Cursus Italiaans niveau 7

Niveau: Halfgevorderd (B1/B2)

Heb je de basis van het Italiaans onder de knie maar wil je meer verdieping? In de cursus Italiaans niveau 7 gaan we aan de slag met het lezen van langere artikelen, het formuleren van complexere zinnen en het vloeiend voeren van een gesprekje. Lijkt dat je wat? Kies dan voor de cursus Italiaans niveau 7.

Er is (nog) geen nieuwe cursus ingepland.

Deze training kan ook in maatwerkvorm worden aangeboden. Neem contact met ons op voor een vrijblijvende offerte.

Over de cursus Italiaans niveau 7

Tijdens de cursus gaan we aan de slag met de volgende onderwerpen:

 • Het oefenen met het lezen van langere artikelen en met het opzoeken van specifieke informatie in geschreven teksten. Je begrijpt de hoofdgedachte van een artikel en je kunt hier foutloos een aantal vragen over beantwoorden.
 • Op het gebied van spreek- en schrijfvaardigheid ga je aan de slag met lastige zinsconstructies zoals het formuleren van een zin in de voltooid verleden tijd met persoonlijke voornaamwoorden als lijdend voorwerp. Je leert hoe je “iets nodig hebben” op twee verschillende manieren uit kunt drukken. Verder weet je hoe je een vergelijkende zin kunt formuleren.
 • Daarnaast raak je vertrouwd met de volgende onderwerpen: combinatie van werk en privéleven, sollicitaties en interviews, tradities en feestdagen.

Leerdoelen

In de cursus Italiaans niveau 7 werk je toe naar taalniveau A2. De cursus is daarom geschikt als je de cursus Italiaans niveau 6 hebt afgerond of als je via een andere weg over A2- niveau beschikt, bijvoorbeeld via het succesvol afronden van de lesmethode Allegro 2 of de lesmethode Con Piacere 2 (t/m hoofdstuk 7).

Wil je jouw niveau weten? Maak dan de gratis online instaptoets.

Na het afronden van deze cursus:

 • kun je vloeiend eenvoudige gesprekken voeren in het Italiaans;
 • begrijp je de hoofdgedachte van lange Italiaanse artikelen;
 • ben je optimaal voorbereid om te wonen en werken in het prachtige Italië.

Methode

 • Tijdens de bijeenkomsten oefen je onder leiding van een ervaren docent met de grammaticalessen uit het boek.
 • Bij veel opdrachten werk je in tweetallen, waarbij je feedback op elkaars werk geeft. Dit is niet alleen leerzaam voor de ander, maar ook voor jezelf.

Tijdsinvestering

 • De cursus Italiaans niveau 7 bestaat uit 9 bijeenkomsten bij Babel in Utrecht.
 • Om ervoor te zorgen dat je zoveel mogelijk leert van de bijeenkomsten, verwachten we van jou dat je ongeveer 2 uur per week aan zelfstudie besteedt. Natuurlijk ontvang je hier lesmateriaal en opdrachten voor, die tijdens de bijeenkomsten zullen worden nabesproken.

Praktisch

 • De voertaal tijdens de bijeenkomsten is Italiaans. Vooral tijdens de eerste bijeenkomsten zal de docent ook regelmatig in het Nederlands instructies geven en vragen beantwoorden.
 • Via onze speciale boekenpagina kun je het boek voor deze cursus bestellen. We rekenen erop dat iedereen de eerste les het materiaal bij zich heeft, zodat we direct een goede start kunnen maken.
 • Je ontvangt een bewijs van deelname als je hebt deelgenomen aan 8 van de 9 bijeenkomsten.
 • Werk je bij de Universiteit Utrecht of sta je bij deze universiteit ingeschreven als (exchange) student? Dan krijg je 15% korting op deze cursus! Schrijf je in met je UU e-mailadres, dan wordt de korting automatisch verwerkt.
Gratis taaltest ItaliaansWat is jouw taalniveau?

Benieuwd naar jouw taalniveau? Doe onze gratis niveautest. Binnen 5 werkdagen ontvang jij een indicatie van je taalniveau en een persoonlijk advies van een docent Italiaans. Zo kies je de cursus Italiaans die het beste bij jou past.