Cursus Portugees niveau 2

Niveau: Beginner (0/A2)

Op uitwisselingsstudie in Lissabon of op vakantie naar Rio de Janeiro? Dan wil je zo goed mogelijk voorbereid zijn. Volg de cursus Portugees niveau 2 bij Babel en je verblijf in Portugal of Brazilië wordt een stuk leerzamer!

Gedurende de lockdown worden onze klassikale cursussen in de virtual classroom gegeven. Zodra het kan, hervatten we de cursussen op onze leslocaties. Je kunt je dus gewoon inschrijven voor een klassikale cursus. We bieden extra flexibiliteit met onze verplaatsgarantie.

Klassikale cursus

€190,00

Inschrijven

Start vanaf 20 april 2021

Over de cursus Portugees niveau 2

Taalcursus Portugees

De nationale taal van Portugal en Brazilië is Portugees. Wie voor werk of studie naar Portugal gaat, zal veel baat hebben bij een cursus Portugees voor Beginners. Het Portugees heeft weinig herkenbare woorden. Toch kun je in relatief korte tijd van deze taal veel leren. Met praktische oefeningen leer je snel een conversatie voeren in het Portugees. Hoewel het Europees Portugees iets afwijkt van de Braziliaanse taal kun je met deze cursus heel goed uit de voeten in Brazilië.

Ideaal voor een uitwisselingsstudie in Coimbra of Lissabon, of bij zakelijk contact in het Portugees.

Inschrijven

Leerdoelen

In de cursus Portugees niveau 2 werk je toe naar taalniveau A1.

Na het afronden van de cursus…

 • kun je iemand uitnodigen, praten over de vrije tijd, jouw mening geven, telefoneren, praten over het weer, plannen maken voor de toekomst, boodschappen doen, zeggen dat je ergens pijn hebt, iets vriendelijk vragen, handelingen in de toekomst beschrijven, instructies en advies geven, mensen beschrijven, praten over de familie.
 • Kun je je met enige nuance uitdrukken in eenvoudige situaties.

Inschrijven

Methode

Als lesmethode gebruiken we het boek Português XXI Nível 1 livro do aluno. We werken in deze cursus met het tekstboek en werkboek met CD. De docent gebruikt ook eigen lesmateriaal in de vorm van handouts. Verder wordt ook met muziek gewerkt, en als werkvormen worden rollenspellen en simulaties gebruikt. Bij veel opdrachten werk je in tweetallen, waarbij je feedback op elkaars werk geeft. Dit is niet alleen leerzaam voor de ander, maar ook voor jezelf.

Via onze speciale boekenpagina kun je de benodigde boeken voor deze cursus bestellen. We rekenen erop dat iedereen de eerste les het materiaal bij zich heeft. Heb je de cursus Portugees niveau 1 gevolgd? Dan hoef je geen nieuw boek te bestellen. Deze cursus maakt gebruik van dezelfde lesmethode.

Inschrijven

Tijdsinvestering

De cursus Portugees niveau 2 bestaat uit 9 bijeenkomsten bij Babel in Utrecht.

Om ervoor te zorgen dat je zoveel mogelijk leert van de bijeenkomsten, verwachten we van jou dat je ongeveer twee à drie uur per week aan zelfstudie besteedt. Natuurlijk ontvang je hier lesmateriaal en opdrachten voor, die tijdens de bijeenkomsten zullen worden besproken.

Inschrijven

Praktisch

 • De voertaal tijdens de bijeenkomsten is Portugees. Vooral tijdens de eerste bijeenkomsten zal de docent ook regelmatig in het Nederlands instructies geven en vragen beantwoorden.
 • In deze cursus werken we met het boek Português XXI Nível 1 livro do aluno. Via onze speciale boekenpagina kun je de benodigde boeken bestellen. We rekenen erop dat iedereen de eerste les het materiaal bij zich heeft. Eventueel ontvang je in de les nog extra materiaal van de docent. Heb je de cursus Portugees niveau 1 gevolgd? Dan hoef je geen nieuw boek te bestellen. Deze cursus maakt gebruik van dezelfde lesmethode.
 • Tijdens de laatste les krijg je een eindtoets waarin alle kennis wordt herhaald: grammatica en vocabulaire oefeningen.
 • Je ontvangt een bewijs van deelname als je hebt deelgenomen aan 8 van de 9 bijeenkomsten.
 • Werk je bij de Universiteit Utrecht of sta je bij deze universiteit ingeschreven als (exchange) student? Dan krijg je 15% korting op deze cursus! Schrijf je in met je UU e-mailadres, dan wordt de korting automatisch verwerkt.

Inschrijven

Rooster

 • Startdatum: 20 april 2021
  DagDatumAanvangEinde
  dinsdag20 april 202119:0020:30
  dinsdag4 mei 202119:0020:30
  dinsdag11 mei 202119:0020:30
  dinsdag18 mei 202119:0020:30
  dinsdag25 mei 202119:0020:30
  dinsdag1 juni 202119:0020:30
  dinsdag8 juni 202119:0020:30
  dinsdag15 juni 202119:0020:30
  dinsdag22 juni 202119:0020:30

  Inschrijven