Cursus Italiaans 5 (A1+ → A1++)

Niveau: Halfgevorderd (A2/B1)

Heb je de cursus Italiaans niveau 4 gevolgd en wil je jezelf nog meer ontwikkelen? Of heb je op een andere manier kennis van de Italiaanse taal opgedaan? In deze cursus werk je toe naar taalniveau A1++.

 

Deze cursus is momenteel niet ingepland. Misschien is een privétraining iets voor jou? Of bekijk eens onze andere groepscursussen.

 

Over de cursus Italiaans niveau 5

De cursus is geschikt als je de cursus Italiaans niveau 4 hebt afgerond of als je via een andere weg over A1+ niveau beschikt, bijvoorbeeld door het succesvol afronden van de lesmethode Allegro 2 of de lesmethode Con Piacere 2 (t/m hoofdstuk 3). Weet je niet zeker wat jouw taalniveau is? Doe dan onze gratis online instaptoets.

In deze cursus oefen je met het lezen van langere artikelen en met het opzoeken van specifieke informatie in geschreven teksten. Je leert de hoofdgedachte van een artikel te begrijpen. Op het gebied van spreek- en schrijfvaardigheid ga je aan de slag met lastige zinsconstructies zoals het formuleren van een zin in de beleefdheidsvorm van de gebiedende wijs. Je leert de onvoltooid verleden tijd om over je kindertijd en jeugd te vertellen, en nog de eenvoudige toekomende tijd om toekomstige gebeurtenissen of plannen uit te drukken.

Schrijf je je in voor een cursus Italiaans? Dan krijg je een gratis lidmaatschap van de Italiaanse culturele vereniging Dante Alighieri te Utrecht! Zo kan je het hele jaar door deelnemen aan culturele evenementen en lezingen.

Leerdoelen

In de cursus Italiaans niveau 5 werk je toe naar taalniveau A1++. Wil je jouw niveau weten? Maak dan de gratis online instaptoets.

Na het afronden van deze cursus:

  • kun je vloeiend eenvoudige gesprekken voeren in het Italiaans.
  • begrijp je de hoofdgedachte van lange Italiaanse artikelen.
  • en ben je klaar om te wonen en werken in het prachtige Italië.

Methode

  • Tijdens de bijeenkomsten oefen je onder leiding van een ervaren docent met de grammaticalessen uit het boek. Bij veel opdrachten werk je in tweetallen, waarbij je feedback op elkaars werk geeft. Dit is niet alleen leerzaam voor de ander, maar ook voor jezelf.
  • Als lesmethode gebruiken we de overzichtelijke en uitgebreide methode ‘Allegro nuovo 2’. We gaan ervan uit dat je het tekstboek en het werkboek van deze methode tijdens de eerste bijeenkomst bij je hebt, zodat we direct een goede start kunnen maken.

Tijdsinvestering

  • De cursus Italiaans niveau 5 bestaat uit 9 bijeenkomsten van anderhalf uur.
  • Om ervoor te zorgen dat je zoveel mogelijk leert van de bijeenkomsten, verwachten we van jou dat je ongeveer twee uur per week aan zelfstudie besteedt. Natuurlijk ontvang je hier lesmateriaal en opdrachten voor, die tijdens de bijeenkomsten zullen worden nabesproken.

Praktisch

  • We gaan ervan uit dat je het tekstboek en het werkboek van deze methode tijdens de eerste bijeenkomst bij je hebt, zodat we direct een goede start kunnen maken. Via onze speciale boekenpagina kun je het boek voor deze cursus bestellen.
  • Je ontvangt een bewijs van deelname als je hebt deelgenomen aan 8 van de 9 bijeenkomsten.
  • Werk je bij de Universiteit Utrecht of sta je bij deze universiteit ingeschreven als (exchange) student? Dan krijg je 15% korting op deze cursus! Schrijf je in met je UU e-mailadres, dan wordt de korting automatisch verwerkt.