Cursus Duits niveau 6

Niveau: Halfgevorderd (B1/B2)

Het is zover: je bent klaar voor de taalcursus Duits niveau 6! Deze cursus is het hoogste niveau van alle taalcursussen Duits bij Babel. Dat betekent dat we in deze cursus alles op alles zetten om jouw Duitse taalvaardigheid te perfectioneren.

Onze klassikale cursussen worden op dit moment, en in ieder geval tot en met 20 april 2021, in de virtual classroom gegeven. In verband met de lockdown en de avondklok vinden op dit moment de meeste cursussen volledig plaats in de virtual classroom. Voor de lessen op onze locaties houden wij rekening met verschillende scenario’s voor de start van de cursussen op of na 19 april. Wij schetsen hierbij graag hoe je cursus op locatie eruit kan gaan zien.

Klassikale cursus

€195,00

Inschrijven

Over de cursus Duits niveau 6

Cursus Duits niveau 6

De bijeenkomsten staan in het teken van discussiëren. Je leert effectief te communiceren en om je mening te beargumenteren. De onderwerpen van deze cursus worden vooraf aangekondigd en zullen vooral te maken hebben met de actualiteiten, zoals bijvoorbeeld politieke of maatschappelijke ontwikkelingen.

 • Naast discussiëren en beargumenteren zetten we ook de laatste puntjes op de i op het gebied van formeel taalgebruik en schrijfvaardigheid.
 • Je oefent met het gebruik van formele woordcombinaties, het kiezen van de juiste omgangsvorm en het schrijven van korte en informatieve teksten.
 • Een vast onderdeel van deze cursus is het geven van Duitstalige presentaties. Je leert om zelfverzekerd een Duitstalige monoloog te houden en om de interactie met het publiek op te zoeken. Hierbij krijg je feedback van een ervaren docent en van je medecursisten.

Leerdoelen

In de cursus Duits niveau 6 werk je toe naar taalniveau B2. Deze cursus is een vervolg op de taalcursus Duits niveau 5 maar ook geschikt voor iedereen die al een stevige basis van de Duitse taal heeft opgebouwd. Weet je niet zeker wat jouw taalniveau is? Doe dan onze online instaptoets.

Na het afronden van deze cursus Duits…

 • spreek je bijna net zo makkelijk Duits als Nederlands,
 • kun je vol zelfvertrouwen discussiëren met Duitstalige gesprekspartners,
 • en ben je optimaal voorbereid op wonen, werken of studeren in een Duitstalige omgeving.

Methode

De lesmethode die we bij deze cursus gebruiken is speciaal ontwikkeld voor volwassen cursisten. Bovendien bevat het aanvullende online oefeningen waarmee je extra kunt oefenen met de lesstof.

Iedere les begint met een bespreken van het huiswerk en een korte terugblik op de vorige bijeenkomst. Daarna werk je afwisselend klassikaal, in groepjes of individueel aan interactieve opdrachten. De plenaire discussies zijn een belangrijk onderdeel van de bijeenkomsten.

 

Tijdsinvestering

De cursus bestaat uit 9 bijeenkomsten bij Babel in Utrecht.

Om ervoor te zorgen dat je zoveel mogelijk leert van de bijeenkomsten, verwachten we van jou dat je ongeveer 3 tot 4 uur per week aan zelfstudie besteedt. Dat is meer zelfstudie dan bij de eerdere cursussen. Hierdoor kun je actief deelnemen aan de bijeenkomsten en kun je jouw gewenste taalniveau bereiken.

Praktisch

 • Deze cursus wordt zowel op locatie als in de virtual classroom aangeboden. Via de buttons hierboven schrijf jij je in voor de locatie naar keuze. Kies je voor les op locatie, dan vinden de lessen plaats in kleine groepen. Hier vind je een overzicht van alle maatregelen die wij getroffen hebben op onze leslocaties tegen het coronavirus.
 • De voertaal tijdens deze taalcursus is Duits.
 • Via onze speciale boekenpagina kun je het boek voor deze cursus bestellen. We rekenen erop dat iedereen de eerste les het materiaal bij zich heeft.
 • Je ontvangt een certificaat als je bij 8 van de 9 bijeenkomsten aanwezig bent geweest.
 • Werk je bij de Universiteit Utrecht of sta je bij deze universiteit ingeschreven als (exchange) student? Dan krijg je 15% korting op deze cursus! Schrijf je in met je UU e-mailadres, dan wordt de korting automatisch verwerkt.