Cursus Portugees niveau 4

Je kunt vol zelfvertrouwen een ‘bica’ en een ‘pastel de nata’ bestellen. Je kent het verschil tussen de ‘samba’ van een ‘fado’ én je onderscheidt uitspraken in het Portugees en het Braziliaans. Tijd om verder te gaan en nog meer te ontdekken van de taal van de ‘saudade’!

Er is (nog) geen nieuwe cursus ingepland.

Deze training kan ook in maatwerkvorm worden aangeboden. Neem contact met ons op voor een vrijblijvende offerte.

Over de cursus Portugees niveau 4

Portugees leren A2 niveau

In de cursus Portugees niveau 4 ontwikkel je vooral je spreekvaardigheid en luistervaardigheid. Je krijgt de nodige vaardigheden mee om een Portugees gesprek te verstaan, jouw mening te geven in het Portugees en het Portugese nieuws te lezen. Dit alles zonder al te veel moeite.

In de cursus breid je jouw basiskennis van het Portugees uit doordat we veel werken met actuele onderwerpen. Daarnaast leer je meer over de Portugese tradities.

Leerdoelen

In de cursus Portugees niveau 4 werk je toe naar taalniveau A2.
Na het afronden van deze cursus Portugees niveau 4:

  • kun je vol zelfvertrouwen een gesprek voeren in het Portugees;
  • ben je in staat om je mening uit te drukken en voor- en nadelen duidelijk te presenteren in een gesprek;
  • kun je zonder veel moeite over het verleden en de toekomst spreken.

Methode

De methode van deze cursus wisselt tussen klassikaal lesgeven, oefeningen in tweetallen en rollenspellen. Bij al deze lesvormen ligt de focus op de spreek- en luistervaardigheid. Er wordt veel gebruikgemaakt van muziek en aangepaste oefeningen om het leren van de taal te bevorderen.

Tijdsinvestering

Aantal bijeenkomsten: 9
Duur per bijeenkomst: 1 ¾ uur
Locatie: Babel in Utrecht

Om ervoor te zorgen dat je zoveel mogelijk leert van de bijeenkomsten, verwachten we van jou dat je ongeveer 2 à 3 uur per week aan zelfstudie besteedt. Natuurlijk ontvang je hier lesmateriaal en opdrachten voor, die tijdens de bijeenkomsten uitgebreid zullen worden besproken.

Praktisch

Voertaal
De voertaal tijdens de bijeenkomsten is Portugees. Wel zal de docent regelmatig in het Nederlands instructies geven en vragen beantwoorden, vooral tijdens de eerste bijeenkomsten.

Lesboek
In de cursus Portugees niveau 4 werken we met het boek Português XXI 2 (ISBN 9789460309656, Intertaal uitgeverij). Het boek kun je online bestellen via deze pagina. We gaan ervan uit dat de cursisten tijdens de eerste les hun boek meenemen.

Eindtoets
In de voorlaatste les nemen we een eindtoets af. Tijdens deze toets wordt door middel van grammatica- en vocabulaireoefeningen alle kennis herhaald. En dat wordt beloond! Als je hebt deelgenomen aan 8 van de 9 bijeenkomsten ontvang je een bewijs van deelname.

Korting
Werk je bij de Universiteit Utrecht of sta je bij deze universiteit ingeschreven als (exchange) student? Dan krijg je 25% korting op deze cursus Portugees niveau 4!