Datum : 22 september 2023 Categorie : Blog, Cursisten over Babel, Nederlands leren

Cursist aan het woord: ”Het heeft mijn leven veranderd”

Amr heeft een opmerkelijke prestatie geleverd door in minder dan een jaar drie cursussen bij Babel te volgen: A-intensief, B1-intensief en B2-extensief. Hij deelt zijn ervaringen en inzichten.

Interview met Amr

Hoe kwam je erbij om een cursus bij Babel te volgen?

Mijn zus spoorde mij aan om me in te schrijven voor de cursus. Na het horen van haar positieve reactie, besloot ik ervoor te gaan. Het was in het begin niet makkelijk. Praten en schrijven in het Nederlands was moeilijk voor mij, vooral vanwege de regels. Gelukkig konden de leraren en mijn klasgenoten me helpen.

Hoe kijk je erop terug?

Als ik terugkijk op mijn ervaring bij Babel, kan ik eerlijk zeggen dat het mijn leven heeft veranderd. Een van de grootste voordelen is dat ik nu zonder moeite kan communiceren met Nederlandse vrienden. Het heeft me geholpen om vrienden te maken. Ook heeft het me ook geholpen in mijn werk. Er zijn nieuwe kansen voor me gekomen.

Wat vond je het moeilijkst?

Eén van de grootste uitdagingen was om de complexe grammaticaregels en zinsstructuren onder de knie te krijgen. Ik moest mezelf vaak aanmoedigen om door te zetten, zelfs als het moeilijk leek. Wat echt heeft geholpen, is goed luisteren naar mijn docenten. Ook begon ik met het kijken naar Nederlandse tv-programma’s en het luisteren naar Nederlandste muziek om mijn taal beter te maken.

Wat zou je anderen aanraden?

Het is goed om veel te oefenen en de taal elke dag te gebruiken, zelfs als het soms moeilijk is. Ik denk dat alles wat ik geleerd heb over taal me zal helpen in mijn werk en mijn dagelijks leven.

Lees ook: