De virtual classroom

Naast het volgen van klassikale lessen, bieden wij ook de mogelijkheid om een taaltraining online te volgen. De online taalcursussen worden dan gegeven in een ‘virtual classroom’. De virtual classroom biedt je dezelfde leermogelijkheden als les op locatie: interactieve lessen, persoonlijke feedback en ruimte voor je vragen. Maar dan waar jij wilt én met leuke online tools zoals quizzen, virtuele breakout rooms, video integratie en een digitaal whiteboard. Wij gebruiken de virtual classroom voor privécursussen en groepscursussen.


Zo werkt het!

Bekijk hieronder onze demo van de virtual classroom waarin we je laten zien hoe leuk en effectief online taalles is.


De voordelen van een virtual classroom

Naast alle mogelijkheden van een ‘offline’ lokaal biedt een virtual classroom je ook onderstaande tools.

  • Digitaal whiteboard – Het digitale whiteboard zorgt voor extra interactie in de lessen. Zowel de docent als de cursisten kunnen hierop schrijven, tekenen en doodlen.
  • Breakout rooms – In deze virtuele breakout rooms kan je samen met mede-cursisten aan groepsopdrachten werken.
  • Screen sharing – Deze handige functie zorgt ervoor dat de docent met 1 klik zijn scherm kan delen met de cursisten. De cursisten kunnen vervolgens gemakkelijk alle stappen van de docent volgen.
  • Chat – Stel je vragen en deel je ideeën via de chatfunctie.
  • Live quizzen – Test je kennis en taalniveau tijdens een digitale test. Na het maken van een quiz, ontvang je meteen feedback op je resultaten. Zo spoor je snel je knelpunten op en kan er nog effectiever les worden gegeven.
  • Real time notes – Aantekeningen van de docent kunnen onmiddellijk gedeeld worden met de cursisten via deze tool. Zo hoef je zelf geen aantekeningen meer te maken tijdens de les en kan je je volledig concentreren op de uitleg van de docent.
  • Cloud storage – In een handomdraai deelt de docent de gebruikte artikelen, documenten en video’s met je. Zo heb je altijd toegang tot het lesmateriaal en raak je niks kwijt. Belangrijke documenten en links worden ook via MyBabel gedeeld.

Cursusoverzicht


Leer waar je maar wilt

Aan de keukentafel, in de trein of op je werk, én zelfs op vakantie. Het volgen van de online lessen kan waar jij maar wilt. Zolang je maar een werkende internetverbinding hebt. Hierdoor kan je je taalvaardigheid verbeteren in een omgeving die voor jou comfortabel voelt en waar je prettig aan je taalontwikkeling kan werken. De virtual classroom biedt je dezelfde leermogelijkheden als les op locatie: interactieve lessen, persoonlijke feedback en ruimte voor je vragen. Maar dan wáár jij wilt!


Meer informatie?

Ben je nieuwsgierig geworden naar onze online taallessen en wil je weten wat we voor jou of voor jouw organisatie kunnen betekenen? Neem contact met ons op om vrijblijvend de mogelijkheden voor een online taalcursus te bespreken in onze virtual classroom.

Contact opnemen