Datum : 22 maart 2019 Categorie : Blog, Engels leren

5 podcasts om Engels te leren

Wil je Engels leren? Er zijn ontzettend veel manieren om de Engelse taal te leren. Zo kun je boeken lezen, praten met native speakers of films met ondertiteling kijken. Een vrij nieuwe en populaire manier is het luisteren van podcasts! Wij noemen 5 leuke podcasts die je kunt luisteren om je Engels te verbeteren.


Slide 1
Cursus
Basiscursus Engels (A2)
Slide 1
Cursus
Halfgevorderden Engels (B1)
Slide 1
Cursus
Privétraining
previous arrow
next arrow

Het luisteren van podcasts is een leuke manier om Engels te leren

Podcasts zijn de laatste jaren steeds populairder geworden. Deze audioprogramma’s kun je streamen of downloaden op je smartphone en op elk gewenst moment (gratis) beluisteren. Thuis, in de auto, tijdens een wandeling met de hond… Er zijn heel veel verschillende podcasts beschikbaar, over diverse onderwerpen en in diverse vormen. Van diepte-interviews met interessante personen tot verhalen en online lessen. Daarom zijn podcasts ook een mooie manier om Engels te leren, als aanvulling op een taalcursus. Luister de podcasts op je eigen tempo en wanneer jij er tijd voor hebt.

1. 6 minute English

Met deze podcast door BBC Radio leer en oefen je nuttig Engels voor alledaagse situaties. Elke donderdag verschijnt er een handleiding om iets te zeggen of doen in het Engels. De sprekers discussiëren daarnaast over alledaagse onderwerpen (internet, voedselallergieën etc.).

Beluister hier de podcast.

2. English as a second language podcast

Het Center for Educational Development heeft een podcast opgezet over het leren van het Engels als tweede taal. Deze podcast is voor iedereen die zijn of haar Engelse spreek- en luistervaardigheid wil verbeteren.

Beluister hier de podcast.

3. All Ears English Podcast

De podcast van Lindsay en Michelle is een leuke manier om Amerikaans-Engels te leren. Het is een podcast voor sprekers van het Engels als tweede taal voor de niveaus intermediate tot advanced. Je zult op een laagdrempelige manier leren hoe je alledaagse Engelse vocabulaire en idioom, uitdrukkingen en woordwerkwoorden kunt gebruiken.

Beluister hier de podcast.

4.  Criminal

Ben jij fan van misdaadverhalen? Met deze podcast krijg je geen les in Engelse woordjes of zinsbouw, maar kun je wel jouw Engelse vaardigheid verbeteren. Om de twee weken kun je een nieuw, interessant verhaal luisteren waar je geen genoeg van kunt krijgen. Goed voor je Engelse luistervaardigheid!

Beluister hier de podcast.

5.  StartUp

Ben je niet zo van de misdaad, maar wel geïnteresseerd in business en innovaties? Rush Talks is een interessante podcast over startups. Handig om bekend te raken met zakelijke termen, maar vooral erg leuk om te luisteren!

Beluister hier de podcast.


Benieuwd naar jouw taalniveau?

Babel biedt je hiervoor een gratis niveautest. Deze toets wordt binnen 5 werkdagen nagekeken door een van onze docenten. Na het maken van de toets geven wij je een indicatie van jouw taalniveau en je persoonlijke verbeterpunten.


Wil je snel Engels leren?

Het luisteren van podcasts is een goede methode om je Engelse taalvaardigheid te verbeteren, maar om een taal écht te leren is menselijke interactie belangrijk. Tijdens een (online) taalcursus Engels oefen je samen met andere cursisten en krijg je les van ervaren docenten.

Cursussen Engels

Lees ook: