Cursus Italiaans 7 (A2- → A2)

Niveau: Halfgevorderd (A2/B1)

Heb je de basis van het Italiaans onder de knie maar wil je meer verdieping? In de cursus Italiaans niveau 7 ga je aan de slag met het lezen van langere artikelen, het formuleren van complexere zinnen en het vloeiend voeren van een gesprekje. Je werkt toe naar taalniveau A2.

 

Deze cursus is momenteel niet ingepland. Misschien is een privétraining iets voor jou? Of bekijk eens onze andere groepscursussen.

 

Over de cursus Italiaans niveau 7

Deze cursus is geschikt als je de cursus Italiaans niveau 6 hebt afgerond of als je via een andere weg over A2- niveau beschikt, bijvoorbeeld door het succesvol afronden van de lesmethode Allegro 2 of de lesmethode Con Piacere 2 (t/m hoofdstuk 7). Weet je niet zeker wat jouw taalniveau is? Doe dan onze gratis online instaptoets.

Tijdens de cursus oefen je met het lezen van langere artikelen en met het opzoeken van specifieke informatie in geschreven teksten. Hierdoor begrijp je de hoofdgedachte van een artikel en kun je hier vragen over beantwoorden. Op het gebied van spreek- en schrijfvaardigheid ga je aan de slag met lastige zinsconstructies zoals het formuleren van een zin in de voltooid verleden tijd met persoonlijke voornaamwoorden als lijdend voorwerp. Je leert hoe je “iets nodig hebben” op twee verschillende manieren uit kunt drukken. Verder weet je hoe je een vergelijkende zin kunt formuleren.

Schrijf je je in voor een cursus Italiaans? Dan krijg je een gratis lidmaatschap van de culturele vereniging Dante Alighieri te Utrecht! Zo kan je het hele jaar door deelnemen aan culturele evenementen en lezingen.

Leerdoelen

In de cursus Italiaans niveau 7 werk je toe naar taalniveau A2.

Na het afronden van deze cursus:

 • kun je vloeiend eenvoudige gesprekken voeren in het Italiaans.
 • begrijp je de hoofdgedachte van lange Italiaanse artikelen.
 • ben je optimaal voorbereid om te wonen en werken in het prachtige Italië.

Methode

 • Tijdens de bijeenkomsten oefen je onder leiding van een ervaren docent met de grammaticalessen uit het boek.
 • Bij veel opdrachten werk je in tweetallen, waarbij je feedback op elkaars werk geeft. Dit is niet alleen leerzaam voor de ander, maar ook voor jezelf.

Tijdsinvestering

 • De cursus Italiaans niveau 7 bestaat uit 9 bijeenkomsten van anderhalf uur.
 • Om ervoor te zorgen dat je zoveel mogelijk leert van de bijeenkomsten, verwachten we van jou dat je ongeveer 2 uur per week aan zelfstudie besteedt. Natuurlijk ontvang je hier lesmateriaal en opdrachten voor, die tijdens de bijeenkomsten zullen worden nabesproken.

Praktisch

 • De voertaal tijdens de bijeenkomsten is Italiaans. Vooral tijdens de eerste bijeenkomsten zal de docent ook regelmatig in het Nederlands instructies geven en vragen beantwoorden.
 • Via onze speciale boekenpagina kun je het boek voor deze cursus bestellen. We rekenen erop dat iedereen de eerste les het materiaal bij zich heeft, zodat we direct een goede start kunnen maken.
 • Je ontvangt een bewijs van deelname als je hebt deelgenomen aan 8 van de 9 bijeenkomsten.
 • Werk je bij de Universiteit Utrecht of sta je bij deze universiteit ingeschreven als (exchange) student? Dan krijg je 15% korting op deze cursus! Schrijf je in met je UU e-mailadres, dan wordt de korting automatisch verwerkt.