Geschreven door:Liz

Datum : 22 maart 2019 Categorie : Blog

5 podcasts om je Engelse taalvaardigheid te verbeteren

Wil jij beter Engels leren? Er zijn ontzettend veel manieren om de Engelse taal te leren. Van boeken lezen en praten met native speakers tot taalcursussen en films met ondertiteling. Een vrij nieuwe en zeer populaire manier is het luisteren van podcasts! In deze blog geven we je 5 podcasts die je helpen om je Engelse taalvaardigheid te verbeteren.

Podcasts

Podcasts zijn de laatste jaren steeds populairder geworden. Deze audioprogramma’s kun je streamen of downloaden op je smartphone en op elk gewenst moment (gratis) beluisteren. Thuis, in de auto, tijdens een wandeling met de hond…

Er zijn heel veel verschillende podcasts beschikbaar, over diverse onderwerpen en in diverse vormen. Van diepte-interviews met interessante personen tot verhalen en online lessen. Daarom zijn podcasts ook een mooie manier om Engels te leren, als aanvulling op een taalcursus. Luister de podcasts op je eigen tempo en wanneer jij er tijd voor hebt.

1.   6 minute English

Met deze podcast door BBC Radio leer en oefen je nuttig Engels voor alledaagse situaties. Elke donderdag verschijnt er een handleiding om iets te zeggen of doen in het Engels. De sprekers discussiëren daarnaast over alledaagse onderwerpen (internet, voedselallergieën etc.).

Beluister hier de podcast.

2.   English as a second language podcast

Het Center for Educational Development heeft een podcast opgezet over het leren van het Engels als tweede taal. Deze podcast is voor iedereen die zijn of haar Engelse spreek- en luistervaardigheid wil verbeteren.

Beluister hier de podcast.

3.   All Ears English Podcast

De podcast van Lindsay en Michelle is een leuke manier om Amerikaans-Engels te leren. Het is een podcast voor sprekers van het Engels als tweede taal voor de niveaus intermediate tot advanced. Je zult op een laagdrempelige manier leren hoe je alledaagse Engelse vocabulaire en idioom, uitdrukkingen en woordwerkwoorden kunt gebruiken.

Beluister hier de podcast.

4.  Criminal 

Ben jij fan van misdaadverhalen? Met deze podcast krijg je geen les in Engelse woordjes of zinsbouw, maar kun je wel jouw Engelse vaardigheid verbeteren. Om de twee weken kun je een nieuw, interessant verhaal luisteren waar je geen genoeg van kunt krijgen. Goed voor je Engelse luistervaardigheid!

Beluister hier de podcast.

5.  StartUp

Ben je niet zo van de misdaad, maar wel geïnteresseerd in business en innovaties? Rush Talks is een interessante podcast over startups. Handig om bekend te raken met zakelijke termen, maar vooral erg leuk om te luisteren!

Beluister hier de podcast.

Podcasts zijn een goede aanvulling op een cursus Engels. Bekijk hier ons volledige curususaanbod Engels.

Lees ook:

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang iedere maand taalweetjes en interessante aanbiedingen in je mailbox. Al 25.000 mensen gingen je voor.

Nieuwsbrief