Datum : 22 september 2023 Categorie : Blog, Cursisten over Babel, Nederlands leren

Cursist aan het woord: ”Ik voel me nu meer thuis in Nederland”

Semachew heeft verschillende cursussen Nederlands bij ons gevolgd. Zo heeft hij niet alleen zijn professionele mogelijkheden vergroot, maar ook zijn persoonlijke leven verrijkt.

Wat bracht je ertoe om de taalcursus Nederlands bij Babel te volgen?

Ik wilde graag Nederlands leren om beter te integreren in Nederland. Als professioneel engineer uit Ethiopië weet ik hoe belangrijk het is voor je carrière om de taal te spreken.

Hoe was je taalvaardigheid aan het begin van de cursus en hoe heb je vooruitgang geboekt?

Aan het begin van de cursus sprak ik beperkt Nederlands en had ik moeite met het begrijpen van gesprekken. Gelukkig ging ik snel vooruit dankzij de lessen bij Babel. Mijn luister-, schrijf- en spreekvaardigheden verbeterden aanzienlijk. Ik kon me beter uitdrukken en begon meer zelfvertrouwen te krijgen.

Wat waren enkele uitdagingen die je tijdens je leerproces tegenkwam?

Een uitdaging die ik tegenkwam, was dat Nederlanders vaak overschakelen naar het Engels wanneer ze merken dat je Nederlands nog niet zo goed is. Dit maakte het moeilijker om de taal in de praktijk te brengen. Maar ik blijf oefenen en werk eraan om natuurlijker in het Nederlands te communiceren.

Kun je wat meer vertellen over de interactie in de klas en met medestudenten?

In het begin was het wat moeilijk om met medestudenten te communiceren, maar we waardeerden de WhatsApp-groep enorm. Hierin deelden we oefenteksten in het Nederlands en hielpen we elkaar. Het was een geweldige manier om buiten de lesuren te blijven oefenen en elkaar te ondersteunen.

Hoe heeft de taalcursus Nederlands bij Babel je geholpen?

De cursus bij Babel heeft me geholpen me meer thuis te voelen in Nederland. Het heeft mijn Nederlands verbeterd en me in staat gesteld om effectiever te communiceren, zowel in mijn professionele als persoonlijke leven. Het is een waardevolle stap geweest!

Heb je advies voor beginners die Nederlands willen leren?

Mijn advies voor beginners is om niet bang te zijn om te spreken. Wees direct, net zoals Nederlanders dat zijn, en geloof dat oefenen in de praktijk de sleutel is tot succes bij het leren van een nieuwe taal. Durf fouten te maken en blijf gemotiveerd!

Lees ook: