Ervaringen van cursisten

“Ik haal nu meer leads uit mijn buitenlandse bezoeken”

Review intensieve taaltraining Engels

Mijn huidige rol is sinds april veranderd. Ik ga meer naar het buitenland om prospects en klanten te bezoeken. Hier geef ik presentaties in het Engels. Omdat het veelal om potentiële klanten gaat is het erg belangrijk dat ik mijn verhaal goed kan overbrengen. Daarom heb ik gekozen voor een op maat gemaakte taaltraining Engels met de duur van een week. Ik heb niet alleen mijn vocabulaire aanzienlijk vergroot, maar ook geleerd een verhaal in mijn presentatie aan te brengen en de luisteraar hierin mee te nemen. Daarnaast is er aandacht besteed aan mijn Engelse follow-up e-mails en telefoongesprekken. Een echte op maat gemaakte taaltraining met veel oog voor de praktijk. Een paar dagen na afronding van mijn intensieve taaltraining vertrok ik naar Noorwegen om het geleerde in de praktijk te brengen. Het was meteen raak! Ik kan mijn verhaal niet alleen met zelfvertrouwen overbrengen, ik haal ook overduidelijk meer orders uit de presentaties!
Pepijn van Dam – Teus Vlot Diesel & Marine B.V.


“Heel goed op de behoefte afgestemd”

Review BabelAankomende zomer vertrekken mijn vrouw en ik voor minimaal 4 jaar naar Lusaka (de hoofdstad van Zambia) om daar les te geven aan een theologische opleiding. Om deze reden wilde ik graag mijn didactische én Engelse vaardigheden verder ontwikkelen. Zo ben ik uitgekomen bij ‘Doceren in het Engels (inclusief  e-learning)’ van Babel. De eerste dag begon gelijk goed toen bij binnenkomst de kaart van Zambia op het scherm stond! Er was veel aandacht voor interculturele communicatie. Wat een enthousiaste en vaardige docenten, mijn grote complimenten! Er was een perfecte balans tussen didactiek en Engelse vaardigheid. Het Engels is zo dadelijk niet alleen voor óns een tweede taal, maar ook voor de mensen die wij gaan onderwijzen. Dit vergt de vaardigheden om hetzelfde, op verschillende manieren te zeggen. Ik ben blij mijn vocabulaire te hebben vergroot!
Thijs Blok – PKN Kerk in actie 


“Jammer dat het is afgelopen”

Ik wilde graag een training Engels volgen om op die manier te kunnen investeren in de mensen waarmee ik werk. Er werken drie ZZP’ers voor mij aan een opdracht. Door middel van deze taaltraining kon ik investeren in mezelf, mijn mensen, het bedrijf en in teambuilding. We zijn er allemaal beter van geworden. Ik heb voor Babel gekozen, omdat Babel veel raakvlakken heeft met Young Expat School. De sfeer is goed en tijdens het eerste telefoongesprek had ik ook meteen een klik. Maar het belangrijkste was dat Babel een custom-made-programma kon aanbieden bij ons op locatie. De training was een enorm succes. We konden ons eigen materiaal inbrengen en bespreken. Ook konden we de problematiek van de week bespreken en kregen we tips van de docent over hoe het beter kon. De docent was heel goed, leuk en erg flexibel. We vinden het allemaal jammer dat het is afgelopen.
Eline Hausel – Young Expat School 


“Ik voel me beter als ik praat.”

Ik werk in het basisonderwijs en geef les aan groep 1/2. Af en toe maakte ik nog fouten in het Nederlands. Mijn werkgever heeft mij toen gestimuleerd om een individuele training Nederlands voor gevorderden te volgen. Ondanks dat ik er mijn vrije dag voor moest opofferen, ben ik blij dat ik het heb gedaan. Ik heb veel geoefend met lidwoorden, voorzetsels en het woordje ‘er’. Voorheen twijfelde iksteeds over ‘de’ en ‘het’, nu gaat het bijna automatisch, ook als ik schrijf. Bovendien heb ik geleerd om rustiger te praten en de juiste (zin)intonatie en klemtoon te gebruiken. Met het resultaat ben ik heel tevreden. Ik ben zekerder en voel me veel beter als ik praat.
Mevlude Sahin


“Ik gebruik de boeken en andere materialen nog steeds. “

Voor mijn promotieonderzoek heb ik de cursus Writing in English for Publication gevolgd. Ik moet wetenschappelijke artikelen in het Engels schrijven en ontdekte dat Academisch Engels schrijven iets heel anders is dan gewoon in het Engels praten. De grammatica die ik had geleerd op de middelbare school was een beetje weggezakt. Daarom leek deze cursus mij heel geschikt. Om mijn grammaticale kennis te verbeteren maar vooral om mijn academische woordenschat te vergroten. Het is ook erg handig om synoniemen te leren van veel voorkomende academische termen en zinnen. Zo kun je niet alleen de combinatie the results show gebruiken, maar ook bijvoorbeeld the results confirm / reveal / demonstrate / identify. Daar wordt je tekst een stuk levendiger en leesbaarder van, wat zeker bij een proefschrift erg belangrijk is. Ik ben heel blij dat ik de cursus heb gevolgd. Het was interactief en toegespitst op wat ik nodig had. Ik gebruik de boeken en andere materialen nog steeds.
Lotte Jacobs – St. Antonius Ziekenhuis 


 “Inspirerende docent”.

Ik werk bij een ROC en ik heb een baan met veel internationale contacten. Voor mijn werk is tenminste het niveau Engels Cambridge Advanced vereist. Cambridge Proficiency is gewenst. Ik kon me goed uitdrukken op het niveau van Cambridge Advanced, dus om mezelf verder te ontwikkelen wilde ik graag een cursus Cambridge Proficiency volgen. Voor mensen in het MBO-onderwijs is specifiek aanbod lastig te vinden. Het was moeilijk om iets te vinden dat precies aansloot op mijn wensen en agenda, totdat ik op Babel stuitte. Samen met mijn docent Hanneke heb ik bepaald waar we ons op zouden focussen en dat werkte heel goed. Hanneke is een inspirerende docent. De lessen waren leuk en interessant en precies afgestemd op wat ik nodig had. Ik heb het examen gehaald.
Ik vond het verder heel leuk om in zo’n taalinstituut rond te lopen. De energie die je voelt en de mensen die er rondlopen werken inspirerend.
Agnes Delvaux – ROC Midden Nederland 


“Veel taalproblemen komen door onzekerheid. “

Ik woon al zo’n 10 jaar in Nederland, maar toch was ik nog regelmatig onzeker over mijn Nederlands. Ik wilde mijn uitspraak verbeteren, maar ook de grammaticaregels opfrissen. Een vriendin wees me toen op Babel en dat was een heel goede zet! Ik had gelijk een heel goede klik met de docenten. Doeltreffend en enthousiast, zo heb ik ze meegemaakt. Ik kon ze alles vragen en ze gaven me veel tips, zelfs op het psychologische vlak. Ze hebben me laten inzien dat ik niet bang hoef te zijn om Nederlands te spreken. Veel taalproblemen komen namelijk door onzekerheid. Als ik nu een fout maak, dan hoor ik dat gewoon. Ik voel me veel meer op mijn gemak op mijn werk en in mijn sociale leven. De cursussen (logopedie en Nederlands op afstand) zijn een hele goede basis om op verder te bouwen. En dat doe ik nu door zoveel mogelijk te praten!
Tatyana Zimakova – Gemeente Den Haag


“Ik ben minder bang om Engels te praten”.

Voor mijn studie rechten moet ik de Engelse taal beheersen. Er zijn ook veel vakken die in het Engels worden gegeven. Om die reden ben ik bij Babel de training English for Academic Purposes gaan volgen. Dankzij deze cursus ben ik nu minder bang om in het Engels te praten. Dat is belangrijk omdat ik voor mijn opleiding ook presentaties moet geven in het Engels. De cursus heeft me echt meer zelfvertrouwen gegeven. Ik voel me nu ook zekerder over de essays die ik schrijf en het schrijven zelf gaat me gemakkelijker af.
De training was met een kleine groep. We hebben een hoop gedaan tijdens de trainingen zodat we onze doelen goed konden bereiken. De docenten waren erg betrokken en wilden echt dat je je doelen zou bereiken. En dat is gelukt.
Mitra Haideri – student Rechten


“Ik ben zelfverzekerder als ik met Nederlandse patiënten spreek.”

Eerder had ik al een cursus Nederlands bij Babel gevolgd maar ik wilde mijn Nederlandse medische woordenschat verbeteren. Daarom heb ik gekozen voor de cursus Mastering Effective Patient Communication in Dutch. Ik wilde graag weten hoe Nederlandse artsen communiceren met patiënten, en hoe ze gebruik maken van lichaamstaal en oogcontact. Ik ben nu zelfverzekerder als ik met Nederlandse patiënten spreek. Verder vond ik het erg leuk om met andere buitenlandse artsen te communiceren. Zo leer je ook van elkaar.
Claudia Manzini – Meander Medisch Centrum 


“Mensen kwamen naar me toe met complimenten.”

Voor mijn werk wilde ik mijn Engels verbeteren. Ik moet mijn verhaal regelmatig in het Engels doen, maar merkte dat ik de nuances minder goed kon aanbrengen in het Engels dan in het Nederlands. Hierdoor hield ik me in discussies meer op de vlakte. Ik voelde me niet zeker genoeg om op de details in te kunnen springen. Na een aantal sessies bij Babel kwamen mensen naar me toe met complimenten. Ze gaven aan dat ze het goed vonden dat ik tijdens de discussies meer van me liet horen en me goed kon uitdrukken. Ik heb ook tips meegekregen voor na de training. Ik houd me nu niet langer op de vlakte en voel me prettiger en zelfverzekerder als ik me in het Engels moet uitdrukken.
Stefan-Duijndam –  Ingram Micro


“Ik kan Babel altijd benaderen.”

Zo nu en dan word ik gevraagd een presentatie te geven voor een internationaal gezelschap. Soms een commerciële presentatie van een nieuw product of dienst aan een klant, soms kennisdeling tijdens een seminar voor een wat groter gezelschap. Een heel geruststellende gedachte dat ik altijd Babel kan benaderen om me te helpen met de voorbereidingen. Zowel tips en adviezen over het gebruik van hulpmiddelen (tekst en/of beeld via sheets), diverse presentatietechnieken als ook correcte Engelse zinsbouw / uitdrukkingen zorgen ervoor dat ik vol zelfvertrouwen voor de groep kan staan.
Natasja-Sesink – Meemaken


“Ik heb veel zelfvertrouwen gekregen.”

In mijn werk heb ik veel contact met klanten, zowel aan de balie als telefonisch. Een tijdje geleden begon ik mij hierin onzeker te voelen, maar ook in de communicatie met collega’s. Zodoende ben ik op zoek gegaan naar een individuele communicatie- en schrijftraining. Al bij het eerste contact met Babel had ik een goed gevoel. Ik werd serieus genomen en er werd goed naar me geluisterd. Ook gaven de docenten me een vertrouwd gevoel, waardoor ik me kwetsbaar durfde op te stellen. De lesinhoud werd steeds heel duidelijk afgestemd en mijn praktijkervaringen kon ik direct per mail terugkoppelen. Al met al is dit traject echt een waardevolle investering in mezelf geweest. Ik heb een hoop zelfvertrouwen gekregen en ik ga weer met plezier naar mijn werk! Zonder de begeleiding van de ervaren docenten van Babel zou ik mezelf nooit zo goed hebben ontwikkeld als nu.
Corrie Vergeer


“Oprechte persoonlijke aandacht.”

Voor mijn werk (accountmanager bij Gildeprint) geef ik workshops in het Engels en heb ik veel contact met buitenlandse klanten. Op zich ging dat altijd wel aardig, maar toch miste ik wel eens de vaardigheden om te verwoorden wat ik voor ogen had. Na de cursus Presenting in English communiceer ik veel beter en persoonlijker in het Engels en heb ik veel meer zelfvertrouwen. In de lessen hebben we alles uit de praktijk geoefend: bellen met klanten, workshops houden en e-mails schrijven. Het enthousiasme van de docente was heel aanstekelijk, ik ging altijd met veel plezier naar de lessen. Het is gewoon een hele leuke groep mensen die bij Babel werkt. Ze zijn professioneel, flexibel en hebben veel persoonlijke aandacht voor je. Je krijgt het gevoel dat het redelijk kleinschalig is. Oprechte persoonlijke aandacht, dat heeft me positief verrast!
Ruben Baartman – Gildeprint


“Ik kan nu het beste uit mezelf halen.”

Toen ik begin dit jaar een andere functie kreeg was het tijd om mijn Engels weer eens af te stoffen. Ik wilde me ook zekerder voelen in het geven van workshops in het Engels, dus was de individuele training Presenting in English de beste keuze. Wat ik heel prettig vond was de diversiteit in de manier van leren. Steeds afwisselend een filmpje, spelletje, of rollenspel… Ideaal als je snel bent afgeleid. Wat me positief heeft verrast? Dat de docente zich zo in de context van waar ik werk verplaatste en de vertaalslag naar het Engels maakte. Bovendien stimuleerde ze me continu om het beste uit mezelf te halen en gaf ze me op een heel waarderende en opbouwende manier feedback. Ze heeft zo’n bevlogenheid om mensen dingen te leren! Ik weet nu welke omgangsvormen ik op welk moment het beste kan gebruiken. En door mijn vergrote woordenschat voel ik me zelfverzekerd genoeg om een workshop in het Engels te geven.
Simone van Egdom – Ormit


“Ik kon de docente alles vragen .”

In mijn internationale functie bij de Rabobank communiceer ik veel in het Engels. Maar voor mijn gevoel moest ik te veel nadenken over hoe ik bepaalde dingen wilde verwoorden. Nu na het volgen van een individuele taaltraining bij Babel gaat het spreken veel meer vanzelf. De training was volledig in het Engels, wat vrij intensief is, maar ook het meest effectief. Daarbij vond ik het een-op-een contact heel prettig. Ik kon de docente alles vragen en kreeg heel gericht feedback. Ook werden de lessen heel flexibel ingericht op basis van mijn wensen en behoeften. Tijdens de les heb ik zelfs een aantal collega’s gebeld om mijn opgedane kennis direct in de praktijk te testen. Mijn Engelse woordenschat is aanzienlijk vergroot, ik ken veel meer gezegdes en ik kan nu veel beter meegaan in emoties, zo bleek. In het najaar ga ik nog een vervolgcursus doen, en met mij nog een aantal andere collega’s, om onze Engelse vaardigheden naar een nog hoger plan te trekken. En dat gaat met de professionele trainingen van Babel zeker lukken.
Willem van Duuren – Rabobank


“Er heerst een vertrouwde sfeer. “

Ik was gevraagd om een presentatie in het Engels te geven. Een goede aanleiding om mijn Engels weer eens op te frissen. Door te zoeken naar het taleninstituut dat aan de Universiteit Utrecht is verbonden, kwam ik bij Babel uit. Een goed georganiseerde organisatie met prettige, flexibele en ter zake kundige mensen die inspelen op jouw wensen, interesses en vakgebied. Zelfs in een groepscursus kan de docent vliegensvlug inschatten op welk niveau iedereen zit en daarop inspelen. Ook heerst er een vertrouwde sfeer waarin je vrijuit kunt spreken en fouten kunt maken. Dat is voor mij heel belangrijk. Het tempo van de cursussen ligt hoog, maar daardoor vond ik ze juist zo goed. In relatief korte tijd is mijn vertrouwen om Engels te spreken flink gegroeid. Het is zonde als je de opgedane kennis snel verliest doordat je er in de praktijk niet zoveel mee doet. Voor mij was dit dan ook de reden om nog een aantal vervolgtrainingen in te plannen.
Robert Jan Verkade – Eend


“Ik ben verrast hoe leuk het was!”

Ik woon al 29 jaar in Nederland. Ik spreek de taal goed en ik kan alles zeggen wat ik wil, maar het schrijven bleef moeilijk. Een e-mail schrijven kostte me veel tijd en ik wist dat de grammatica ook niet altijd klopte. Daarom ben ik een schrijftraining Nederlands bij Babel gaan volgen. De training heeft mij zeker geholpen. Ik heb grammaticaregels geleerd waarvan ik nu weet hoe ik ze moet toepassen. Naast mijn computer heb ik een map liggen met informatie vanuit de training. Als ik het even niet meer weet, dan kan ik het daarin opzoeken. Van tevoren zag ik het vooral als een zakelijke noodzaak om de training te volgen, maar ik heb echt van de training genoten. Ik was echt verrast hoe leuk het was!
Karen Arlow


“Ik heb energie en plezier in het leren.”

Tot mijn plezier kan ik meegeven dat ik vooruitgang heb geboekt met de individuele cursus zakelijk Engels. Daar ben ik blij mee. De docent verdient in deze alle lof, want de wijze waarop hij me stimuleert, prikkelt, corrigeert en doceert is buitengewoon prettig en geeft energie en plezier in het leren. Naast de rode draad die de docent bewaakt, is er veel ruimte voor mijn direct business gerelateerde inbreng en vragen, wat maakt dat ik blij ben dat ik voor deze vorm van begeleiding heb gekozen.
Gerard van der Made – Gerard van der Made BV


“We hebben jaren later nog profijt van deze cursus.”

In 2012 heeft het St. Antonius Ziekenhuis aan Babel gevraagd de training Writing in English for Publication voor promovendi te organiseren. En dat beviel zo goed, dat de training nu nog steeds loopt. De arts-assistenten en verpleegkundigen zijn altijd heel positief, met name over de enthousiaste docenten en de inhoud van de lessen. Ze vergroten er hun vocabulaire en leren zinnen anders op te bouwen. Tevens leren ze er een tekst op een andere manier onder de aandacht te brengen. De tips & tricks die ze in de training opdoen, helpen daadwerkelijk bij het schrijven. En zelfs jaren later, als ze al gepromoveerd zijn, hebben ze er nog profijt van. In de praktijk blijkt gewoon dat hoe beter het artikel in het Engels is geschreven, hoe groter de kans is op een publicatie in een Engels of Amerikaans Journal.
Noortje Koppelman – St. Antonius Ziekenhuis Nieuwegein


“Afspraken worden nagekomen. “

Binnen ons bedrijf wordt er voornamelijk Engels gesproken. Zodoende was ik specifiek op zoek naar een verdieping van mijn Engelse taalvaardigheden. Babel heeft mij hier erg goed in begeleid. Mijn doelen zijn behaald en ik overweeg zelfs om vervolgblokken in te plannen. Bovenal is mijn ervaring met Babel zeer positief, met name het vriendelijke en professionele contact. Ook wordt de planning goed afgestemd, en afspraken worden altijd nagekomen. Bovendien is er veel variatie in de lesstof. Ik zou Babel zeker aanraden aan mensen die op zoek zijn naar een training op maat.
Jan Brands – Sigma-Aldrich Chemie BV


“Snel en praktijkgericht .”

Om de zakelijke contacten met Frankrijk te verstevigen, was het nodig om mijn Frans op te halen. Het enige taleninstituut dat ik kende vond ik te duur en te ver. Al snel kwam ik bij Babel uit, waar ik direct goed ben geholpen. Ze pikten mijn vraag vlot op en vertaalden dit naar een passend advies. Zo heb ik me vijf dagen – zonder de drukte van werk of gezin – op mijn Frans kunnen concentreren. En ook nog eens in een inspirerende, internationale omgeving, buiten de hectiek van de stad. Dat was echt heerlijk. En ik heb ook zo veel geleerd! De docent was aangenaam in de omgang, heel deskundig en speelde goed in op de werksituatie. Met als hoogtepunt het vertalen en oefenen van een eigen presentatie. Dit kan ik gelijk in de praktijk brengen! Kortom, deze training is ideaal voor iedereen die zich snel én praktijkgericht een taal eigen wil maken.
Laetitia van der Lans – De Zalige Zalm


“Gedrevenheid door de hele organisatie.”

Namens een grote bank interviewen wij als bedrijf ondernemers uit verschillende landen. Daarna analyseren wij de gegevens en schrijven wij er rapporten van. Sinds ik bij Babel een intensieve training Zakelijk Engels heb gevolgd, schrijf en spreek ik veel gemakkelijker. Vast programmaonderdeel was a beautiful conversation: een gesprek waarin ik de moeilijke kant van mijn werk toelichtte. Dit werd afgewisseld met het oefenen van vocabulaire en grammatica. Dit lijkt misschien saai, maar ik verzeker je dat deze training voldoende afwisseling én uitdaging biedt! Wat me opviel was de gedrevenheid die ik door de hele organisatie tegenkwam. Niet alleen bij de docenten, maar ook bij de afdeling Maatwerk. Bovendien geven ze heel specifiek gehoor aan de leervraag waar je mee binnenkomt. Dit heeft me veel opgeleverd: ik heb veel meer zelfvertrouwen en belangrijker nog, ik kan mijn werk beter doen nu.
Anton de Boer – De Boer c.s. Organisatieadviseurs


“Er werden precies de juiste accenten gelegd .”

Deze zomer ben ik voor mijn werk bij het Hof van Justitie van de Europese Unie naar Luxemburg verhuisd. De voertaal is er van oudsher Frans, maar dat heb ik voor het laatst op het VWO gehad. Ik had weinig tijd en bij Babel was de individuele training Frans zo geregeld. Het een-op-een lesgeven vond ik heel fijn en ik had een leuke klik met de docent. Hij gebruikte diverse technieken waardoor je spelenderwijs leert. Zonder dat je het in de gaten hebt doe je dan een hoop nieuwe kennis op. Met de tips die ik kreeg, kon ik daarna zelf nog doorstuderen. In de praktijk blijkt dat in de training precies de juiste accenten zijn gelegd, namelijk luistervaardigheden, grammatica en lezen. Het schrijven van mijn eerste Franse verslag gaat langzaam, maar valt zeker niet tegen. Ik had nooit verwacht dat ik nu al stukken in het Frans zou schrijven!
Ramona Grimbergen


“Mijn docent is altijd goed gehumeurd en voorbereid.”

Als persoon en docent is Janine heel goed in het op hun gemak stellen en motiveren van mensen. Ze is altijd goedgehumeurd en ze is altijd goed voorbereid. Het werkte heel prettig om bijvoorbeeld rollenspellen te doen. Janine past zich heel makkelijk aan en ze kan heel duidelijk uitleggen. Ik ben er in vocabulaire, fluency en gemak heel erg op vooruit gegaan! Ook vanuit Babel is er altijd heel net en snel gereageerd en meegedacht. Al met al ben ik heel tevreden. Ik heb Babel al aan meerdere mensen aangeraden.
Elzemieke Janzen – Telco Accessories BV


“Ik kreeg zoveel complimenten .”

Voor mijn werk als binnendienstmedewerker bel ik veel met klanten in de Benelux. Als geboren Française kreeg ik vaak van Nederlanders te horen dat ik niet goed te verstaan ben. Maar na een cursus logopedie kreeg ik zoveel complimenten! Het is moeilijk om met Nederlanders te spreken die er geen geduld voor hebben. De docente begreep wat mijn probleem was. Ze praat heel rustig en is geduldig en kalm. In slechts vijf lessen van een uur kwam alles wat ik nodig had aan bod, zoals tempo, articuleren, klanken en ademhaling. Daarnaast heb ik thuis veel geoefend. Drie keer per dag 10 minuten, gewoon op mijn iPhone. Uiteindelijk moet je het toch zelf doen. Ik maak misschien nog wel fouten, maar ik ben nu goed te verstaan én niet meer bang om Nederlands te spreken.
Isabelle Geigner


“Je krijgt er zo veel voor terug.”

Een aantal jaren geleden heb ik bij Babel een training Presenteren gevolgd. Ik vind het heel prettig dat je er les krijgt van professionele docenten. Toen ik hulp nodig had om op te kunnen schrijven wat ik wil vertellen was dat de reden om weer voor Babel te kiezen. Heel professioneel en je moet er echt voor willen gaan. De individuele training Creatief Schrijven heb ik als zeer plezierig ervaren. De docent speelde goed in op mijn vraag. Hoe begin je een verhaal en hoe bouw je het vervolgens op? Zoals hij het uitlegde had ik het nog nooit bekeken. Ook paste hij de lessen aan mijn methode van leren aan en was er veel ruimte om vragen te stellen. De training was volledig op mij gericht, dat was heel fijn. Het is een aardige investering, maar je krijgt er zo veel voor terug!
Greet Schoonderbeek


“Ik ben met sprongen vooruit gegaan.”

Een project in Duitsland bracht mij opnieuw naar Babel voor een training Duits. De focus lag op schriftelijke communicatie en het voeren van gesprekken. We namen de e-mailcorrespondentie met mijn klant onder de loep. Het was heel nuttig om de grammatica op te frissen. In combinatie met oefeningen in spreek- en luistervaardigheid en het leren van woorden was de training precies goed in balans. Bovenal is de flexibiliteit heel prettig. Geen strakke lesmethodes, maar een flexibel programma dat wordt aangepast aan je leerbehoefte. Mijn Duits is met sprongen vooruitgegaan. Deze training kan ik dan ook zeker aanraden aan iedereen die zijn Duits wil verbeteren!
Sander Wilson – Lloyd’s


“Ik pluk er nu de vruchten van.”

Om mijn Spaans op te halen voor een project in Colombia, ging ik op zoek naar een intensieve training Spaans. Ik koos in overleg met mijn werkgever voor Babel omdat zij qua beschikbaarheid, planning en programma het beste aanbod hadden. Bij Babel weten ze van aanpakken; het tempo ligt hoog! De docente had mijn niveau goed ingeschat en de training daarop afgestemd. We oefenden met termen die veel in mijn werk voorkomen, ik leerde om een gesprek in het Spaans te kunnen voeren en ik kreeg veel materiaal voor zelfstudie mee. Daar pluk ik nu de vruchten van, want na drie maanden dagelijks Spaans spreken kan ik me op allerlei manieren uitdrukken. Ik heb nog drie maanden voor de boeg, maar ik weet zeker dat ik het tegen die tijd vloeiend spreek. Zonder de goede basis die er bij Babel is gelegd, was ik niet zo ver gekomen.
Bas Faaij – Stork