Cursus Koreaans niveau 2

Niveau: Beginner (0/A2)

Wil je indruk maken op je Koreaanse zakenpartner? Of heb je een reis naar Seoel gepland? Met de cursus Koreaans niveau 2 leer je meer van de Koreaanse taal en de gewoontes en gebruiken.

Onze klassikale cursussen worden op dit moment, en in ieder geval tot en met 20 april 2021, in de virtual classroom gegeven. In verband met de lockdown en de avondklok vinden op dit moment de meeste cursussen volledig plaats in de virtual classroom. Voor de lessen op onze locaties houden wij rekening met verschillende scenario’s voor de start van de cursussen op of na 19 april. Wij schetsen hierbij graag hoe je cursus op locatie eruit kan gaan zien.

Klassikale cursus

€195,00

Inschrijven

Over de cursus Koreaans niveau 2

Deze cursus sluit aan op Koreaans niveau 1 en zal je verder voorbereiden op interactie met Koreanen, of je nu op vakantie naar Korea gaat, voor studie of voor zakelijke doeleinden.

Tijdens deze cursus leer je:

 • Basisgrammatica, werkwoordsvormen en verschillende spraakniveaus te gebruiken, zodat je een gesprek op een meer gevorderd niveau zult kunnen voeren.
 • Omdat taal en cultuur nauw met elkaar verbonden zijn, wordt er niet alleen gefocust op het linguïstische aspect, maar zul je ook leren wat cultureel gepast is in verschillende situaties.

Leerdoelen

In de cursus Koreaans niveau 2 werk je toe naar taalniveau A1.
De cursus is geschikt als je de cursus Koreaans niveau 1 hebt afgerond of als je via een andere weg over niveau A1- beschikt.

Na het afronden van de cursus…

 • Kun je vragen naar bestemming en doel
 • Kun je verschillende werkwoordsvormen gebruiken
 • Leer je over verschillende spraakniveaus
 • Kun je werkwoorden vervoegen en basisgrammatica toepassen
 • Kun je een uitgebreide routebeschrijving geven

Methode

Als lesmethode gebruiken we het tekstboek en werkboek van ‘Integrated Korean Beginning 1 second edition’. We gaan ervan uit dat je het boek van deze methode tijdens de eerste bijeenkomst bij je hebt, zodat we direct een goede start kunnen maken. Via onze speciale boekenpagina kun je het boek voor deze cursus bestellen

Tijdens de les zullen er luister-, spreek- en schrijfoefeningen gedaan worden. De docente zal de vocabulaire en grammatica toelichten en extra voorbeelden geven. Sommige oefeningen worden individueel of in groepjes uitgevoerd.

Tijdsinvestering

De cursus Koreaans niveau 2 bestaat uit 9 bijeenkomsten bij Babel in Utrecht.

Om ervoor te zorgen dat je zoveel mogelijk leert van de bijeenkomsten, verwachten we van jou dat je ongeveer twee tot drie uur per week aan zelfstudie besteedt. Natuurlijk ontvang je hier lesmateriaal en opdrachten voor, die tijdens de bijeenkomsten zullen worden nabesproken.

Praktisch

 • Deze cursus wordt zowel op locatie als in de virtual classroom aangeboden. Via de buttons hierboven schrijf jij je in voor de locatie naar keuze. Kies je voor les op locatie, dan vinden de lessen plaats in kleine groepen. Hier vind je een overzicht van alle maatregelen die wij getroffen hebben op onze leslocaties tegen het coronavirus.
 • De voertaal is Engels, maar indien nodig is aanvullende uitleg mogelijk in het Nederlands.
 • Via onze speciale boekenpagina kun je het boek voor deze cursus bestellen. Zorg ervoor dat je het benodigde materiaal op tijd bestelt, want de levertijden kunnen wat langer zijn.
 • Wij verwachten dat je werkboekopdrachten maakt en woordenschat memoriseert, aangezien er woordenschat toetsingen zullen zijn.
 • Werk je bij de Universiteit Utrecht of sta je bij deze universiteit ingeschreven als (exchange) student? Dan krijg je 15% korting op deze cursus! Schrijf je in met je UU e-mailadres, dan wordt de korting automatisch verwerkt.