Cursus Japans niveau 2

Het land van de rijzende zon. Eén van de grootste economieën van de wereld. Een bijzondere cultuur. In deze cursus Japans niveau 2 leert u de beginselen van de Japanse taal en het schrift Kanji. Het accent ligt op spreken, luisteren en lezen. Ideaal voor een uitwisselingsstudie in Tokyo of Kyoto, of in zakelijke contacten met Japanse klanten en leveranciers.

Er is (nog) geen nieuwe cursus ingepland.

Deze training kan ook in maatwerkvorm worden aangeboden. Neem contact met ons op voor een vrijblijvende offerte.

Over de cursus Japans niveau 2

Japans leren spreken Utrecht

In de cursus Japans 2 wordt het tweede klankschrift, het Katakana, geïntroduceerd. Voorts wordt de grammaticale basis afgerond. Je leert op basaal niveau conversaties te voeren (bijvoorbeeld de weg vragen).

Leerdoelen

In de cursus Japans niveau 2 werk je toe naar taalniveau A1. Je kunt met deze cursus starten als je Japans 1 of 20 uur studie Japans hebt gevolgd. 

Aan het eind van de cursus Japans niveau 2 beheers je het Hiragana en het Katakana passief en kun je dit ook schrijven. Daarnaast kun je een eenvoudig gesprek voeren over een aantal alledaagse handelingen.

 

 

Methode

De docent behandelt plenair grammatica en lessen uit het boek. Daarnaast zijn er hand-outs voor grammatica, woordenlijsten en geeft de docent extra uitleg op het bord.

Via onze speciale boekenpagina kun je de benodigde boeken voor deze cursus bestellen. We rekenen erop dat iedereen de eerste les het materiaal bij zich heeft.

Tijdsinvestering

De cursus Japans niveau 2 bestaat uit 9 bijeenkomsten van 1,75 uur bij Babel in Utrecht.

Om ervoor te zorgen dat je zoveel mogelijk leert van de bijeenkomsten, verwachten we van jou dat je ongeveer 2 tot 3 uur per week aan zelfstudie besteedt. Natuurlijk ontvang je hier lesmateriaal en opdrachten voor, die tijdens de bijeenkomsten zullen worden besproken.

Praktisch

De voertaal tijdens de bijeenkomsten is Nederlands.

Via onze speciale boekenpagina kun je de benodigde boeken voor deze cursus bestellen. We rekenen erop dat iedereen de eerste les het materiaal bij zich heeft.

Aan het einde van de cursus vindt er een schriftelijke toets plaats, waarmee de cursist zijn niveau kan bepalen.

Je ontvangt een deelnamecertificaat als je tenminste 8 van de 9 lessen hebt bijgewoond.

Werk je bij de Universiteit Utrecht of sta je bij deze universiteit ingeschreven als (exchange) student? Dan krijg je 25% korting op deze cursus!