Cursus Italiaans niveau 4

Heb je de cursus Italiaans niveau 3 gevolgd en wil je jezelf nog meer ontwikkelen? Of heb je op een andere manier een basiskennis van de Italiaanse taal opgedaan? Kies dan voor de cursus Italiaans niveau 4.

€160,00

Inschrijven

Over de cursus Italiaans niveau 4

Italiaans leren spreken

In de cursus Italiaans niveau 4 werk je toe naar taalniveau A2. Dit is het taalniveau van iemand die succesvol een inburgeringsexamen heeft afgerond. Dat betekent dat je na deze cursus zelfstandig kunt wonen en werken in Italië.

  • In deze taalcursus oefen je met het lezen van langere artikelen en met het opzoeken van specifieke informatie in geschreven teksten. Je begrijpt de hoofdgedachte van een artikel en je kunt hier foutloos een aantal vragen over beantwoorden.
  • Op het gebied van spreek- en schrijfvaardigheid ga je aan de slag met lastige zinsconstructies zoals het formuleren van een zin in de gebiedende wijs. Je leert kleine nuanceverschillen aan te brengen door het juist toepassen van de onvoltooid verleden tijd of de voltooid verleden tijd. Verder maak je bijvoorbeeld kennis met “er” als bijwoord of voornaamwoord en weet je hoe je een samengestelde zin kunt formuleren.
  • Daarnaast raak je vertrouwd met de volgende onderwerpen: betrekkelijke voornaamwoorden en onpersoonlijke werkwoorden, bijvoeglijke naamwoorden bij de trappen van vergelijking, en zinsconstructies met betrekking tot de toekomst.

Inschrijven

Leerdoelen

In de cursus Italiaans niveau 4 werk je toe naar taalniveau A2. De cursus is daarom geschikt als je de cursus Italiaans niveau 3 hebt afgerond of als je via een andere weg over taalniveau A1+ beschikt, bijvoorbeeld via het succesvol afronden van de lesmethode Con Piacere 1.

Na het afronden van deze cursus Italiaans niveau 4…

  • kun je zelfverzekerd telefoongesprekken voeren in het Italiaans,
  • schrijf je moeiteloos Italiaanse teksten over uiteenlopende onderwerpen,
  • en ben je klaar voor een tijdelijk of permanent verblijf in het prachtige Italië.

Let op: Italiaans niveau 3 sluit aan op de jaarcursus Italiaans jaar 2. Als je na Italiaans niveau 4 deze jaarcursus wilt volgen, begin je met een herhaling van de lesstof van Italiaans niveau 4.
Vraag je docent eventueel om advies.

Inschrijven

Methode

Tijdens de bijeenkomsten oefen je onder leiding van een ervaren docent met de grammaticalessen uit het boek. Bij veel opdrachten werk je in tweetallen, waarbij je feedback op elkaars werk geeft. Dit is niet alleen leerzaam voor de ander, maar ook voor jezelf.

Als lesmethode gebruiken we de overzichtelijke en uitgebreide methode Con Piacere 2. We gaan ervan uit dat je het tekstboek en het werkboek van deze methode tijdens de eerste bijeenkomst bij je hebt, zodat we direct een goede start kunnen maken.

Inschrijven

Tijdsinvestering

De cursus Italiaans niveau 3 bestaat uit 9 bijeenkomsten bij Babel in Utrecht.

Om ervoor te zorgen dat je zoveel mogelijk leert van de bijeenkomsten, verwachten we van jou dat je ongeveer twee uur per week aan zelfstudie besteedt. Natuurlijk ontvang je hier lesmateriaal en opdrachten voor, die tijdens de bijeenkomsten zullen worden nabesproken.

Inschrijven

Praktisch

  • De voertaal tijdens de bijeenkomsten is Italiaans. Vooral tijdens de eerste bijeenkomsten zal de docent ook regelmatig in het Nederlands instructies geven en vragen beantwoorden.
  • Als lesmethode gebruiken we de overzichtelijke en uitgebreide methode Con Piacere 2. We gaan ervan uit dat je het tekstboek en het werkboek van deze methode tijdens de eerste bijeenkomst bij je hebt, zodat we direct een goede start kunnen maken. Via onze speciale boekenpagina kun je het boek voor deze cursus bestellen. We rekenen erop dat iedereen de eerste les het materiaal bij zich heeft.
  • Er is geen eindtoets. Je ontvangt een bewijs van deelname als je hebt deelgenomen aan 8 van de 9 bijeenkomsten.
  • Studeer of werk je bij de Universiteit Utrecht, dan krijg je 25% korting op deze cursus.

Inschrijven