Ervaringen van cursisten


“Ik voel me nu meer thuis in Nederland”

Ik wilde graag Nederlands leren om beter te integreren in Nederland. Als professioneel engineer uit Ethiopië weet ik hoe belangrijk het is voor je carrière om de taal te spreken. De cursus bij Babel heeft me geholpen me meer thuis te voelen in Nederland. Het heeft mijn Nederlands verbeterd en me in staat gesteld om effectiever te communiceren. Het is een waardevolle stap geweest!
Semachew Ayele – Hydro Engineer


“Het heeft mijn leven veranderd.”

Als ik terugkijk op mijn ervaring bij Babel, kan ik eerlijk zeggen dat het mijn leven heeft veranderd. Een van de grootste voordelen is dat ik nu zonder moeite kan communiceren met Nederlandse vrienden. Het heeft me geholpen om vrienden te maken. Ook heeft het me ook geholpen in mijn werk. Er zijn nieuwe kansen voor me gekomen.
Amr Moussa El-Azab


“Jammer dat het is afgelopen.”

Babel heeft een custom-made-programma aangeboden bij ons op locatie. De training was een enorm succes. We konden ons eigen materiaal inbrengen en bespreken. Ook konden we de problematiek van de week bespreken en kregen we tips van de docent over hoe het beter kon. De docent was heel goed, leuk en erg flexibel. We vinden het allemaal jammer dat het is afgelopen.
Eline Hausel – Young Expat School 


“In vijf maanden Nederlands leren is mogelijk.”

De taalcursus van Babel is echt goed, qua organisatie en mensen. De docenten zorgen echt voor me en zijn heel aardig. In vijf maanden tijd beheers ik taalniveau B2+. Dat is geweldig. Ik ken mensen die na meer dan vijf jaar in Nederland de taal nog niet op hetzelfde niveau beheersen. Nederlands leren is moeilijk en intensief, maar het lukt door de energie, motivatie en vaardigheid van de docenten.
Omar Dakar – Tandarts


“Het was interactief en toegespitst op wat ik nodig had.”

Voor mijn promotieonderzoek heb ik de cursus Writing in English for Publication gevolgd om mijn grammaticale kennis te verbeteren maar vooral om mijn academische woordenschat te vergroten. Ik ben heel blij dat ik dit heb gedaan. Het was interactief en toegespitst op wat ik nodig had. Mijn teksten zijn nu een stuk levendiger en beter leesbaar.
Lotte Jacobs – St. Antonius Ziekenhuis 


 “Hanneke is een inspirerende docent.”

Samen met mijn docent Hanneke heb ik bepaald waar we ons op zouden focussen en dat werkte heel goed. Hanneke is een inspirerende docent. De lessen waren leuk en interessant en precies afgestemd op wat ik nodig had. Ik heb het examen gehaald. Ik vond het verder heel leuk om in zo’n taalinstituut rond te lopen. De energie die je voelt en de mensen die er rondlopen werken inspirerend.
Agnes Delvaux – ROC Midden Nederland 


“Veel taalproblemen komen door onzekerheid.”

Ik woon al zo’n 10 jaar in Nederland, maar toch was ik nog regelmatig onzeker over mijn Nederlands. Een vriendin wees me op Babel en dat was een heel goede zet! Ik had gelijk een heel goede klik met de docenten. Ik kon ze alles vragen en ze gaven me veel tips, zelfs op het psychologische vlak. Ik voel me veel meer op mijn gemak op mijn werk en in mijn sociale leven.
Tatyana Zimakova – Gemeente Den Haag


“Ik ben minder bang om Engels te praten.”

Dankzij de de training Academisch Engels ben ik nu minder bang om in het Engels te praten. De training heeft me echt meer zelfvertrouwen gegeven. De docenten waren erg betrokken en wilden echt dat je je doelen zou bereiken. En dat is gelukt. Ik voel me nu ook zekerder over de essays die ik schrijf en het schrijven zelf gaat me gemakkelijker af.
Mitra Haideri – student Rechten


“Ik ben zelfverzekerder als ik met Nederlandse patiënten spreek.”

Ik wilde mijn Nederlandse medische woordenschat verbeteren. Daarom heb ik gekozen voor de cursus Mastering Effective Patient Communication in Dutch. Ik ben nu zelfverzekerder als ik met Nederlandse patiënten spreek. Verder vond ik het erg leuk om met andere buitenlandse artsen te communiceren. Zo leer je van elkaar!
Claudia Manzini – Meander Medisch Centrum 


“Mensen kwamen naar me toe met complimenten.”

Voor mijn werk wilde ik graag mijn Engels verbeteren. Ik moet mijn verhaal regelmatig in het Engels doen, maar merkte dat ik de nuances minder goed kon aanbrengen in het Engels dan in het Nederlands. Na een aantal sessies bij Babel kwamen mensen al naar me toe met complimenten. Ik voel me nu prettiger en zelfverzekerder als ik me in het Engels moet uitdrukken.
Stefan-Duijndam –  Ingram Micro


“Ik kan Babel altijd benaderen.”

Zo nu en dan word ik gevraagd een presentatie te geven voor een internationaal gezelschap. Het is een heel geruststellende gedachte dat ik Babel  altijd kan benaderen om me te helpen met de voorbereidingen. Zowel wat betreft presentatietechnieken als Engelse zinsbouw. Dit zorgt ervoor dat ik vol zelfvertrouwen voor de groep sta.
Natasja-Sesink – Meemaken


“Echt een waardevolle investering in mezelf.”

Al bij het eerste contact met Babel had ik een goed gevoel. Ik werd serieus genomen en er werd goed naar me geluisterd. Ook gaven de docenten me een vertrouwd gevoel, waardoor ik me kwetsbaar durfde op te stellen. De lesinhoud werd steeds heel duidelijk afgestemd en mijn praktijkervaringen kon ik direct terugkoppelen. Dit traject is echt een waardevolle investering in mezelf geweest.
Corrie Vergeer


“Oprechte persoonlijke aandacht.”

Voor mijn werk geef ik workshops in het Engels en heb ik veel contact met buitenlandse klanten. toch miste ik wel eens de vaardigheden om te verwoorden wat ik voor ogen had. Na de training communiceer ik veel beter en persoonlijker in het Engels en heb ik veel meer zelfvertrouwen. We hebben alles uit de praktijk geoefend: bellen met klanten, workshops houden en e-mails schrijven. Het enthousiasme van de docente was heel aanstekelijk!
Ruben Baartman – Gildeprint


“Ik kan nu het beste uit mezelf halen.”

Wat ik heel prettig vond was de diversiteit in de manier van leren. Steeds afwisselend een filmpje, spelletje, of rollenspel… Ideaal als je snel bent afgeleid. Wat me positief heeft verrast? Dat de docente zich zo in de context van waar ik werk verplaatste. Bovendien stimuleerde ze me continu om het beste uit mezelf te halen en gaf ze me op een heel waarderende en opbouwende manier feedback.
Simone van Egdom – Ormit


“Ik kon de docente alles vragen.”

In mijn internationale functie bij de Rabobank communiceer ik veel in het Engels. Na het volgen van een individuele taaltraining bij Babel gaat het spreken veel meer vanzelf. De training was volledig in het Engels, wat vrij intensief is, maar ook het meest effectief. Daarbij vond ik het een-op-een contact heel prettig. Ik kon de docente alles vragen en kreeg heel gericht feedback. Ook werden de lessen heel flexibel ingericht op basis van mijn wensen en behoeften.
Willem van Duuren – Rabobank


“Er heerst een vertrouwde sfeer.”

Ik was gevraagd om een presentatie in het Engels te geven. Een goede aanleiding om mijn Engels weer eens op te frissen. Er heerste een vertrouwde sfeer waarin je vrijuit kunt spreken en fouten kunt maken. Dat is voor mij heel belangrijk. Het tempo van de cursussen ligt hoog, maar daardoor vond ik ze juist zo goed. In relatief korte tijd is mijn vertrouwen om Engels te spreken flink gegroeid.
Robert Jan Verkade – Eend


“Ik ben verrast hoe leuk het was!”

Ik woon al 29 jaar in Nederland. Ik spreek de taal goed en ik kan alles zeggen wat ik wil, maar het schrijven bleef moeilijk. Daarom heb ik een schrijftraining Nederlands bij Babel gevolgd. De training heeft mij zeker geholpen. Van tevoren zag ik het vooral als een zakelijke noodzaak om de training te volgen, maar ik heb echt van de training genoten. Ik was echt verrast hoe leuk het was!
Karen Arlow


“Ik heb energie en plezier in het leren.”

Tot mijn plezier kan ik meegeven dat ik vooruitgang heb geboekt met de individuele cursus zakelijk Engels. Daar ben ik blij mee. De docent verdient in deze alle lof, want de wijze waarop hij me stimuleert, prikkelt, corrigeert en doceert is buitengewoon prettig en geeft energie en plezier in het leren. Naast de rode draad die de docent bewaakt, is er veel ruimte voor mijn direct business gerelateerde inbreng en vragen.
Gerard van der Made – Gerard van der Made BV


“We hebben jaren later nog profijt van deze cursus.”

In 2012 heeft het St. Antonius Ziekenhuis aan Babel gevraagd de training Writing in English for Publication voor promovendi te organiseren. En dat beviel zo goed, dat de training nu nog steeds loopt. De arts-assistenten en verpleegkundigen zijn altijd heel positief, met name over de enthousiaste docenten en de inhoud van de lessen. Ze vergroten er hun vocabulaire en leren zinnen anders op te bouwen.
Noortje Koppelman – St. Antonius Ziekenhuis Nieuwegein


“Afspraken worden nagekomen.”

Binnen ons bedrijf wordt er voornamelijk Engels gesproken. Zodoende was ik specifiek op zoek naar een verdieping van mijn Engelse taalvaardigheden. Mijn ervaring met Babel is zeer positief, met name het vriendelijke en professionele contact. Ook wordt de planning goed afgestemd, en afspraken worden altijd nagekomen. Bovendien is er veel variatie in de lesstof. Ik zou Babel zeker aanraden aan mensen die op zoek zijn naar een training op maat.
Jan Brands – Sigma-Aldrich Chemie BV


“Gedrevenheid door de hele organisatie.”

Namens een grote bank interviewen wij als bedrijf ondernemers uit verschillende landen. Daarna analyseren wij de gegevens en schrijven wij er rapporten van. Sinds ik bij Babel een intensieve training Zakelijk Engels heb gevolgd, schrijf en spreek ik veel gemakkelijker. Wat me opviel was de gedrevenheid die ik door de hele organisatie tegenkwam. Niet alleen bij de docenten, maar bij de hele organisatie.
Anton de Boer – De Boer c.s. Organisatieadviseurs


“Er werden precies de juiste accenten gelegd.”

Deze zomer ben ik voor mijn werk bij het Hof van Justitie van de Europese Unie naar Luxemburg verhuisd. De voertaal is er van oudsher Frans, maar dat heb ik voor het laatst op het VWO gehad. Ik had weinig tijd en bij Babel was de individuele training Frans zo geregeld. Het een-op-een lesgeven vond ik heel fijn en ik had een leuke klik met de docent.
Ramona Grimbergen


“Mijn docent is altijd goed gehumeurd en voorbereid.”

Als persoon en docent is Janine heel goed in het op hun gemak stellen en motiveren van mensen. Ze is altijd goedgehumeurd en ze is altijd goed voorbereid. Janine past zich heel makkelijk aan en ze kan heel duidelijk uitleggen. Ik ben er in vocabulaire, fluency en gemak heel erg op vooruit gegaan! Al met al ben ik heel tevreden. Ik heb Babel al aan meerdere mensen aangeraden.
Elzemieke Janzen – Telco Accessories BV


“Ik kreeg zoveel complimenten.”

Als geboren Française kreeg ik vaak van Nederlanders te horen dat ik niet goed te verstaan ben. Maar na een cursus logopedie kreeg ik zoveel complimenten! De docente begreep wat mijn probleem was en was heel geduldig. In slechts vijf lessen van een uur kwam alles wat ik nodig had aan bod, zoals tempo, articuleren, klanken en ademhaling. Ik ben nu niet meer bang om Nederlands te spreken.
Isabelle Geigner


“Je krijgt er zoveel voor terug.”

Ik vind het heel prettig dat je les krijgt van professionele docenten. De docent speelde goed in op mijn vragen. Zoals hij het uitlegde had ik het nog nooit bekeken. Ook paste hij de lessen aan mijn methode van leren aan en was er veel ruimte om vragen te stellen. De training was volledig op mij gericht, dat was heel fijn. Het is een aardige investering, maar je krijgt er zo veel voor terug!
Greet Schoonderbeek


“Ik ben met sprongen vooruit gegaan.”

Een project in Duitsland bracht mij opnieuw naar Babel voor een training Duits. De focus lag op schriftelijke communicatie en het voeren van gesprekken. De flexibiliteit is heel prettig. Geen strakke lesmethodes, maar een flexibel programma dat wordt aangepast aan je leerbehoefte. Mijn Duits is met sprongen vooruitgegaan. Deze training kan ik dan ook zeker aanraden!
Sander Wilson – Lloyd’s


“Ik pluk er nu de vruchten van.”

Om mijn Spaans op te halen voor een project in Colombia, ging ik op zoek naar een intensieve training Spaans. Ik koos in overleg met mijn werkgever voor Babel omdat zij qua beschikbaarheid, planning en programma het beste aanbod hadden. Bij Babel weten ze van aanpakken; het tempo ligt hoog! De docente had mijn niveau goed ingeschat en de training daarop afgestemd.
Bas Faaij – Stork