Inburgeringscursus: inschrijven met lening DUO

Woon je in Nederland en wil je inburgeren? Bij Babel kun je de Nederlandse taal leren ter voorbereiding op het inburgerings- of Staatsexamen. De Nederlandse taallessen kun je financieren met je DUO-lening. Hieronder leggen we je precies uit wat je hiervoor moet weten.

اضغط هنا من أجل الترجمة للعربية.


COVID-19: belangrijk om te weten

Het is belangrijk dat ook in deze periode inburgeraars doorgaan met het leren van de Nederlandse taal. Gedurende de lockdown volg je één les per week op locatie in Utrecht. De rest van de lessen zijn in de Virtual Classroom. Er is vanuit de overheid besloten dat afstandsonderwijs (waaronder les via de virtual classroom) uit de DUO-lening betaald kan worden. Zodra het kan, zijn de cursussen weer volledig op onze leslocaties. Je kunt je dus gewoon inschrijven voor een klassikale cursus.


Hoe meld ik mij aan?

Klik hier als je voor de eerste keer een cursus bij Babel volgt.

Volg dan onderstaande stappen:

 1. Vraag een lening aan bij DUO. Je ontvangt binnen enkele weken van DUO een bevestigingsbrief met daarin de maximale hoogte van de lening vermeld.
 2. Zodra je van DUO een brief hebt ontvangen waarin een lening is toegekend (voorbeeld), maak je online een afspraak voor een intakegesprek met een docent van Babel. Tijdens het intakegesprek zal de docent de werkwijze van Babel toelichten en kijk je samen of Babel de geschikte school is.
  Als je je wilt aanmelden voor een cursus Halfgevorderden (B1) of hoger, moet je voorafgaand aan het intakegesprek de online intstaptoets maken.
 3. Het intakegesprek duurt ongeveer 20 minuten. Als de uitkomst van het intakegesprek is dat je een cursus bij Babel gaat volgen, bepaal je samen met de docent welke cursus uit ons aanbod je gaat volgen.
 4. Je kan je direct na het intakegesprek online inschrijven.
 5. Je dient het cursuscontract online te ondertekenen. Je ontvangt een mail met daarin een verzoek het contract te ondertekenen.
 6. Als je de cursus via de virtual classroom gaat volgen, ontvang je in dezelfde mail ook het verzoek hier toestemming voor te geven. Wij willen je vragen hier met een ja of nee op te antwoorden.
 7. Je dient een kopie van je DUO-brief op te sturen naar info@babel.nl. Je inschrijving is nu definitief. Het geld wordt door DUO rechtstreeks aan Babel betaald.
Klik hier als je al eerder een cursus bij Babel hebt gevolgd.

Volg dan onderstaande stappen:

 1. a. Schrijf je in via het online formulier voor de gewenste vervolgcursus.
  Let op, je kan je alleen inschrijven voor een vervolgcursus als je de voorgaande cursus met goede resultaten hebt afgerond. Dit wordt gecontroleerd door onze administratie.
  b. Kies tijdens het inschrijven voor ‘DUO-lening’.
  c. Kies er tijdens het inschrijven voor dat Babel de benodigde boeken voor je bestelt. Deze worden ook door DUO vergoed.
 2. Je ontvangt direct een cursuscontract per e-mail. Lees het contract goed door en stuur dit binnen één werkweek ondertekend retour naar contract@babel.nl.
 3. Je bent pas ingeschreven nadat wij jouw cursuscontract binnen één werkweek hebben ontvangen. Als wij deze niet tijdig volledig ondertekend hebben ontvangen, vervalt je inschrijving.
 4. Binnen één werkweek ontvang je per e-mail een bevestiging van je inschrijving. De factuur voor de cursus kun je binnen één werkweek na de laatste lesdag accepteren op inburgeren.nl.
 5. Je inschrijving is nu definitief. Het geld wordt door DUO rechtstreeks aan Babel betaald.

Informatie over je DUO-lening

1. Voor wie zijn de cursussen bij Babel geschikt?

De cursussen bij Babel zijn geschikt voor hogeropgeleiden. Het tempo van de cursussen ligt dan ook vrij hoog. Hierdoor leer je snel Nederlands. Daarnaast dienen cursisten de Engelse taal te beheersen, dat is (bij de start van de cursus) de steuntaal. Tijdens de lessen zal de docent zoveel mogelijk Nederlands praten. Zo leer je het Nederlands nog sneller.

2. Hoe werkt de betaling met de DUO-lening?

Babel is in het bezit van het keurmerk Blik op Werk. Hierdoor kun je voor de betaling van de cursus geld lenen bij de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO). Je krijgt geen geld op uw bankrekening. DUO betaalt je facturen voor de cursus en het examen. Je kunt je DUO-lening gebruiken voor de bekostiging van cursussen Nederlands totdat je het inburgeringsexamen of het staatsexamen NT2 succesvol hebt afgerond. Hierna is dit dus niet meer mogelijk.

3. Wanneer moet je je DUO-lening terugbetalen?

Ben je asielmigrant (bijvoorbeeld via UAF) en ben je binnen drie jaar ingeburgerd? Dan hoef je je lening niet terug te betalen aan DUO. Is dit niet het geval? Dan begin je 6 maanden na het inburgeren met terugbetalen. Je hebt 10 jaar om je lening met rente aan DUO terug te betalen. Je vindt meer informatie op de website van DUO. Klik hier.

 


Bekijk ons aanbod Nederlands

In de tabel hieronder zie je een overzicht van de cursussen Nederlands waar jij uit kan kiezen om toe te werken naar je inburgeringsexamen.

CursusAantal lessenAantal wekenStart-niveauDoel-niveauPrijs
Beginners Nederlands (A)34180A2€ 855,-
Beginners Nederlands Intensief (A)3490A2€ 855,-
Halfgevorderden Nederlands (B1)3418A2B1€ 855,-
Halfgevorderden Nederlands Intensief (B1)349A2B1€ 855,-
Gevorderden Nederlands (B2)3418B1B2€ 855,-
Gevorderden Nederlands Intensief (B2)349B1B2€ 855,-
Examentraining Staatsexamen NT2 Programma I168B1B1€ 520,-
Examentraining Staatsexamen NT2 programma II88B2B2€ 520,-

Vragen?

Neem gerust contact op! Vul het contactformulier in, mail naar info@babel.nl of bel naar 030 227 0008.