Inburgeringscursus Nederlands betalen met DUO-lening

Woon je in Nederland en wil je inburgeren? Bij Babel kun je de Nederlandse taal leren en je voorbereiden op het inburgerings- of Staatsexamen. De Nederlandse taallessen kun je betalen met je DUO-lening.

اضغط هنا من أجل الترجمة للعربية.


Hoe meld ik mij aan?

Klik hier als je voor de eerste keer een cursus bij Babel volgt.

Volg onderstaande stappen:

 1. Vraag een lening bij DUO aan. Je krijgt na een paar weken van DUO een brief (voorbeeld) met daarin de maximale hoogte van de lening.
 2. Als je van DUO deze brief hebt gekregen, maak je online een afspraak voor een intakegesprek met een docent van Babel. Tijdens het intakegesprek geeft de docent informatie over de lessen bij Babel en kijk je samen of Babel bij je past. Als je met een cursus Halfgevorderden (B1) of hoger wilt starten, moet je eerst de online instaptoets maken.
 3. Het intakegesprek duurt ongeveer 20 minuten. Als de conclusie is dat je een cursus bij Babel gaat volgen, bepaal je samen met de docent welke cursus je gaat volgen.
 4. Je kan je direct na het intakegesprek online inschrijven. Let op als je kiest voor een cursus in de virtual classroom: De lesuren in de virtual classroom tellen niet mee als je in de toekomst ontheffing van je inburgeringsplicht wilt vragen.
 5. Je moet het cursuscontract ondertekenen. Je ontvangt een mail met daarin de vraag het contract te ondertekenen.
 6. Je moet een kopie van je DUO-brief opsturen naar info@babel.nl. Je inschrijving is nu definitief. DUO betaalt de cursus direct aan Babel .Een cursus die je in de virtual classroom hebt gevolgd, wordt door DUO betaald maar de uren tellen niet mee voor een eventuele 600 urenverklaring.
Klik hier als je al eerder een cursus bij Babel hebt gevolgd.

Volg dan onderstaande stappen:

 1. a. Schrijf je in via het online formulier voor je vervolgcursus.
  Let op, je kan je alleen inschrijven voor een vervolgcursus als je de voorgaande cursus met goede resultaten hebt afgerond. Onze administratie controleert dit.
  b. Kies tijdens het inschrijven voor ‘DUO-lening’.
  c. Kies ervoor dat Babel de boeken voor je bestelt. DUO betaalt de boeken.
 2. Je krijgt direct een cursuscontract per e-mail. Lees het contract goed door en stuur dit binnen één werkweek ondertekend retour naar contract@babel.nl.
 3. Je bent pas ingeschreven nadat wij jouw cursuscontract binnen één werkweek hebben ontvangen. Als wij deze niet op tijd en niet compleet hebben ontvangen, annuleren we je inschrijving.
 4. Binnen één werkweek ontvang je per e-mail een bevestiging van je inschrijving. Nu is je inschrijving definitief. De factuur voor de cursus kun je binnen één werkweek na de laatste lesdag accepteren op inburgeren.nl.
 5. DUO betaalt de factuur direct aan Babel.

Informatie over je DUO-lening

1. Voor wie zijn de cursussen bij Babel geschikt?

De cursussen bij Babel zijn geschikt voor hbo- en wo-opgeleiden. Het tempo van de cursussen is hoog en er is veel zelfstudie. Hierdoor leer je snel Nederlands. Daarnaast moeten cursisten Engels kunnen, dat is (bij de start van de cursus) de steuntaal. Tijdens de lessen zal de docent zoveel mogelijk Nederlands praten. Zo leer je het Nederlands nog sneller.

2. Hoe werkt de betaling met de DUO-lening?

Babel heeft het keurmerk Blik op Werk. Hierdoor kun je voor de betaling van de cursus geld lenen bij de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO). Je krijgt geen geld op je bankrekening. DUO betaalt je facturen voor de cursus en het examen. Je kunt je DUO-lening gebruiken voor cursussen Nederlands totdat je het inburgeringsexamen of het staatsexamen NT2, KNM en ONA succesvol hebt afgerond. Hierna is dit dus niet meer mogelijk.

3. Wanneer moet je je DUO-lening terugbetalen?

Ben je asielmigrant (bijvoorbeeld via UAF) en ben je binnen drie jaar ingeburgerd? Dan hoef je je lening niet terug te betalen aan DUO. Is dit niet het geval? Dan begin je 6 maanden na het inburgeren met terugbetalen. Je hebt 10 jaar om je lening met rente aan DUO terug te betalen. Je vindt meer informatie op de website van DUO.

 


Bekijk ons aanbod Nederlands

In de tabel hieronder zie je een overzicht van de cursussen Nederlands. Deze bereiden je voor op je inburgeringsexamen.

Cursus Aantal lessen Aantal weken Start-niveau Doel-niveau Prijs
Beginners Nederlands (A0 →A2) 34 18 0 A2 € 975,-
Beginners Nederlands – intensief (A0 →A2) 34 9 0 A2 € 975,-
Halfgevorderden Nederlands (A2 → B1) 34 18 A2 B1 € 975,-
Halfgevorderden Nederlands – intensief (A2 → B1) 34 9 A2 B1 € 975,-
Gevorderden Nederlands (B1 → B2) 34 18 B1 B2 € 975,-
Gevorderden Nederlands – intensief (B1 → B2) 34 9 B1 B2 € 975,-
Examentraining Staatsexamen NT2 Programma I 16 8 B1 B1 € 535,-
Examentraining Staatsexamen NT2 programma II 8 8 B2 B2 € 560,-

Cursusoverzicht


Vragen?

Heb je interesse in een taalcursus, maar heb je nog vragen? Neem gerust contact op! Vul het contactformulier in, mail naar info@babel.nl of bel naar 030 227 0008. Wij helpen je graag!

Contact opnemen