Cursus Spaans 6 (B1- → B1)

Niveau: Gevorderd (B1/B2)

Wil je je graag nog sneller en makkelijker verstaanbaar maken in het Spaans? In de cursus Spaans niveau 6 werk je toe naar niveau B1. De nadruk ligt op luister- en spreekvaardigheid.

 

Deze cursus is momenteel niet ingepland. Misschien is een privétraining iets voor jou? Of bekijk eens onze andere groepscursussen.

 

Algemeen

In deze cursus breid je je kennis en vaardigheden van het Spaans verder uit. Deze cursus volgt op Spaans 5, maar is ook los te volgen als je over B1- niveau beschikt. Weet je niet zeker wat jouw taalniveau is? Doe dan onze gratis instaptoets.

In de cursus Spaans niveau 6 werk je verder aan de ontwikkeling van ERK-taalniveau B1 en breid je je basiskennis en vaardigheden van het Spaans verder uit met de volgende onderwerpen: reklamewereld, politiek en maatschappij, soorten berichtgeving, reizen en toerisme, belangen en  gevoelens.

Leerdoelen

In de cursus Spaans niveau 5 werk je toe naar taalniveau B1. Op dit niveau ontwikkel je vooral je spreekvaardigheid en luistervaardigheid. Je zal jouw kennis van de Spaanse taal verder ontwikkelen door te luisteren naar gesprekken of video’s, of door teksten te lezen en erover te spreken met de groep. Tijdens de cursus krijg je in elke les de gelegenheid om jouw spreekvaardigheid te oefenen en verder te verbeteren.

Na het afronden van deze cursus kun je:

 • advies en instructies geven en bevelen uitdrukken.
 • de hoofdpunten begrijpen van een gesprek over persoonlijke zaken, werk, politiek, vrije tijd, berichtgeeving en andere zaken die binnen je belangstelling liggen.
 • een verhaal vertellen of je mening geven over de plot van een film en onvoorbereid deelnemen aan gespreken over vertrouwde onderwerpen in het dagelijks leven.

Methode

 • Via onze speciale boekenpagina kun je het boek voor deze cursus bestellen. We rekenen erop dat iedereen de eerste les het materiaal bij zich heeft.
 • Je ontvang via de docent extra lesmateriaal en opdrachten die tijdens de bijeenkomsten zullen worden besproken.

Tijdsinvestering

 • Deze cursus bestaat uit 9 bijeenkomsten van anderhalf uur.
 • Om ervoor te zorgen dat je zoveel mogelijk leert van de bijeenkomsten, verwachten we dat je ongeveer 2 a 3 uur per week aan zelfstudie besteedt. Natuurlijk ontvang je hier lesmateriaal en opdrachten voor, die tijdens de bijeenkomsten zullen worden besproken.

Praktisch

 • De voertaal tijdens de bijeenkomsten is Spaans. Uiteraard kan de docent ook in het Nederlands instructies geven en vragen beantwoorden.
 • Aula internacional 3 is het boek dat tijdens de lessen gebruikt wordt. Via onze speciale boekenpagina kun je de benodigde boeken voor deze cursus bestellen. We rekenen erop dat iedereen de eerste les het materiaal bij zich heeft.
 • Je ontvangt een bewijs van deelname als je hebt deelgenomen aan 8 van de 9 bijeenkomsten.
 • Studeer of werk je bij de Universiteit Utrecht, dan krijg je 15% korting op deze cursus. Schrijf je in met je UU e-mailadres, dan wordt de korting automatisch verwerkt.