Taaltraining op maat

Babel is specialist in het verzorgen van hoogwaardige, op maat gemaakte taalcursussen voor bedrijven en particulieren. Een taaltraining op maat is ideaal om efficiënt aan specifieke leerdoelen te werken. Voor vrijwel alle taal- en communicatie gerelateerde uitdagingen hebben wij een oplossing. Onze ervaren trainers coachen je om het beste uit jezelf te halen en om met meer zelfvertrouwen te communiceren. Niet voor niets zijn 97,9% van onze klanten zeer tevreden over onze dienstverlening.

Vraag een offerte aan


Waarom een taaltraining op maat bij Babel?

Zeer ruim aanbod
De cursussen zijn mogelijk in vrijwel alle talen. Waaronder Nederlands, Engels, Duits, Frans, Italiaans, Spaans, Chinees en Arabisch.

Kies zelf de locatie 
Onze taaltrainingen kunnen bij ons op locatie, online in de virtual classroom of in-company gegeven worden.

Zeer flexibel 
Tijdens het inplannen van de lessen houden we natuurlijk rekening met je agenda. Bovendien is het mogelijk om binnen 2 weken te starten.

Persoonlijke aandacht 
Van het begin tot het eind van het leertraject ondersteunen wij waar mogelijk.

Praktijkgericht 
Leer in de eigen (werk)context met een docent uit het vakgebied

Mix methodes 
Mix bijvoorbeeld klassikale lessen met e-learning.


Kies het traject dat bij je past

Met een training op maat kies jij het traject dat bij je past. Jij bepaalt als opdrachtgever welke onderwerpen aan bod komen, waar de training plaatsvindt, wat de leerdoelen zijn en welke methodiek wordt gebruikt.

Voor particulieren
De meeste particulieren kiezen voor een privécursus. Het is ook mogelijk om de taallessen te volgen met iemand anders. De taallessen kunnen in ons monumentale pand aan de Nieuwegracht te Utrecht plaatsvinden of online in onze virtual classroom. Je kunt eventueel je taallessen aanvullen met e-learning.

Vraag een intake aan

Voor bedrijven
Van traditionele klassikale lessen tot een volledig online pakket: Babel heeft een uitgebreid aanbod aan diensten. Voorbeelden hiervan zijn een op maat gemaakt onboarding programma voor nieuwe internationale medewerkers, een organisatiescan om het taalniveau van de medewerkers te screenen of een nazorgpakket voor deelnemers die een cursus hebben afgerond. Een (groeps)maatwerktraining kan bij ons op locatie plaatsvinden, in-company of online in de virtual classroom.

Vraag een offerte aan

Om er zeker van te zijn dat de maatwerktraining start op het juiste niveau, biedt Babel een kosteloze niveautest aan. De test wordt persoonlijk nagekeken door een van onze taaltrainers. Tijdens het vrijblijvende intakegesprek bespreken wij de uitslag van de taaltoets en passen wij het maatwerktraject hierop aan.


Onze online mogelijkheden voor een taaltraining op maat

Het voordeel van een online maatwerktraject is dat er vanuit huis of kantoor gewerkt kan worden aan de taalvaardigheden. Wij bieden lessen in de virtual classroom aan en e-learning. Hieronder leggen wij het verschil uit.

E-learning (op maat) 
Onze e-learnings bevatten interactieve content, video’s en gevarieerde opdrachten. Deze online cursussen en modules kun je zelfstandig in je eigen tempo en in je eigen tijd maken. Tijdens de e-learning cursussen krijg je persoonlijke feedback van een ervaren docent. Lees meer over e-learning op maat.
Virtual classroom
De virtual classroom kun je het beste zien als een online klaslokaal. Samen met medecursisten volg jij de lessen van een ervaren taaldocent. De virtual classroom biedt je leuke online tools, zoals een interactief whiteboard en live quizzen. Lees meer over de mogelijkheden van de virtual classroom.

Werk aan specifieke leerdoelen

Onze taalcursussen sluiten naadloos aan op jouw situatie. Hierdoor haal je het maximale uit je taaltraining in zeer korte tijd. Hieronder leggen wij je precies uit hoe we dit aanpakken.

Voorafgaand aan de training gaan onze onderwijsadviseurs met je in gesprek om een gedetailleerd programma en plan van aanpak op te stellen. In dit programma gaan we in op de specifieke vaardigheden of onderwerpen die nodig zijn om de gewenste doelen te bereiken.Gedurende de training monitoren wij de voortgang nauwlettend. We geven regelmatig terugkoppeling over de voortgang en waar de eventuele valkuilen liggen. Indien nodig, passen we het traject aan.Aan het eind van de training kun je ervoor kiezen om een (officiële) eindtoets af te nemen om je eindniveau te bepalen. Met Babel Continuous Language Support houdt het verbeteren van je taalvaardigheid niet op bij de taaltraining.

Cultuurverschillen

Tijdens onze taaltrainingen wordt altijd aandacht besteed aan de cultuur van het land van de taal. Taal en cultuur zijn sterk met elkaar verbonden en kunnen niet los worden gezien. Soms is dit echter niet voldoende en kan interculturele vaardigheidstraining helpen om nuanceverschillen beter te begrijpen.  In deze training gaan we in op bijvoorbeeld verschillen in omgangsvormen, hiërarchie en non-verbale communicatie. Dankzij deze training zijn je medewerkers in staat om over grenzen heen te kijken en in gesprek te gaan met buitenlandse collega’s of klanten. De cursus wordt geheel afgestemd op de branche waar jouw organisatie in werkzaam is.

Vraag een offerte aan


Zij kozen voor onze kwaliteit:


Vrijblijvend advies over een taaltraining op maat

Heb je interesse in een taaltraining die volledig wordt aangepast naar jouw wensen? Of wil je advies over hoe jouw organisatie de volgende stap kan zetten op het gebied van interne en externe communicatie? Bel ons op 030 – 227 0008 of stuur een e-mail naar advies@babel.nl.

Heleen Wolfs
Tel.: 030 227 0008
Mail: advies@babel.nl
Patrick Delmee
Tel.: 030 227 0486
Mail: patrick@babel.nl
Mariko Christiaans
Tel.: 030 227 0481
Mail: mariko@babel.nl