Cursus Italiaans niveau 5

Niveau:

Heb je de cursus Italiaans niveau 4 gevolgd en wil je jezelf nog meer ontwikkelen? Of heb je op een andere manier een goede basiskennis van de Italiaanse taal opgedaan? Kies dan voor de cursus Italiaans niveau 5. In deze cursus werk je toe naar taalniveau A1++.

€ 220,00

Inschrijven

Start vanaf 7 februari 2022

Over de cursus Italiaans niveau 5

In deze taalcursus oefen je met het lezen van langere artikelen en met het opzoeken van specifieke informatie in geschreven teksten. Je begrijpt de hoofdgedachte van een artikel en je kunt hier foutloos een aantal vragen over beantwoorden.

Op het gebied van spreek- en schrijfvaardigheid ga je aan de slag met lastige zinsconstructies zoals het formuleren van een zin in de beleefdheidsvorm van de gebiedende wijs. Je leert de onvoltooid verleden tijd om over je kindertijd en jeugd te vertellen, en nog de eenvoudige toekomende tijd om toekomstige gebeurtenissen of plannen uit te drukken.

Schrijf je je in voor een taalcursus Italiaans? Dan krijg je een gratis lidmaatschap van de Italiaanse culturele vereniging Dante Alighieri te Utrecht! Zo kan je het hele jaar door deelnemen aan culturele evenementen en lezingen. Leuk toch!

Inschrijven

Leerdoelen

In de cursus Italiaans niveau 5 werk je toe naar taalniveau A1++. De cursus is daarom geschikt als je de cursus Italiaans niveau 4 hebt afgerond of als je via een andere weg over A1+ niveau beschikt, bijvoorbeeld via het succesvol afronden van de lesmethode Allegro 2 of de lesmethode Con Piacere 2 (t/m hoofdstuk 3). Wil je jouw niveau weten? Maak dan de gratis online instaptoets.

Na het afronden van deze cursus:

 • kun je vloeiend eenvoudige gesprekken voeren in het Italiaans,
 • begrijp je de hoofdgedachte van lange Italiaanse artikelen,
 • en ben je klaar om te wonen en werken in het prachtige Italië.

Inschrijven

Methode

 • Tijdens de bijeenkomsten oefen je onder leiding van een ervaren docent met de grammaticalessen uit het boek. Bij veel opdrachten werk je in tweetallen, waarbij je feedback op elkaars werk geeft. Dit is niet alleen leerzaam voor de ander, maar ook voor jezelf.
 • Als lesmethode gebruiken we de overzichtelijke en uitgebreide methode Con Piacere 2. We gaan ervan uit dat je het tekstboek en het werkboek van deze methode tijdens de eerste bijeenkomst bij je hebt, zodat we direct een goede start kunnen maken.

Inschrijven

Tijdsinvestering

 • De cursus Italiaans niveau 5 bestaat uit 9 bijeenkomsten bij Babel in Utrecht.
 • Om ervoor te zorgen dat je zoveel mogelijk leert van de bijeenkomsten, verwachten we van jou dat je ongeveer twee uur per week aan zelfstudie besteedt. Natuurlijk ontvang je hier lesmateriaal en opdrachten voor, die tijdens de bijeenkomsten zullen worden nabesproken.

Inschrijven

Praktisch

 • Als lesmethode gebruiken we de overzichtelijke en uitgebreide methode Con Piacere 2. We gaan ervan uit dat je het tekstboek en het werkboek van deze methode tijdens de eerste bijeenkomst bij je hebt, zodat we direct een goede start kunnen maken. Via onze speciale boekenpagina kun je het boek voor deze cursus bestellen.
 • Er is geen eindtoets. Je ontvangt een bewijs van deelname als je hebt deelgenomen aan 8 van de 9 bijeenkomsten.
 • Werk je bij de Universiteit Utrecht of sta je bij deze universiteit ingeschreven als (exchange) student? Dan krijg je 15% korting op deze cursus! Schrijf je in met je UU e-mailadres, dan wordt de korting automatisch verwerkt.

Inschrijven

Rooster

 • Startdatum: 7 februari 2022
  DagDatumAanvangEinde
  maandag7 februari 202218:3020:00
  maandag14 februari 202218:3020:00
  maandag21 februari 202218:3020:00
  maandag28 februari 202218:3020:00
  maandag7 maart 202218:3020:00
  maandag14 maart 202218:3020:00
  maandag21 maart 202218:3020:00
  maandag28 maart 202218:3020:00
  maandag4 april 202218:3020:00

  Inschrijven

Wat is jouw taalniveau?Gratis taaltest Italiaans

Benieuwd naar jouw taalniveau? Doe onze gratis niveautest. Binnen 5 werkdagen ontvang jij een indicatie van je taalniveau en een persoonlijk advies van een docent Italiaans. Zo kies je de cursus Italiaans die het beste bij jou past.