Russisch 3 (A1 → A1+)

Niveau: Beginner (0/A2)

Spreek je al een behoorlijk woordje Russisch en wil je jezelf graag verder ontwikkelen? In de cursus Russisch niveau 3 werk je aan je grammatica en duik je in de klassiekers van de Russische literatuur. Je werkt toe naar taalniveau A1+.

 

Deze cursus is momenteel niet ingepland. Misschien is een privétraining iets voor jou? Of bekijk eens onze andere groepscursussen.

 

Over de cursus Russisch niveau 3

In de cursus Russisch niveau 3 leer je de basis van het Russisch aan de hand van spreek- en luisteroefeningen en leer je de tekens van het cyrillisch schrift.

Als vervolg op de in niveau 1 en 2 opgedane basiskennis van de Russische grammatica, zal Russisch 3 zich op meer ‘gevorderde’ grammaticale elementen richten, zoals reflexieve werkwoorden, verbuiging van het bijvoeglijk naamwoord, stijl en idioom. Daarnaast zal er aandacht worden besteed aan de Russische literatuur. Er zullen fragmenten worden behandeld van beroemde Russische klassiekers.

De cursus is geschikt als je de cursus Russisch niveau 2 hebt afgerond of als je via een andere weg over niveau A1 beschikt.

Leerdoelen

In de cursus Russisch niveau 3 werk je toe naar taalniveau A1+.

Aan het eind van deze cursus:

 • heb je een compleet beeld van de belangrijkste grammaticale elementen van de Russische taal.
 • kun je de Russische taal zelfstandig te bestuderen.
 • heb je kennisgemaakt met een aantal grote Russische schrijvers en dichters.

Deze cursus volgt op Russisch 2, maar is ook los te volgen als je over A1 niveau beschikt. Weet je niet zeker wat jouw taalniveau is? Doe dan onze gratis instaptoets.

Methode

 • In deze cursus werken we met het boek Paspoort voor Rusland. Je hebt zowel het tekst- als werkboek nodig.
 • In de cursus Russisch niveau 3 worden hoofdstukken 7 t/m 9 behandeld. Ook in deze cursus gebruikt de docent eigen materiaal om het geleerde terug te laten komen.

Tijdsinvestering

 • Deze cursus bestaat uit 9 bijeenkomsten van anderhalf uur.
 • Om ervoor te zorgen dat je zoveel mogelijk leert van de bijeenkomsten, verwachten we van jou dat je ongeveer 1 tot 3 uur per week aan zelfstudie besteedt. Natuurlijk ontvang je hier lesmateriaal en opdrachten voor, die tijdens de bijeenkomsten zullen worden besproken.

Praktisch

 • De voertaal tijdens de bijeenkomsten is Nederlands, maar de docent spreekt waar mogelijk Russisch.
 • In deze cursus werken we met het boek Paspoort voor Rusland. Je hebt zowel het tekst- als werkboek nodig. Via onze speciale boekenpagina kun je de benodigde boeken voor deze cursus bestellen. We rekenen erop dat iedereen de eerste les het materiaal bij zich heeft.
 • Je ontvangt een certificaat als je minimaal 8 van de 9 lessen hebt bijgewoond.
 • Werk je bij de Universiteit Utrecht of sta je bij deze universiteit ingeschreven als (exchange) student? Dan krijg je 15% korting op deze cursus! Schrijf je in met je UU e-mailadres, dan wordt de korting automatisch verwerkt.