Cursus Frans niveau 2

Niveau: Beginner (0/A2)

Heb je al een basiskennis van het Frans en wil je jezelf verder ontwikkelen? Très bien! In de cursus Frans niveau 2 werk je onder begeleiding van een professionele docent aan een solide basis.

€160,00

Inschrijven

Start vanaf 11 februari 2020

Over de cursus Frans niveau 2

Franse taal cursus

In de cursus Frans niveau 2 leer je om jezelf verstaanbaar te maken in alledaagse situaties. Ook oefen je veel met luisterteksten zodat je niet alleen vragen kunt stellen, maar ook daadwerkelijk iets met de antwoorden kunt.

 • Op het gebied van grammatica maak je kennis met belangrijke grammaticaregels en pas je deze gelijk toe in verschillende schrijf-en spreekoefeningen. Je leert bijvoorbeeld om veelvoorkomende werkwoorden te vervoegen, om een vragende of ontkennende zin te maken en om bezittelijke voornaamwoorden correct te gebruiken.
 • Door middel van thuisstudie breid je jouw woordenschat uit en oefen je met het formuleren van eenvoudige zinnen. Natuurlijk werk je ook aan je Franse uitspraak zodat je de inhoud van de taalcursus direct in de praktijk kunt toepassen.
 • Naast de gebruikte lesmethode zal de docent ook op basis van eigen kennis en ervaring vertellen over de Franse taal en cultuur. Je leert over gebruiken, gewoontes en ontwikkelingen in Frankrijk, zodat de Franse taal echt voor je gaat leven.

Inschrijven

Leerdoelen

In de cursus Frans niveau 2 werk je toe naar taalniveau A1. Deze taalcursus is geschikt als je al ongeveer 20 uur les hebt gehad in de Franse taal. Als je op de middelbare school twee jaar Franse les hebt gevolgd, dan zal dit voldoende zijn om het tempo van deze taalcursus te volgen. Jouw basiskennis van de Franse grammatica en vocabulaire wordt in deze cursus weer opgefrist.

Na het afronden van deze cursus Frans…

 • kun je korte Franstalige gesproken en geschreven teksten begrijpen,
 • ben je in staat om eenvoudige gesprekken te voeren in het Frans,
 • en heb je meer zelfvertrouwen bij het spreken en schrijven in het Frans.

Inschrijven

Methode

Iedere les begint met een bespreken van het huiswerk en een korte terugblik op de vorige bijeenkomst.

 • Door middel van audio-opnamen ga je aan de slag met luisteroefeningen en leer je om Franse moedertaalsprekers te verstaan. Een belangrijk deel van de bijeenkomsten is het in tweetallen oefenen van gesprekken.
 • De lesmethode die we bij deze cursus gebruiken is het boek Le nouveau taxi! deel 1 (werk- en tekstboek). Deze methode is speciaal ontwikkeld om volwassenen op een snelle manier Frans te leren spreken. Ieder hoofdstuk bevat een luistertekst, een grammaticaal onderwerp, een spreekvaardigheidsoefening en een uitspraakoefening. We gaan ervan uit dat je het boek tijdens de eerste bijeenkomst bij je hebt.
 • Tijdens de cursus wordt slechts een gedeelte van het boek behandeld, maar je kunt het boek heel goed als naslagwerk gebruiken. Bovendien wordt het boek geleverd met een antwoordenmodel zodat je zelf aan de slag kan met de overige hoofdstukken van het boek.

Inschrijven

Tijdsinvestering

De cursus bestaat uit 9 bijeenkomsten op onze sfeervolle locatie in het centrum van Utrecht.

Om ervoor te zorgen dat je zoveel mogelijk leert van de bijeenkomsten, verwachten we van jou dat je ongeveer 2 tot 3 uur per week aan zelfstudie besteedt.

Inschrijven

Praktisch

 • De voertaal tijdens deze taalcursus is Frans op beginnersniveau, maar je kunt je vragen natuurlijk ook in het Nederlands stellen.
 • De lesmethode die we bij deze cursus gebruiken is het boek Le nouveau taxi! deel 1 (werk- en tekstboek). Deze methode is speciaal ontwikkeld om volwassenen op een snelle manier Frans te leren spreken. Via onze speciale boekenpagina kun je het boek voor deze cursus bestellen. We rekenen erop dat iedereen de eerste les het materiaal bij zich heeft.
 • Studeer of werk je bij de Universiteit Utrecht, dan krijg je 25% korting op deze cursus.

Inschrijven

Rooster

 • Startdatum: 11 februari 2020
  DagDatumAanvangEinde
  dinsdag11 februari 202020:1521:45
  dinsdag18 februari 202020:1521:45
  dinsdag25 februari 202020:1521:45
  dinsdag3 maart 202020:1521:45
  dinsdag10 maart 202020:1521:45
  dinsdag17 maart 202020:1521:45
  dinsdag24 maart 202020:1521:45
  dinsdag31 maart 202020:1521:45
  dinsdag7 april 202020:1521:45

  Inschrijven