Italiaans 2 (A1– → A1-)

Niveau: Beginner (0/A2)

Heb je de cursus Italiaans niveau 1 gevolgd en wil je je taalvaardigheid verder ontwikkelen? Of heb je op een andere manier kennis van de taal opgedaan? In de cursus Italiaans niveau 2 werk je toe naar taalniveau A1-.

 

Deze cursus is momenteel niet ingepland. Misschien is een privétraining iets voor jou? Of bekijk eens onze andere groepscursussen.

 

Over de cursus Italiaans niveau 2

Deze cursus geschikt als je de cursus Italiaans niveau 1 hebt afgerond of als je via een andere weg over taalniveau A1– beschikt, bijvoorbeeld door het succesvol afronden van de lesmethodes Allegro 1 (t/m hoofdstuk 6) of Con Piacere 1 (t/m hoofdstuk 3). Weet je niet zeker wat jouw taalniveau is? Doe dan onze gratis online instaptoets.

Je maakt kennis met een aantal nieuwe onregelmatige werkwoorden, je oefent met het toepassen van voorzetsels en je woordenschat wordt flink uitgebreid.

Op het gebied van leesvaardigheid oefen je met teksten die van iets hoger niveau zijn dan in de eerste cursus. Bovendien oefen je met het opzoeken van specifieke informatie in bijvoorbeeld reclamefolders of advertenties. Bij het verbeteren van je schrijfvaardigheid werk je vooral aan het uitbreiden van je woordenschat en je kennis van de grammaticaregels.

Naast het lezen en schrijven ligt de nadruk op je communicatieve vaardigheden en uitspraak. Je leert om met meer zelfvertrouwen Italiaans te spreken, zodat je overtuigender kunt spreken en duidelijk je bedoeling kunt overbrengen. Ook leer je hoe je de antwoorden die je krijgt snel kunt interpreteren.

Schrijf je je in voor een cursus Italiaans? Dan krijg je een gratis lidmaatschap van de culturele vereniging Dante Alighieri te Utrecht! Zo kan je het hele jaar door deelnemen aan culturele evenementen en lezingen.

Leerdoelen

In de cursus Italiaans niveau 2 werk je toe naar taalniveau A1-.

Na het afronden van deze cursus:

 • beheers je de basis van de Italiaanse grammatica en woordenschat;
 • kun je snel specifieke informatie opzoeken in Italiaanse teksten;
 • en ben je klaar voor de cursus Italiaans niveau 3.

Methode

 • Tijdens deze bijeenkomsten oefen je onder leiding van een ervaren docent met de grammaticalessen uit het boek.
 • Bij veel opdrachten werk je in tweetallen, waarbij je feedback op elkaars werk geeft. Dit is niet alleen leerzaam voor de ander, maar ook voor jezelf.

Tijdsinvestering

 • De cursus Italiaans niveau 2 bestaat uit 9 bijeenkomsten van anderhalf uur.
 • Om ervoor te zorgen dat je zoveel mogelijk leert van de bijeenkomsten, verwachten we van jou dat je ongeveer 2 uur per week aan zelfstudie besteedt. Natuurlijk ontvang je hier lesmateriaal en opdrachten voor, die tijdens de bijeenkomsten zullen worden nabesproken.

Praktisch

 • De voertaal tijdens de bijeenkomsten is Italiaans. Vooral tijdens de eerste bijeenkomsten zal de docent ook regelmatig in het Nederlands instructies geven en vragen beantwoorden.
 • Via onze speciale boekenpagina kun je het boek voor deze cursus bestellen. We rekenen erop dat iedereen de eerste les het materiaal bij zich heeft.
 • Je ontvangt een bewijs van deelname als je hebt deelgenomen aan 8 van de 9 bijeenkomsten.
 • Werk je bij de Universiteit Utrecht of sta je bij deze universiteit ingeschreven als (exchange) student? Dan krijg je 15% korting op deze cursus! Schrijf je in met je UU e-mailadres, dan wordt de korting automatisch verwerkt.