Arabisch 3 (A1- → A1)

Niveau: Beginner (0/A2)

Heb je al kennis van het Arabisch en wil je jouw taalvaardigheid naar een hoger niveau tillen? Of heb je de cursus Arabisch niveau 2 gevolgd en wil je jezelf verder ontwikkelen? In de cursus Arabisch niveau 3 werk je toe naar taalniveau A1.

 

Deze cursus is momenteel niet ingepland. Misschien is een privétraining iets voor jou? Of bekijk eens onze andere groepscursussen.

 

Over de cursus Arabisch niveau 3

Deze vervolgcursus borduurt voort op de eerste twee cursussen. Dat betekent dat je je kennis van de Arabische grammatica en woordenschat uitbreidt. Je leert om teksten te schrijven, bijvoorbeeld brieven, e-mails en ansichtkaarten. Daarnaast ga je in deze cursus uitgebreider aan de slag met luisterenoefeningen zodat je specifieke informatie uit een gesproken tekst kunt halen.

De cursus is geschikt als je de cursus Arabisch niveau 2 hebt afgerond of als je via een andere weg over A1- niveau beschikt. Weet je niet zeker wat jouw taalniveau is? Doe dan onze gratis instaptoets.

Leerdoelen

In de cursus Arabisch niveau 3 werk je toe naar taalniveau A1.

Na het afronden van deze cursus:

 • kun je dagelijkse situaties in het heden en verleden in het Arabisch beschrijven,
 • heb je meer zelfvertrouwen bij het spreken met Arabische moedertaalsprekers,
 • ben je klaar voor de cursus Arabisch niveau 4.

Bij Babel leer je Modern Standaard Arabisch (MSA). Dit is de officiële taal in de Arabische wereld en wordt gebruikt in de media, boeken, kranten en documenten. De spreektaal is in iedere regio verschillend, maar als je het MSA beheerst, is het relatief eenvoudig om vervolgens een dialect van een bepaald land of gebied te leren.

Methode

 • Als lesmethode gebruiken we het boek Mastering Arabic 1. Deze methode bevat een gevarieerd aanbod van teksten en oefeningen. Dankzij de bijbehorende website en app krijg je op een interactieve en constructieve manier de Arabische taal onder de knie.
 • Tijdens de bijeenkomsten behandelen we de vragen die je naar aanleiding van de zelfstudie hebt. Daarna herhalen we kort de woorden en de grammatica van de vorige les, waarna we klassikaal, individueel of in groepjes aan de nieuwe oefeningen beginnen. Bij het samenwerken met andere cursisten ligt de nadruk op spreekvaardigheid en gespreksvaardigheid.

Tijdsinvestering

 • De cursus Arabisch niveau 3 bestaat uit 9 bijeenkomsten van anderhalf uur in de Utrecht of in de virtual classroom.
 • Om ervoor te zorgen dat je zoveel mogelijk leert van de bijeenkomsten, verwachten we van jou dat je ongeveer twee à drie uur per week aan zelfstudie besteedt. Natuurlijk ontvang je hier lesmateriaal en opdrachten voor, die tijdens de bijeenkomsten zullen worden besproken.

Praktisch

 • De voertaal tijdens de bijeenkomsten is Arabisch. Met name tijdens de eerste bijeenkomsten zal de docent ook regelmatig in het Nederlands of Engels instructies geven en vragen beantwoorden.
 • Als lesmethode gebruiken we het boek Mastering Arabic 1. Deze (Engelse) methode bevat een gevarieerd aanbod teksten en oefeningen. Via onze speciale boekenpagina kun je het benodigde boek voor deze cursus bestellen. We gaan ervan uit dat je het boek tijdens de eerste bijeenkomst bij je hebt.
 • Je ontvangt een bewijs van deelname als je hebt deelgenomen aan 8 van de 9 bijeenkomsten.
 • Werk je bij de Universiteit Utrecht of sta je bij deze universiteit ingeschreven als (exchange) student? Dan krijg je 15% korting op deze cursus! Schrijf je in met je UU e-mailadres, dan wordt de korting automatisch verwerkt.