Cursus Italiaans niveau 2

Heb je de cursus Italiaans niveau 1 gevolgd en wil je je Italiaans verder ontwikkelen? Of heb je op een andere manier een basiskennis van de Italiaanse taal opgedaan? Dan is de cursus Italiaans niveau 2 jouw ideale match.

€160,00

Inschrijven

Start vanaf 10 september 2019

Over de cursus Italiaans niveau 2

Italiaans leren

De cursus Italiaans niveau 2 bouwt voort op de taalvaardigheid die je al bezit.

 • Je maakt kennis met een aantal nieuwe onregelmatige werkwoorden, je oefent met het toepassen van voorzetsels en je woordenschat wordt flink uitgebreid.
 • Op het gebied van leesvaardigheid oefen je met teksten die van iets hoger niveau zijn dan in de eerste cursus. Bovendien oefen je met het opzoeken van specifieke informatie in bijvoorbeeld reclamefolders of advertenties. Bij het verbeteren van je schrijfvaardigheid werk je vooral aan het uitbreiden van je woordenschat en je kennis van de grammaticaregels.
 • Naast het lezen en schrijven van Italiaans ligt de nadruk in deze vervolgcursus op je communicatieve vaardigheden en uitspraak. Je leert om met meer zelfvertrouwen Italiaans te spreken, zodat je overtuigender kunt spreken en duidelijk je bedoeling kunt overbrengen. Ook leer je hoe je de antwoorden die je terugkrijgt snel kunt interpreteren en hoe je hier zoveel mogelijk informatie uithaalt.

Inschrijven

Leerdoelen

In de cursus Italiaans niveau 2 werk je toe naar taalniveau A1. De cursus Italiaans niveau 2 is geschikt als je de cursus Italiaans niveau 1 hebt afgerond of als je via een andere weg over taalniveau A1- beschikt, bijvoorbeeld via het succesvol afronden van de lesmethodes Allegro 1 (t/m hoofdstuk 6) of Con Piacere 1 (t/m hoofdstuk 3).

Na het afronden van deze cursus Italiaans niveau 2

 • beheers je de basis van de Italiaanse grammatica en woordenschat,
 • kun je snel specifieke informatie opzoeken in Italiaanse teksten,
 • en ben je optimaal voorbereid voor de cursus Italiaans niveau 3.

Inschrijven

Methode

Tijdens deze bijeenkomsten oefen je onder leiding van een ervaren docent met de grammaticalessen uit het boek. Bij veel opdrachten werk je in tweetallen, waarbij je feedback op elkaars werk geeft. Dit is niet alleen leerzaam voor de ander, maar ook voor jezelf.

Als lesmethode gebruiken we de overzichtelijke en uitgebreide methode Con Piacere 1. We gaan ervan uit dat je het tekstboek en het werkboek van deze methode tijdens de eerste bijeenkomst bij je hebt, zodat we direct een goede start kunnen maken. De cursus Italiaans niveau 2 behandelt de hoofdstukken 4 t/m 6.

Heb je de cursus Italiaans niveau 1 gevolgd bij Babel? Dan hoef je geen nieuwe boeken aan te schaffen: de niveaus 1, 2 en 3 maken gebruik van dezelfde lesmethode.

Inschrijven

Tijdsinvestering

De cursus Italiaans niveau 2 bestaat uit 9 bijeenkomsten bij Babel in Utrecht.

Om ervoor te zorgen dat je zoveel mogelijk leert van de bijeenkomsten, verwachten we van jou dat je ongeveer twee uur per week aan zelfstudie besteedt. Natuurlijk ontvang je hier lesmateriaal en opdrachten voor, die tijdens de bijeenkomsten zullen worden nabesproken.

Inschrijven

Praktisch

 • De voertaal tijdens de bijeenkomsten is Italiaans. Vooral tijdens de eerste bijeenkomsten zal de docent ook regelmatig in het Nederlands instructies geven en vragen beantwoorden.
 • Als lesmethode gebruiken we de overzichtelijke en uitgebreide methode Con Piacere 1. We gaan ervan uit dat je het tekstboek en het werkboek van deze methode tijdens de eerste bijeenkomst bij je hebt, zodat we direct een goede start kunnen maken. Via onze speciale boekenpagina kun je het boek voor deze cursus bestellen. De cursus Italiaans niveau 2 behandelt de hoofdstukken 4 t/m 6.
 • Heb je de cursus Italiaans niveau 1 gevolgd bij Babel? Dan hoef je geen nieuwe boeken aan te schaffen: de niveaus 1, 2 en 3 maken gebruik van dezelfde lesmethode.
 • Je ontvangt een bewijs van deelname als je hebt deelgenomen aan 8 van de 9 bijeenkomsten.
 • Studeer of werk je bij de Universiteit Utrecht, dan krijg je 25% korting op deze cursus.

 

Inschrijven

Rooster

 • Startdatum: 10 september 2019
  Dag Datum Aanvang Einde
  dinsdag 10 september 2019 20:15 21:45
  dinsdag 17 september 2019 20:15 21:45
  dinsdag 24 september 2019 20:15 21:45
  dinsdag 1 oktober 2019 20:15 21:45
  dinsdag 8 oktober 2019 20:15 21:45
  dinsdag 15 oktober 2019 20:15 21:45
  dinsdag 22 oktober 2019 20:15 21:45
  dinsdag 29 oktober 2019 20:15 21:45
  dinsdag 5 november 2019 20:15 21:45

  Inschrijven