogelijk leert van de bijeenkomsten, verwachten we van jou dat je ongeveer twee uur per week aan zelfstudie besteedt. Natuurlijk ontvang je hier lesmateriaal en opdrachten voor, die tijdens de bijeenkomsten zullen worden nabesproken.

Inschrijven

Praktisch

 • De voertaal tijdens de bijeenkomsten is Italiaans. Vooral tijdens de eerste bijeenkomsten zal de docent ook regelmatig in het Nederlands instructies geven en vragen beantwoorden.
 • Als lesmethode gebruiken we de overzichtelijke en uitgebreide methode Con Piacere 1. We gaan ervan uit dat je het tekstboek en het werkboek van deze methode tijdens de eerste bijeenkomst bij je hebt, zodat we direct een goede start kunnen maken. Via onze speciale boekenpagina kun je het boek voor deze cursus bestellen. De cursus Italiaans niveau 1 behandelt de eerste drie hoofdstukken van deze boeken.
 • Ben je van plan om na deze cursus de vervolgcursus Italiaans niveau 2 te volgen? Dan hoef je geen nieuwe boeken aan te schaffen: de niveaus 1, 2 en 3 maken gebruik van dezelfde lesmethode.
 • Je ontvangt een bewijs van deelname als je hebt deelgenomen aan 8 van de 9 bijeenkomsten.
 • Werk je bij de Universiteit Utrecht of sta je bij deze universiteit ingeschreven als (exchange) student? Dan krijg je 15% korting op deze cursus! Schrijf je in met je UU e-mailadres, dan wordt de korting automatisch verwerkt.

Inschrijven

 • Startdatum: 14 februari 2020
  DagDatumAanvangEinde
  vrijdag14 februari 202013:3015:00
  vrijdag21 februari 202013:3015:00
  vrijdag28 februari 202013:3015:00
  vrijdag6 maart 202013:3015:00
  vrijdag13 maart 202013:3015:00
  vrijdag20 maart 202013:3015:00
  vrijdag27 maart 202013:3015:00
  vrijdag3 april 202013:3015:00
  vrijdag10 april 202013:3015:00

  Inschrijven