Cursus Koreaans niveau 1

Niveau: Beginner (0/A2)

Door de toenemende populariteit van de Zuid-Koreaanse cultuur en de snelgroeiende economie komt er steeds meer belangstelling voor de Koreaanse taal. In de cursus Koreaans niveau 1 in Utrecht leer je de basisbeginselen van de Koreaanse taal en word je op weg geholpen om Koreaans te kunnen gaan gebruiken in het dagelijkse leven.

Onze klassikale cursussen worden op dit moment, en in ieder geval tot en met 20 april 2021, in de virtual classroom gegeven. In verband met de lockdown en de avondklok vinden op dit moment de meeste cursussen volledig plaats in de virtual classroom. Voor de lessen op onze locaties houden wij rekening met verschillende scenario’s voor de start van de cursussen op of na 19 april. Wij schetsen hierbij graag hoe je cursus op locatie eruit kan gaan zien.

Virtual classroom

€190,00

Inschrijven

Start vanaf 22 april 2021

Over de cursus Koreaans niveau 1

Korean level 1

Wil je Koreaans leren? Deze cursus in Utrecht zal je voorbereiden op interactie met Koreanen, of je nu op vakantie naar Korea gaat, voor studie of voor zakelijke doeleinden. Tijdens deze cursus zul je het Koreaanse alfabet, Hangul, gaan leren en zul je de basisbeginselen leren die je Koreaanse zinsstructuur laten begrijpen. Je zult basiszinnen kunnen vormen zoals het vragen naar locaties en het vertellen van je plannen.

Omdat taal en cultuur nauw met elkaar verbonden zijn wordt er niet alleen gefocust op het linguïstische aspect, maar zul je ook leren wat cultureel gepast is in verschillende situaties.
In de cursus Koreaans niveau 1 gaat het niet alleen om het luisteren naar de docent en het invullen van het werkboek, maar via verschillende aanvullende activiteiten en audiovisueel materiaal kun je op een speelse manier Koreaans leren.

Inschrijven

Leerdoelen

In de cursus Koreaans niveau 1 werk je toe naar taalniveau A1-.
Je kunt deze cursus starten zonder enige voorkennis van het Koreaans

Na het afronden van de cursus…

 • Kun je Hangul lezen, schrijven en uitspreken
 • Kun je in het Koreaans over jezelf vertellen
 • Kun je naar locaties vragen of deze zelf aangeven
 • Kun je eenvoudige vragen stellen en beantwoorden
 • Ben je klaar voor de cursus Koreaans niveau 2

Inschrijven

Methode

Als lesmethode gebruiken we het tekstboek en werkboek van ‘Integrated Korean Beginning 1 second edition’. We gaan ervan uit dat je het boek van deze methode tijdens de eerste bijeenkomst bij je hebt, zodat we direct een goede start kunnen maken. Via onze speciale boekenpagina kun je het boek voor deze cursus bestellen

Tijdens de les zullen er luister-, spreek- en schrijfoefeningen gedaan worden. De docente zal de vocabulaire en grammatica toelichten en extra voorbeelden geven. Sommige oefeningen worden individueel of in paren uitgevoerd. Als er voldoende tijd is zullen er extra activiteiten zijn.

Inschrijven

Tijdsinvestering

De cursus Koreaans niveau 1 bestaat uit 9 bijeenkomsten bij Babel in Utrecht.

Om ervoor te zorgen dat je zoveel mogelijk leert van de bijeenkomsten, verwachten we van jou dat je ongeveer twee tot drie uur per week aan zelfstudie besteedt. Natuurlijk ontvang je hier lesmateriaal en opdrachten voor, die tijdens de bijeenkomsten zullen worden nabesproken.

Inschrijven

Praktisch

 • Deze cursus wordt zowel op locatie als in de virtual classroom aangeboden. Via de buttons hierboven schrijf jij je in voor de locatie naar keuze. Kies je voor les op locatie, dan vinden de lessen plaats in kleine groepen. Hier vind je een overzicht van alle maatregelen die wij getroffen hebben op onze leslocaties tegen het coronavirus.
 • De voertaal is Engels, maar indien nodig is aanvullende uitleg mogelijk in het Nederlands.
 • Via onze speciale boekenpagina kun je het boek voor deze cursus bestellen. Zorg ervoor dat je het benodigde materiaal op tijd bestelt, want de levertijden kunnen wat langer zijn.
 • Wij verwachten dat je werkboekopdrachten maakt en woordenschat memoriseert, aangezien er woordenschat toetsingen zullen zijn.
 • Werk je bij de Universiteit Utrecht of sta je bij deze universiteit ingeschreven als (exchange) student? Dan krijg je 15% korting op deze cursus! Schrijf je in met je UU e-mailadres, dan wordt de korting automatisch verwerkt.

Inschrijven

Rooster

 • Startdatum: 22 april 2021
  DagDatumAanvangEinde
  donderdag22 april 202120:1521:45
  donderdag29 april 202120:1521:45
  donderdag6 mei 202120:1521:45
  donderdag20 mei 202120:1521:45
  donderdag27 mei 202120:1521:45
  donderdag3 juni 202120:1521:45
  donderdag10 juni 202120:1521:45
  donderdag17 juni 202120:1521:45
  donderdag24 juni 202120:1521:45

  Inschrijven