Cursus Portugees 4 (A1+ → A2-)

Niveau: Beginner (0/A2)

Kun je al een ‘bica’ en een ‘pastel de nata’ bestellen en wil je jezelf verder ontwikkelen? In de cursus Portugees niveau 4 werk je toe naar taalniveau A2-.

 

Deze cursus is momenteel niet ingepland. Misschien is een privétraining iets voor jou? Of bekijk eens onze andere groepscursussen.

 

Over de cursus Portugees niveau 4

In de cursus Portugees niveau 4 ontwikkel je vooral je spreekvaardigheid en luistervaardigheid. Je krijgt de nodige vaardigheden mee om een Portugees gesprek te verstaan, jouw mening te geven in het Portugees en het Portugese nieuws te lezen. Dit alles zonder al te veel moeite. In de cursus breid je jouw basiskennis van het Portugees uit doordat we veel werken met actuele onderwerpen. Daarnaast leer je meer over de Portugese tradities.

Deze cursus volgt op Portugees niveau 3, maar is ook los te volgen als je over A1+ niveau beschikt. Weet je niet zeker wat jouw taalniveau is? Doe dan onze gratis instaptoets.

Leerdoelen

In de cursus Portugees niveau 4 werk je toe naar taalniveau A2-.

Na het afronden van deze cursus:

  • kun je vol zelfvertrouwen een gesprek voeren in het Portugees.
  • ben je in staat om je mening uit te drukken en voor- en nadelen duidelijk te presenteren in een gesprek.
  • kun je zonder veel moeite over het verleden en de toekomst spreken.

Methode

  • Als lesmethode gebruiken we het boek ‘Portugues XXI – nova edicao 2’. De methode van deze cursus wisselt tussen klassikaal lesgeven, oefeningen in tweetallen en rollenspellen. Bij al deze lesvormen ligt de focus op de spreek- en luistervaardigheid. Er wordt veel gebruikgemaakt van muziek en aangepaste oefeningen om het leren van de taal te bevorderen.

Tijdsinvestering

  • De cursus Portugees niveau 4 bestaat uit 9 bijeenkomsten van anderhalf uur.
  • Om ervoor te zorgen dat je zoveel mogelijk leert van de bijeenkomsten, verwachten we van jou dat je ongeveer 2 à 3 uur per week aan zelfstudie besteedt. Natuurlijk ontvang je hier lesmateriaal en opdrachten voor, die tijdens de bijeenkomsten uitgebreid zullen worden besproken.

Praktisch

  • De voertaal tijdens de bijeenkomsten is Portugees. Wel zal de docent regelmatig in het Nederlands instructies geven en vragen beantwoorden, vooral tijdens de eerste bijeenkomsten.
  • In deze cursus werken we met het boek Português XXI 2. Via onze speciale boekenpagina kun je de benodigde boeken bestellen. We rekenen erop dat iedereen de eerste les het materiaal bij zich heeft. Eventueel ontvang je in de les nog extra materiaal van de docent.
  • Als je hebt deelgenomen aan 8 van de 9 bijeenkomsten ontvang je een bewijs van deelname.
  • Werk je bij de Universiteit Utrecht of sta je bij deze universiteit ingeschreven als (exchange) student? Dan krijg je 15% korting op deze cursus! Schrijf je in met je UU e-mailadres, dan wordt de korting automatisch verwerkt.