Datum : 03 november 2023 Categorie : Frans leren

5 praktische tips om Frans te leren spreken

Of je nu van plan bent om naar Frankrijk op vakantie te gaan of bij een Frans bedrijf wil werken, het leren van Frans is een lonende en stimulerende reis. In deze blog geven wij je een aantal praktische tips om Frans te leren spreken.


Slide 1
Cursus
Frans niveau 1
Slide 1
Cursus
Frans niveau 2
Slide 1
Cursus
Privétraining
previous arrow
next arrow

1. Begin met de basiswoorden en -zinnen

Begin met eenvoudige basiswoorden en -zinnen, zoals begroetingen, cijfers en alledaagse uitdrukkingen. Dit legt een stevige basis voor verdere taalverwerving.

2. Maak gebruik van taalapps en online bronnen

Apps kunnen handig zijn om je vocabulaire op te bouwen. Denk aan Duolingo en Memrise. Deze apps bieden oefeningen waarmee je je taalvaardigheden kunt verbeteren en vocabulaire kunt uitbreiden.

3. Zoek een online leerpartner

Via platforms zoals HelloTalk en Tandem kun je taaluitwisselingspartners vinden. Hiermee kun je regelmatig met een moedertaalspreker in het Frans communiceren en hen helpen Nederlands of Engels te leren. Het is een makkelijke en effectieve manier om je spreekvaardigheid te oefenen en feedback te ontvangen.

4. Verken online Franse media en cultuur

Duik dieper in de Franse cultuur door online Franse radio, televisieprogramma’s en films te verkennen. Digitale streamingdiensten zoals Netflix en YouTube bieden toegang tot Franse content met ondertiteling. Dit zal je helpen om je luistervaardigheid te ontwikkelen, de Franse uitspraak te oefenen en vertrouwd te raken met de rijke Franse cultuur.

5. Houd een leerjournaal bij

Een effectieve manier om je voortgang bij te houden en te blijven leren, is door een leerjournaal bij te houden. Noteer nieuwe woorden, zinnen, grammaticaregels of interessante culturele inzichten die je tijdens je studie tegenkomt. Dit helpt je om je studie gestructureerd te houden en gemotiveerd te blijven.

Frans leren spreken bij Babel

Heb je besloten om Frans te leren? Om een taal écht te leren is menselijke interactie belangrijk. Tijdens een taalcursus Frans oefen je samen met andere cursisten en krijg je les van ervaren docenten!

Cursussen Frans

 

Lees ook: