Portugees 2 (A1- → A1)

Niveau: Beginner (0/A2)

Op uitwisselingsstudie in Lissabon of op vakantie naar Rio de Janeiro? Dan wil je zo goed mogelijk voorbereid zijn. In de cursus Portugees niveau 2 werk je toe naar taalniveau A1.

 

Deze cursus is momenteel niet ingepland. Misschien is een privétraining iets voor jou? Of bekijk eens onze andere groepscursussen.

 

Over de cursus Portugees niveau 2

De nationale taal van Portugal en Brazilië is Portugees. Wie voor werk of studie naar Portugal gaat, zal veel baat hebben bij een cursus Portugees. Het Portugees heeft weinig herkenbare woorden. Toch kun je in relatief korte tijd van deze taal veel leren. Met praktische oefeningen leer je snel een gesprek te voeren. Hoewel het Europees Portugees iets afwijkt van de Braziliaanse taal, kun je door deze cursus heel goed uit de voeten in Brazilië.

Deze cursus volgt op Portugees niveau 1, maar is ook los te volgen als je over A1- niveau beschikt. Weet je niet zeker wat jouw taalniveau is? Doe dan onze gratis instaptoets.

Leerdoelen

In de cursus Portugees niveau 2 werk je toe naar taalniveau A1.

Na het afronden van de cursus:

  • kun je iemand uitnodigen, praten over vrijetijdsbesteding, jouw mening geven, telefoneren, praten over het weer, plannen maken voor de toekomst, boodschappen doen, zeggen dat je ergens pijn hebt, iets vriendelijk vragen, handelingen in de toekomst beschrijven, instructies en advies geven, mensen beschrijven, praten over de familie.
  • kun je je met enige nuance uitdrukken in eenvoudige situaties.

Methode

  • Als lesmethode gebruiken we het boek ‘Português XXI Nível 1 livro do aluno’. We werken in deze cursus met het tekstboek en werkboek met CD. De docent gebruikt ook eigen lesmateriaal in de vorm van handouts. Verder wordt ook met muziek gewerkt, en als werkvormen worden rollenspellen en simulaties gebruikt. Bij veel opdrachten werk je in tweetallen, waarbij je feedback op elkaars werk geeft. Dit is niet alleen leerzaam voor de ander, maar ook voor jezelf.
  • Tijdens de laatste les krijg je een eindtoets waarin alle kennis wordt herhaald: grammatica en vocabulaire oefeningen.

Tijdsinvestering

  • Deze cursus bestaat uit 9 bijeenkomsten van anderhalf uur bij Babel in Utrecht of in de virtual classroom.
  • Om ervoor te zorgen dat je zoveel mogelijk leert van de bijeenkomsten, verwachten we van jou dat je ongeveer twee à drie uur per week aan zelfstudie besteedt. Natuurlijk ontvang je hier lesmateriaal en opdrachten voor, die tijdens de bijeenkomsten zullen worden besproken.

Praktisch

  • De voertaal tijdens de bijeenkomsten is Portugees. Vooral tijdens de eerste bijeenkomsten zal de docent ook regelmatig in het Nederlands instructies geven en vragen beantwoorden.
  • In deze cursus werken we met het boek ‘Português XXI Nível 1 livro do aluno’. Via onze speciale boekenpagina kun je de benodigde boeken bestellen. We rekenen erop dat iedereen de eerste les het materiaal bij zich heeft. Eventueel ontvang je in de les nog extra materiaal van de docent.
  • Je ontvangt een certficaat als je hebt deelgenomen aan 8 van de 9 bijeenkomsten.
  • Werk je bij de Universiteit Utrecht of sta je bij deze universiteit ingeschreven als (exchange) student? Dan krijg je 15% korting op deze cursus! Schrijf je in met je UU e-mailadres, dan wordt de korting automatisch verwerkt.