Cursus Duits niveau 2

Niveau: Beginner (0/A2)

Ga je studeren aan een Duitse universiteit? Krijg jij een Duitstalige werkgever? Of heb je op je werk veel te maken met Duitstalige gasten of zakenrelaties en wil je jouw Duitse taalkennis van de middelbare school opfrissen? Volg dan de cursus Duits niveau 2 bij Babel in Utrecht.

Onze klassikale cursussen worden op dit moment, en in ieder geval tot en met 20 april 2021, in de virtual classroom gegeven. In verband met de lockdown en de avondklok vinden op dit moment de meeste cursussen volledig plaats in de virtual classroom. Voor de lessen op onze locaties houden wij rekening met verschillende scenario’s voor de start van de cursussen op of na 19 april. Wij schetsen hierbij graag hoe je cursus op locatie eruit kan gaan zien.

Klassikale cursus

€190,00

Inschrijven

Over de cursus Duits niveau 2

Duitse taal cursus Utrecht

In deze cursus breid je je kennis en vaardigheden van het Duits uit met de volgende onderwerpen:

 • Naast de Duitse taal maak je ook kennis met de Duitse cultuur
 • Je leert wat de belangrijkste verschillen zijn tussen de Nederlandse en de Duitse cultuur
 • Je ontdekt de culturele diversiteit binnen de Duitssprekende landen

Leerdoelen

In de cursus Duits niveau 2 werk je toe naar taalniveau A1+.
Na het afronden van deze cursus Duits…

 • kun je in het Duits spreken en schrijven over alledaagse onderwerpen
 • heb je een stevige taalkundige basis voor verdere ontwikkeling
 • ben je klaar voor de taalcursus Duits niveau 3

Methode

De lesmethode die we bij deze cursus gebruiken is speciaal ontwikkeld voor volwassen cursisten. Bovendien bevat het aanvullende online oefeningen waarmee je extra kunt oefenen met de lesstof.

Iedere les begint met een bespreken van het huiswerk en een korte terugblik op de vorige bijeenkomst. Daarna werk je afwisselend klassikaal, in groepjes of individueel aan interactieve opdrachten. Een belangrijk onderdeel van de bijeenkomsten zijn de spreekoefeningen die je in tweetallen uitvoert.

Tijdsinvestering

Deze cursus bestaat uit 9 bijeenkomsten op onze sfeervolle locaties in het centrum van Utrecht.

Om ervoor te zorgen dat je zoveel mogelijk leert van de bijeenkomsten, verwachten we van jou dat je ongeveer 2 tot 3 uur per week aan zelfstudie besteedt. Natuurlijk ontvang je hier lesmateriaal en opdrachten voor, die tijdens de bijeenkomsten zullen worden besproken.

Praktisch

 • Deze cursus wordt op locatie gegeven in een kleine groep. Hier kun je alle maatregelen vinden die wij genomen hebben tegen het coronavirus.
 • De voertaal tijdens deze taalcursus is Duits.
 • Via onze speciale boekenpagina kun je het boek voor deze cursus bestellen. We rekenen erop dat iedereen de eerste les het materiaal bij zich heeft.
 • Je ontvangt een certificaat als je bij 8 van de 9 bijeenkomsten aanwezig bent geweest.
 • Studeer of werk je bij de Universiteit Utrecht, dan krijg je 15% korting op deze cursus. Schrijf je in met je UU e-mailadres, dan wordt de korting automatisch verwerkt.