Kennismigranten naar Nederland laten komen? Wij regelen het benodigde taalniveau!

Kennismigranten spelen een belangrijke rol in het terugdringen van het personeelstekort op de arbeidsmarkt. Om als kennismigrant in Nederland te mogen werken is het belangrijk – en soms zelfs verplicht – dat zij de Nederlandse taal en (werk)cultuur kennen. Met ons taalprogramma, specifiek ontwikkeld voor de zorg- en IT-sector, stomen wij kennismigranten klaar om binnen zes tot negen maanden te starten bij Nederlandse opdrachtgevers.

Neem contact op


Nederlands leren bij Babel in 5 stappen

Babel biedt een gestructureerd en resultaatgericht stappenplan dat kennismigranten ondersteunt bij het behalen van het vereiste taalniveau en hen helpt om succesvol aan de slag te gaan in de Nederlandse zorg- en IT-sector.


Onboarding van werknemers met Babel

Ervaring met kennismigranten
Veel ervaring met complexe projecten in Filipijnen en India.

Op maat gemaakt programma
Specifiek afgestemd op de leerdoelen van kennismigranten.

Direct starten
Het is mogelijk om binnen twee weken te starten.

94% beveelt ons aan
Wij hebben tevreden cursisten en opdrachtgevers.

Betrouwbare partner
We zijn in het bezit van alle benodigde keurmerken.

Gespecialiseerde docenten
Ze zijn bekend met de uitdagingen waar kennismigranten voor staan.


Waarom kennismigranten Nederlands laten leren?

Het beheersen van de Nederlandse taal is soms verplicht en heeft belangrijke voordelen:

Voldoen aan wettelijke eisen
Om te werken in de zorgsector is een inschrijving in het BIG-register verplicht. Hiervoor moeten zorgmedewerkers vanaf 1 januari 2024 een taalcertificaat behalen. Om het taalcertificaat te behalen moet het taalniveau van MBO verpleegkundigen op B1 niveau zijn, voor HBO verpleegkundigen op B2 niveau en voor academici op B2+ niveau. Meer informatie over deze taalniveaus vind je hier.
Voldoen aan eisen werkgever
De werkgever kan eisen stellen aan de taalvaardigheid van de werknemer. Vaak is Nederlands de voertaal binnen een organisatie en is de wens dat iedereen deze taal beheerst. Kennis van de taal en werkcultuur is belangrijk om goed te functioneren op de werkvloer en zich thuis te voelen in Nederland.

Neem contact op!

Ons taalprogramma maakt kennismigranten in korte tijd gevorderde en zelfverzekerde gebruikers van de Nederlandse taal. Wil je weten hoe wij jouw kandidaten kunnen helpen met het leren van de taal, zodat ze snel kunnen starten met werken? Wij helpen je graag. Bel ons op 030 227 0008 of mail naar advies@babel.nl.

Heleen Wolfs
Tel.: 030 227 0008
Mail: advies@babel.nl
Patrick Delmee
Tel.: 030 227 0486
Mail: patrick@babel.nl