Over Babel

Dit statige herenhuis aan de Nieuwegracht 94 is de thuisbasis van Taleninstituut Babel. We helpen particulieren en professionals bij het verbeteren van hun taal- en communicatievaardigheden. Bij ons kun je 15 verschillende talen leren, van Nederlands tot Koreaans, van Engels tot Italiaans. Bij Babel werk je aan jouw persoonlijke leerdoelen met ervaren docenten.


Babel’s beloften

Bij Babel ontmoeten we jaarlijks duizenden mensen die een stap willen zetten in het leven. Een verblijf in het buitenland of juist een nieuw begin in Nederland, het volgen van een anderstalige opleiding, het veranderen van werk: het zijn slechts enkele voorbeelden van de verhalen van onze cursisten. Door onze persoonlijke aanpak vergroten wij de impact van onze training. Maar voor een goede cursus is meer nodig. In de afgelopen 35 jaar hebben wij geleerd over wat een taaltraining tot succes maakt.

1. Praktijkgericht leren

In ons onderwijs staat praktijkgericht leren centraal. De docent begeleidt je bij taalverwerving, stuurt bij en helpt waar nodig met het doel dat je zoveel mogelijk zelfstandig kan doen. Het is belangrijk om het geleerde zo snel en zo veel mogelijk in de praktijk te brengen. Je leert de taal immers om hem te kunnen gebruiken.

2. Persoonlijke aandacht

Wil je specifiek je Engelse presentatietechnieken verbeteren? Of bijvoorbeeld minder fouten maken met schrijven? Tijdens de training staat jouw behoefte centraal. De training is erop gericht om je te coachen en inspireren om zelfvertrouwen te krijgen om je optimaal te ontwikkelen.

3. Vakkennis van de trainer

Onze trainers hebben veel vakkennis en expertise. Zo zijn de lesmethoden die wij voor onze cursussen Nederlands gebruiken door onze eigen docenten ontwikkeld. Deze methodes zijn specifiek gericht op hbo- of wo-opgeleiden die Nederlands als tweede taal willen leren. Wij zijn er trots op dat deze methodes landelijk door taalscholen gebruikt worden.


Onze trainingen

Of je nu graag met andere deelnemers leert of liever individueel. In Utrecht, online of bij jou op locatie. Door ons brede aanbod trainingen hebben we altijd een oplossing om jouw doelen te behalen.

1. Groepscursussen

In onze groepscursussen werk je samen met andere deelnemers aan je taalvaardigheid onder begeleiding van een ervaren docent. Dit biedt mogelijkheden voor gesprekken, discussies en oefeningen in een interactieve omgeving. Je kunt elkaar aanmoedigen en van elkaar leren. Onze groepscursussen starten tot zes keer per jaar en je kunt je direct zelf inschrijven. Vrijwel al onze cursussen worden in Utrecht en in de virtual classroom aangeboden.

2. E-learning

Met onze e-learnings werk je waar en wanneer je wil aan je taalvaardigheid, met de kwaliteit die je van Babel gewend bent en met persoonlijke begeleiding. De modules bestaan uit online materiaal, video’s en een grote variatie aan oefeningen en opdrachten. Uniek aan onze e-learnings is dat je contact hebt met een docent. Je ontvangt persoonlijke feedback op het werk dat je inlevert en hebt de mogelijkheid om vragen te stellen aan je docent.

3. Individuele training

Een individuele taaltraining is ideaal om efficiënt aan specifieke leerdoelen te werken. Onze ervaren trainers coachen je om het beste uit jezelf te halen en om met meer zelfvertrouwen te communiceren. Door onze persoonlijke aanpak haal je het maximale uit je taaltraining.

4. Incompany training

Tijdens een incompany training komt een taaltrainer van Babel naar je locatie om de lessen te verzorgen. Vooraf bepalen we gezamenlijk het programma op basis van de leerdoelen en het niveau van de deelnemers. Wil je advies over hoe jouw organisatie de volgende stap kan zetten op het gebied van interne en externe communicatie? Neem dan gerust contact op via advies@babel.nl of 030 227 0008.


Ervaringen van cursisten

Nieuwsgierig naar wat anderen te zeggen hebben over onze trainingen? Onze cursisten Semachew, Amr en Omar vertellen over hun ervaring. Wij scoren gemiddeld een 8,6 op Klantenvertellen.

“Ik voel me nu meer thuis in Nederland”

Ik wilde graag Nederlands leren om beter te integreren in Nederland. Als professioneel engineer uit Ethiopië weet ik hoe belangrijk het is voor je carrière om de taal te spreken. De cursus bij Babel heeft me geholpen me meer thuis te voelen in Nederland. Het heeft mijn Nederlands verbeterd en me in staat gesteld om effectiever te communiceren. Het is een waardevolle stap geweest!
Semachew Ayele – Hydro Engineer


“Het heeft mijn leven veranderd”

Als ik terugkijk op mijn ervaring bij Babel, kan ik eerlijk zeggen dat het mijn leven heeft veranderd. Een van de grootste voordelen is dat ik nu zonder moeite kan communiceren met Nederlandse vrienden. Het heeft me geholpen om vrienden te maken. Ook heeft het me ook geholpen in mijn werk. Er zijn nieuwe kansen voor me gekomen.
Amr Moussa El-Azab 


“In vijf maanden Nederlands leren is mogelijk”

De taalcursus van Babel is echt goed, qua organisatie en mensen. De docenten zorgen echt voor me en zijn heel aardig. In vijf maanden tijd beheers ik taalniveau B2+. Dat is geweldig. Ik ken mensen die na meer dan vijf jaar in Nederland de taal nog niet op hetzelfde niveau beheersen. Nederlands leren is moeilijk en intensief, maar het lukt door de energie, motivatie en vaardigheid van de docenten.
Omar Dakar – Tandarts


Historie

Babel is opgericht in 1983 door een enthousiaste student Italiaans en was toen nog gevestigd in een huis aan de Koningslaan in Utrecht. Enkele jaren later kon een kantoor aan de Biltstraat worden betrokken. Na circa tien jaar was de locatie op de Biltstraat niet groot genoeg meer en verhuisden wij naar het Lucas Bolwerk. Er werden ook maatwerktrainingen aan het dienstenaanbod toegevoegd. Sinds 2009 werken wij samen met de Universiteit Utrecht en verzorgen wij ook trainingen op het terrein van de International Campus Utrecht.