Cursus Zakelijk Engels voor gevorderden

Niveau: Halfgevorderd (B1/B2)

Spreek jij regelmatig Engels tijdens je werk of ga je binnenkort werken bij een internationale organisatie? Maar heb je het gevoel dat je minder overtuigend bent in het Engels? Of kun je soms niet de juiste woorden vinden? Na het volgen van deze cursus spreek jij vol zelfvertrouwen Engels in een business context. Deze cursus zakelijk Engels is flexibel opgezet en kan worden aangepast naar jouw specifieke werkcontext.

Onze klassikale cursussen worden op dit moment, en in ieder geval tot en met 20 april 2021, in de virtual classroom gegeven. In verband met de lockdown en de avondklok vinden op dit moment de meeste cursussen volledig plaats in de virtual classroom. Voor de lessen op onze locaties houden wij rekening met verschillende scenario’s voor de start van de cursussen op of na 19 april. Wij schetsen hierbij graag hoe je cursus op locatie eruit kan gaan zien.

Er is (nog) geen nieuwe cursus ingepland.

Deze training kan ook in maatwerkvorm worden aangeboden. Neem contact met ons op voor een vrijblijvende offerte.

Over de cursus Zakelijk Engels voor gevorderden

In deze cursus ga je aan de slag met je communicatievaardigheden in een zakelijke en internationale context. Samen met een ervaren taaltrainer oefen jij je zakelijk Engels met praktijkgerichte opdrachten en simulatiegames. Doordat deze cursus zich focust op jouw specifieke werkcontext, kun je de opgedane kennis snel in praktijk brengen. Heb je iets gemist in de uitleg of is iets nog niet duidelijk? De lessen worden ondersteund door online materiaal in je virtuele leeromgeving.

Tijdens deze interactieve B2-cursus leer je hoe je succesvol je idee pitcht of hoe je je mening helder kan overbrengen tijdens een vergadering. Je leert om kritischer te luisteren tijdens een vergadering en om doordachte vragen te stellen. Ook verbeter je je presentatievaardigheden door overtuigender te leren spreken in het Engels. Samen oefenen we met mogelijke vragen en opmerkingen na afloop van je presentatie en met onverwachte onderbrekingen tijdens je presentatie. Want hoe reageer je hier het beste op? Bovendien oefen je met het schrijven van duidelijke e-mails, bondige rapporten en heldere verslagen in het Engels. Met de tips van onze docenten ga je niet alleen beter schrijven, maar ook sneller en leer je om zaken beter te formuleren.

Het unieke aan deze cursus is de hoge mate van persoonlijke aandacht en feedback die je ontvangt als cursist. Bovendien besteden we aandacht aan interculturele communicatie en business small talk.

Leerdoelen

Je kunt deze cursus volgen als je over B1-niveau beschikt.

Na het afronden van deze cursus:

  • is je zakelijk vocabulaire uitgebreid, maak jij de juiste woordkeuzes en kun jij je goed uitdrukken in een zakelijke context;
  • weet jij hoe je je mening kan overbrengen tijdens vergaderingen en geef je overtuigende presentaties en pitches in het Engels;
  • schrijf je op efficiënte wijze duidelijke, gestructureerde en beleefde e-mails in het Engels;
  • heb je kennis van het intercultureel communiceren;
  • schrijf je duidelijke bedrijfsstukken in het Engels.

Methode

We bieden een interactieve aanpak met praktische oefeningen zoals korte presentaties en rollenspellen, waarbij je samenwerkt met anderen. Je werkt zowel in de les als thuis aan je zakelijke woordenschat. Daarnaast wordt er waar nodig aandacht besteed aan grammatica. Je krijgt veel persoonlijke feedback op je schrijf- en spreekvaardigheid.

De docent daagt jou (en de groep) uit om het maximale uit de cursus te halen. Door de persoonlijke benadering in deze cursus werk je aan je eigen leerdoelen in een veilige leeromgeving. Samen met de docent werk je aan jouw verbeterpunten en persoonlijke valkuilen.

Tijdsinvestering

De cursus Zakelijk Engels voor gevorderden bestaat uit 9 bijeenkomsten.

Om ervoor te zorgen dat je zoveel mogelijk leert van de bijeenkomsten, verwachten we van jou dat je ongeveer 2 uur per week aan zelfstudie besteedt. Natuurlijk ontvang je hier lesmateriaal en opdrachten voor, die tijdens de bijeenkomsten zullen worden nabesproken.

Praktisch

  • Deze cursus wordt zowel op locatie (Utrecht, Rotterdam en Eindhoven) als in de virtual classroom aangeboden. Via de buttons hierboven schrijf jij je in voor de locatie naar keuze. Kies je voor les op locatie, dan vinden de lessen plaats in kleine groepen. Hier vind je een overzicht van alle maatregelen die wij getroffen hebben op onze leslocaties tegen het coronavirus.
  • De voertaal tijdens de bijeenkomsten is Engels.
  • Via onze speciale boekenpagina kun je het boek voor deze cursus bestellen. We rekenen erop dat iedereen in de eerste les het materiaal bij zich heeft.
  • Je ontvangt een certificaat van deelname als je hebt deelgenomen aan 8 van de 9 bijeenkomsten.
  • Werk je bij de Universiteit Utrecht of sta je bij deze universiteit ingeschreven als (exchange) student? Dan krijg je 15% korting op deze cursus. Schrijf je in met je UU e-mailadres, dan wordt de korting automatisch verwerkt.