Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/nlbabe-thapangon/wordpress/current/wp-content/themes/babel/single-course.php on line 22

Cursus Duits niveau 6

Het is zover: je bent klaar voor de taalcursus Duits niveau 6! Deze cursus is het hoogste niveau van alle taalcursussen Duits bij Babel. Dat betekent dat we in deze cursus alles op alles zetten om jouw Duitse taalvaardigheid te perfectioneren.

Er is (nog) geen nieuwe cursus ingepland.

Deze training kan ook in maatwerkvorm worden aangeboden. Neem contact met ons op voor een vrijblijvende offerte.

Over de cursus Duits niveau 6

Duitse taal leren naar een hoger niveau

Natuurlijk kunnen we dat niet zonder jouw eigen inzet. Daarom gaan we er in deze cursus vanuit dat je iets meer uren besteedt aan zelfstudie dan bij de eerdere cursussen. Hierdoor kun je actief deelnemen aan de bijeenkomsten en kun je jouw gewenste taalniveau bereiken.

De bijeenkomsten staan in deze taalcursus in het teken van discussiëren. In deze discussies leer je om effectief te communiceren en om je mening te beargumenteren. De onderwerpen van deze cursus worden vooraf aangekondigd en zullen vooral te maken hebben met de actualiteit van het moment, bijvoorbeeld politieke of maatschappelijke ontwikkelingen.

Naast discussiëren en beargumenteren zetten we ook de laatste puntjes op de i op het gebied van formeel taalgebruik en schrijfvaardigheid. Je oefent met het gebruik van formele woordcombinaties, het kiezen van de juiste omgangsvorm en het schrijven van korte en informatieve teksten.

Een vast onderdeel van deze cursus is het geven van Duitstalige presentaties. Je leert om zelfverzekerd een Duitstalige monoloog te houden en om de interactie met het publiek op te zoeken. Hierbij krijg je feedback van een ervaren docent en van je medecursisten.

Wil je meer informatie over deze cursus of wil je weten welke cursus het best bij jouw situatie past? Neem contact met ons op voor vrijblijvend advies!

Leerdoelen

In de cursus Duits niveau 6 werk je toe naar taalniveau B2. Deze cursus is een vervolg op de taalcursus Duits niveau 5 maar ook geschikt voor iedereen die al een stevige basis van de Duitse taal heeft opgebouwd. Weet je niet zeker wat jouw taalniveau is? Doe dan onze online instaptoets.

Na het afronden van deze cursus Duits…

  • spreek je bijna net zo makkelijk Duits als Nederlands,
  • kun je vol zelfvertrouwen discussiëren met Duitstalige gesprekspartners,
  • en ben je optimaal voorbereid op wonen, werken of studeren in een Duitstalige omgeving.

Methode

Iedere les begint met een bespreken van het huiswerk en een korte terugblik op de vorige bijeenkomst. Daarna werk je afwisselend klassikaal, in groepjes of individueel aan interactieve opdrachten. De plenaire discussies zijn een belangrijk onderdeel van de bijeenkomsten.

De lesmethode die we bij deze cursus gebruiken is het boek Erkundungen voor taalniveau B2. Dit heldere en gestructureerde boek is speciaal ontwikkeld voor volwassen cursisten. Bovendien bevat het aanvullende online oefeningen waarmee je extra kunt oefenen met de lesstof. We gaan ervan uit dat je het boek tijdens de eerste bijeenkomst bij je hebt.

Tijdsinvestering

De cursus bestaat uit 9 bijeenkomsten van 1,75 uur op onze sfeervolle locatie in het centrum van Utrecht. Voor elke les besteed je ongeveer 3 tot 4 uur aan zelfstudie.

Praktisch

De voertaal tijdens deze taalcursus is Duits.

De lesmethode die we bij deze cursus gebruiken is het boek Erkundungen voor taalniveau B2. Dit heldere en gestructureerde boek is speciaal ontwikkeld voor volwassen cursisten. Bovendien bevat het aanvullende online oefeningen waarmee je extra kunt oefenen met de lesstof. We gaan ervan uit dat je het boek tijdens de eerste bijeenkomst bij je hebt.

Je ontvangt een certificaat als je bij 8 van de 9 bijeenkomsten aanwezig bent geweest. 

Werk je bij de Universiteit Utrecht of sta je bij deze universiteit ingeschreven als (exchange) student? Dan krijg je 25% korting op deze cursus!