NT2-cursus: Nederlands voor anderstaligen

Zoek je een NT2-cursus? NT2-cursussen zijn bedoeld voor (nieuwe) Nederlanders die de taal nog moeten leren. Wij bieden NT2-cursussen op alle niveaus en met wisselende intensiteit aan. Onze cursussen zijn zowel online als klassikaal in Utrecht te volgen.

NT2-Cursussen


NT2-cursus voor beginners

Ben je op zoek naar een NT2-cursus voor beginners? Kies dan voor een cursus Beginners Nederlands bij Babel. In kleine groepen leer je in korte tijd de basis van de Nederlandse taal.


Voor elk niveau een NT2-cursus

Wat je niveau ook is, wij hebben altijd een geschikte cursus: van een taalcursus voor beginners tot een examentraining voor het Staatsexamen. Vrijwel alle cursussen worden zowel op locatie in Utrecht als in de virtual classroom aangeboden.

Algemeen

Cursus Aantal lessen Aantal weken Start- niveau Doel- niveau Prijs 
Beginners Nederlands (A0 → A2) 34 18 0 A2 € 975,-
Beginners Nederlands – intensief (A0 → A2) 34 9 0 A2 € 975,-
Halfgevorderden Nederlands (A2 → B1) 34 18 A2 B1 € 975,-
Halfgevorderden Nederlands – intensief (A2 → B1) 34 9 A2 B1 € 975,-
Gevorderden Nederlands (B1 → B2)  34 18 B1 B2 € 975,-
Gevorderden Nederlands – intensief (B1 → B2) 34 9 B1 B2 € 975,-
Nederlands voor Vergevorderden (B2 → C1) 16 16 B2 C1 € 580,-

Examentraining

Cursus Aantal lessen Aantal weken Start-
niveau
Doel-niveau Prijs
Examentraining Staatsexamen NT2 Programma II 8 8 B2 B2 € 560,-
Examentraining taalcertificaat Nederlands voor zorgprofessionals B1 8 4 B1 B1 € 520,-
Examentraining taalcertificaat Nederlands voor medici B2+ 8 4 B2+ B2+ € 520,-

NT2 lesmateriaal

Wij maken gebruik van kwalitatief taalmateriaal om je te helpen het Nederlands onder de knie te krijgen:

  • De Opmaat: Voor onze beginnerscursussen maken we gebruik van het boek ‘De Opmaat,’ dat speciaal is ontwikkeld door onze eigen docenten, Maud Beersmans en Wim Tersteeg. Het is perfect voor mensen met een hbo- of wo-achtergrond die Nederlands als tweede taal willen leren.
  • De Sprong: In dit boek leer je 2000 nieuwe woorden, oefen je met langere zinnen en voegwoorden, en krijg je de kans om je schrijfvaardigheid te verbeteren. Het boek bevat ook online oefeningen en opdrachten om nog beter te worden.
  • De Finale: Ga je het Staatsexamen NT2 Programma 2 afleggen? ‘De Finale’ brengt je woordenschat op peil met 2000 nieuwe woorden en helpt je om je grammaticavaardigheden te versterken. Je duikt in langere teksten, leert beter schrijven, en bereidt je voor op formele situaties. Bovendien krijg je toegang tot krantenartikelen en oefeningen die lijken op het examen.

Gratis niveautest

Wil je voor de eerste keer een NT2-cursus bij Babel volgen? Met de instaptoets test je kosteloos en vrijblijvend je huidige taalniveau. De niveautest duurt ongeveer 60 minuten en wordt binnen 5 werkdagen nagekeken door een van onze docenten.

Gratis niveautest


Waarom Babel?

Met Babel ga je voor het maximale resultaat. Onze taaldocenten zorgen ervoor dat je alles uit de cursus haalt. Wij geloven in een pragmatische en persoonlijke aanpak. Zodoende bereik je jouw gewenste resultaat.

  • Kwaliteit staat bij ons voorop. Wij zijn gespecialiseerd in taallessen voor hoogopgeleiden;
  • Onze ervaren docenten staan altijd voor je klaar en voorzien je van veel persoonlijke aandacht en feedback;
  • Onze taallessen zijn zeer interactief. Tijdens de lessen wordt er gewerkt aan gevarieerde (online) opdrachten, zowel in groepsverband als individueel.
  • Altijd een cursus die bij je past! Leer waar en wanneer je maar wil, ook als je (nog) niet in Nederland bent;
  • Je krijgt praktische tips & tricks die je meteen in de praktijk kunt brengen.

Onze docenten

Onze taaldocenten zijn enthousiaste taalexperts met uitgebreide ervaring en deskundigheid in het onderwijzen van Nederlands als tweede taal (NT2). Bij Babel geloven we sterk in een persoonlijke aanpak, en onze docenten staan altijd klaar om je te ondersteunen, feedback te geven en je vragen te beantwoorden. Wil je meer te weten komen over de docenten die bij Babel werken? Lees dan eens dit interview met Maud Beersmans, een van onze gewaardeerde docenten.


DUO-lening?

Wil je een NT2-cursus volgen als voorbereiding op het Staatsexamen of het Inburgeringsexamen? Dan kun je gebruikmaken van een DUO-lening. Via DUO vraag je een lening aan. Vervolgens kun je een afspraak maken voor een persoonlijke intake bij Babel. Je kunt je inschrijven voor een cursus nadat je deze intake hebt afgerond. Lees meer over het inschrijven met een DUO-lening.


Online of op locatie

Les op locatie
 Ons gebouw is centraal gelegen in Utrecht en makkelijk bereikbaar. Vanaf het centraal station loop je in 10 minuten naar Babel. Bovendien hebben we genoeg parkeergelegenheid als je liever de auto pakt.

Les in de virtual classroom
De virtual classroom is een online klaslokaal. Naast alle mogelijkheden van een echt lokaal, biedt de virtual classroom ook leuke online tools, zoals een interactief whiteboard en live quizzen.