Cursus Italiaans 6 (A1++ → A2-)

Niveau: Halfgevorderd (A2/B1)

Heb je al kennis van het Italiaans? Maar wil je meer leren? In de cursus Italiaans niveau 6 werk je toe naar taalniveau A2-.

 

Deze cursus is momenteel niet ingepland. Misschien is een privétraining iets voor jou? Of bekijk eens onze andere groepscursussen.

 

Over de cursus Italiaans niveau 6

De cursus is daarom geschikt als je de cursus Italiaans niveau 5 hebt afgerond of als je via een andere weg over A1++ niveau beschikt, bijvoorbeeld via het succesvol afronden van de lesmethode Allegro 2 of de lesmethode Con Piacere 2 (t/m hoofdstuk 5). Weet je niet zeker wat jouw taalniveau is? Doe dan onze gratis online instaptoets.

In deze cursus oefen je met het lezen van langere artikelen en met het opzoeken van specifieke informatie in geschreven teksten. Op het gebied van spreek- en schrijfvaardigheid ga je aan de slag met lastige zinsconstructies zoals het formuleren van een zin met tijdsaanduidingen in de verleden tijd. Je leert kleine nuanceverschillen aan te brengen door het juist toepassen van de onvoltooid verleden tijd of de voltooid verleden tijd. Verder maak je bijvoorbeeld kennis met het voegwoord “mentre” en andere aanduidingen van tijdsduur.

Schrijf je je in voor een cursus Italiaans? Dan krijg je een gratis lidmaatschap van de culturele vereniging Dante Alighieri te Utrecht! Zo kan je het hele jaar door deelnemen aan culturele evenementen en lezingen.

Leerdoelen

In de cursus Italiaans niveau 6 werk je toe naar taalniveau A2-.

Na het afronden van deze cursus:

 • kun je vloeiend eenvoudige gesprekken voeren in het Italiaans.
 • begrijp je de hoofdgedachte van lange Italiaanse artikelen.
 • ben je optimaal voorbereid om te wonen en werken in het prachtige Italië.
 • en ben je klaar voor de cursus Italiaans niveau 7.

Methode

 • Tijdens de bijeenkomsten oefen je onder leiding van een ervaren docent met de grammaticalessen uit het boek.
 • Bij veel opdrachten werk je in tweetallen, waarbij je feedback op elkaars werk geeft. Dit is niet alleen leerzaam voor de ander, maar ook voor jezelf.

Tijdsinvestering

 • De cursus Italiaans niveau 6 bestaat uit 9 bijeenkomsten van anderhalf uur.
 • Om ervoor te zorgen dat je zoveel mogelijk leert van de bijeenkomsten, verwachten we van jou dat je ongeveer 2 uur per week aan zelfstudie besteedt. Natuurlijk ontvang je hier lesmateriaal en opdrachten voor, die tijdens de bijeenkomsten zullen worden nabesproken.

Praktisch

 • De voertaal tijdens de bijeenkomsten is Italiaans. Vooral tijdens de eerste bijeenkomsten zal de docent ook regelmatig in het Nederlands instructies geven en vragen beantwoorden.
 • Via onze speciale boekenpagina kun je het boek voor deze cursus bestellen. We rekenen erop dat iedereen de eerste les het materiaal bij zich heeft, zodat we direct een goede start kunnen maken.
 • Je ontvangt een bewijs van deelname als je hebt deelgenomen aan 8 van de 9 bijeenkomsten.
 • Studeer of werk je bij de Universiteit Utrecht, dan krijg je 15% korting op deze cursus. Schrijf je in met je UU e-mailadres, dan wordt de korting automatisch verwerkt.