Koreaans 1 (A0 → A1-)

Niveau: Beginner (0/A2)

Wil je graag Koreaans leren en ben je op zoek naar een cursus voor beginners? In de cursus Koreaans niveau 1 leer je de basisbeginselen van de Koreaanse taal! Je kunt starten zonder enige voorkennis en werkt toe naar taalniveau A1-.

 

Deze cursus is momenteel niet ingepland. Misschien is een privétraining iets voor jou? Of bekijk eens onze andere groepscursussen.

 

Over de cursus Koreaans niveau 1

Wil je Koreaans leren? Deze cursus Koreaans bereid je voor op interactie met Koreanen, of je nu op vakantie naar Korea gaat, voor studie of voor zakelijke doeleinden. In deze cursus leer je het Koreaanse alfabet, Hangul, en leer je de basisbeginselen van de Koreaanse zinsstructuur. Na afloop kun je bijvoorbeeld vragen naar een locatie of vertellen over je plannen.

Omdat taal en cultuur nauw met elkaar verbonden zijn, wordt er niet alleen gefocust op het linguïstische aspect. Je leert ook wat cultureel gepast is in verschillende situaties. In deze cursus gaat het niet alleen om het luisteren naar de docent en het invullen van het werkboek. Via verschillende aanvullende activiteiten en audiovisueel materiaal leer je op een speelse manier Koreaans.

Leerdoelen

In de cursus Koreaans niveau 1 werk je toe naar taalniveau A1-.

Na het afronden van deze cursus kun je onder andere:

 • Hangul lezen, schrijven en uitspreken.
 • in het Koreaans over jezelf vertellen.
 • naar locaties vragen of deze zelf aangeven.
 • eenvoudige vragen stellen en beantwoorden.

Methode

 • Als lesmethode gebruiken we het tekstboek en werkboek van ‘Integrated Korean Beginning 1 third edition’. We gaan ervan uit dat je het boek van deze methode tijdens de eerste bijeenkomst bij je hebt, zodat we direct een goede start kunnen maken. Via onze speciale boekenpagina kun je het boek voor deze cursus bestellen
 • Tijdens de les zullen er luister-, spreek- en schrijfoefeningen gedaan worden. De docente zal de vocabulaire en grammatica toelichten en extra voorbeelden geven. Sommige oefeningen worden individueel of in paren uitgevoerd. Als er voldoende tijd is zullen er extra activiteiten zijn.

Tijdsinvestering

 • De cursus Koreaans niveau 1 bestaat uit 9 bijeenkomsten van anderhalf uur.
 • Om ervoor te zorgen dat je zoveel mogelijk leert van de bijeenkomsten, verwachten we van jou dat je ongeveer twee tot drie uur per week aan zelfstudie besteedt. Natuurlijk ontvang je hier lesmateriaal en opdrachten voor, die tijdens de bijeenkomsten zullen worden nabesproken.

Praktisch

 • De voertaal is Engels, maar indien nodig is aanvullende uitleg mogelijk in het Nederlands.
 • Via onze speciale boekenpagina kun je het boek voor deze cursus bestellen. Zorg ervoor dat je het benodigde materiaal op tijd bestelt, want de levertijden kunnen wat langer zijn.
 • Wij verwachten dat je werkboekopdrachten maakt en woordenschat memoriseert, aangezien er woordenschat toetsingen zullen zijn.
 • Werk je bij de Universiteit Utrecht of sta je bij deze universiteit ingeschreven als (exchange) student? Dan krijg je 15% korting op deze cursus! Schrijf je in met je UU e-mailadres, dan wordt de korting automatisch verwerkt.