Datum : 06 oktober 2023 Categorie : Blog

Tandarts Omar: ‘In vijf maanden Nederlands leren is mogelijk’

Babel helpt om in Nederland te mogen werken: met een speciaal ontwikkeld taalprogramma is het vereiste taalniveau goed haalbaar. Omar Dakar, werkzaam als tandarts in Nederland, deelt zijn ervaring.

Hoe ervaar je Nederlands leren bij Babel?

‘De taalcursus van Babel is goed, qua organisatie en mensen. De docenten zijn zorgzaam en aardig. In vijf maanden tijd beheers ik taalniveau B2+. Dat is geweldig. Ik ken mensen die na meer dan vijf jaar in Nederland de taal nog niet op hetzelfde niveau beheersen. Nederlands leren is moeilijk en intensief, maar het lukt door de energie, motivatie en vaardigheid van de docenten.’

Hoe draagt de taalcursus bij aan het behalen van je professionele doelen?

‘Ik heb nu een BIG-registratie en ben vrij om in Nederland te werken als tandarts. De cursus draagt hier zeker aan bij, want het specifieke vak komt aan bod – in mijn geval tandheelkunde. Ook de voorbereiding op de taaltoetsen is fijn, met veel tips en adviezen.’

Wat valt je in het bijzonder op aan de taalcursus?

‘De sfeer is goed, ik voel me thuis bij Babel. Er is veel begrip en respect vanuit de docenten. Dit zijn de eerste mensen die ik leer kennen in Nederland en ze zijn heel vriendelijk. De focus ligt niet alleen op het leren van de Nederlandse taal, maar ook op het persoonlijke aspect. Docenten vragen naar mijn dagelijkse leven. De band voelt niet als een docent-studentrelatie, maar meer als een persoonlijke relatie. Ik spreek mijn docenten nu nog steeds, na afloop van de training. Ik ben dankbaar voor alle hulp van Babel. Het volgen van de taalcursus heeft mijn wereld vergroot. Een speciale dank aan Babel en mijn docenten Victorine Lutz en Joost van den Brink.’

Lees ook: