Cursus Italiaans niveau 5

Niveau: Halfgevorderd (B1/B2)

Heb je de cursus Italiaans niveau 4 gevolgd en wil je jezelf nog meer ontwikkelen? Of heb je op een andere manier een goede basiskennis van de Italiaanse taal opgedaan? Kies dan voor de cursus Italiaans niveau 5.

Benieuwd hoe het is om taalles te volgen in onze virtual classroom? Bekijk dan onze demo en neem een (online) kijkje in onze virtual classroom.

€ 215,00

Inschrijven

Start vanaf 8 september 2020

Over de cursus Italiaans niveau 5

Cursus Italiaans niveau 5 - Babel - Utrecht

In de cursus Italiaans niveau 5 werk je toe naar taalniveau A2-. Dit is het taalniveau van iemand die succesvol een inburgeringsexamen heeft afgerond. Dat betekent dat je na deze cursus zelfstandig kunt wonen en werken in Italië.

 • In deze taalcursus oefen je met het lezen van langere artikelen en met het opzoeken van specifieke informatie in geschreven teksten. Je begrijpt de hoofdgedachte van een artikel en je kunt hier foutloos een aantal vragen over beantwoorden.
 • Op het gebied van spreek- en schrijfvaardigheid ga je aan de slag met lastige zinsconstructies zoals het formuleren van een zin in de beleefdheidsvorm van de gebiedende wijs. Je leert de onvoltooid verleden tijd om over je kindertijd en jeugd te vertellen, en nog de eenvoudige toekomende tijd om toekomstige gebeurtenissen of plannen uit te drukken.
 • Daarnaast raak je vertrouwd met de volgende onderwerpen:
  • Ecologisch toerisme
  • Milieu-initiatieven
  • De Italiaanse provincie Liguria en het fascinerende gebied van de Cinque Terre.

Inschrijven

Leerdoelen

In de cursus Italiaans niveau 5 werk je toe naar taalniveau A2-. De cursus is daarom geschikt als je de cursus Italiaans niveau 4 hebt afgerond of als je via een andere weg over A2- niveau beschikt, bijvoorbeeld via het succesvol afronden van de lesmethode Allegro 2 of de lesmethode Con Piacere 2 (t/m hoofdstuk 3).

Na het afronden van deze cursus Italiaans niveau 5…

 • kun je vloeiend eenvoudige gesprekken voeren in het Italiaans,
 • begrijp je de hoofdgedachte van lange Italiaanse artikelen,
 • en ben je klaar om te wonen en werken in het prachtige Italië.

Inschrijven

Methode

Tijdens de bijeenkomsten oefen je onder leiding van een ervaren docent met de grammaticalessen uit het boek. Bij veel opdrachten werk je in tweetallen, waarbij je feedback op elkaars werk geeft. Dit is niet alleen leerzaam voor de ander, maar ook voor jezelf.

Als lesmethode gebruiken we de overzichtelijke en uitgebreide methode Con Piacere 2. We gaan ervan uit dat je het tekstboek en het werkboek van deze methode tijdens de eerste bijeenkomst bij je hebt, zodat we direct een goede start kunnen maken.

Inschrijven

Tijdsinvestering

De cursus Italiaans niveau 5 bestaat uit 9 bijeenkomsten bij Babel in Utrecht.

Om ervoor te zorgen dat je zoveel mogelijk leert van de bijeenkomsten, verwachten we van jou dat je ongeveer twee uur per week aan zelfstudie besteedt. Natuurlijk ontvang je hier lesmateriaal en opdrachten voor, die tijdens de bijeenkomsten zullen worden nabesproken.

Inschrijven

Praktisch

 • De voertaal tijdens de bijeenkomsten is Italiaans. Vooral tijdens de eerste bijeenkomsten zal de docent ook regelmatig in het Nederlands instructies geven en vragen beantwoorden.
 • Als lesmethode gebruiken we de overzichtelijke en uitgebreide methode Con Piacere 2. We gaan ervan uit dat je het tekstboek en het werkboek van deze methode tijdens de eerste bijeenkomst bij je hebt, zodat we direct een goede start kunnen maken. Via onze speciale boekenpagina kun je het boek voor deze cursus bestellen.
 • Er is geen eindtoets. Je ontvangt een bewijs van deelname als je hebt deelgenomen aan 8 van de 9 bijeenkomsten.
 • Werk je bij de Universiteit Utrecht of sta je bij deze universiteit ingeschreven als (exchange) student? Dan krijg je 15% korting op deze cursus! Schrijf je in met je UU e-mailadres, dan wordt de korting automatisch verwerkt.

Inschrijven

Rooster

 • Startdatum: 8 september 2020
  DagDatumAanvangEinde
  dinsdag8 september 202019:0020:30
  dinsdag15 september 202019:0020:30
  dinsdag22 september 202019:0020:30
  dinsdag29 september 202019:0020:30
  dinsdag6 oktober 202019:0020:30
  dinsdag13 oktober 202019:0020:30
  dinsdag20 oktober 202019:0020:30
  dinsdag27 oktober 202019:0020:30
  dinsdag3 november 202019:0020:30

  Inschrijven