Datum : 12 april 2019 Categorie : Engels leren, Blog

Je Engels verbeteren door series te kijken

Eerder hebben wij 5 podcasts besproken om je Engelse taalvaardigheid te verbeteren. Ben jij niet zo van het luisteren, maar gebruik je liever je oren én ogen? Ook door tv te kijken kun je Engels leren! Er blijft vaak meer hangen dan je denkt als je een Engelse film of serie kijkt. Het is daarom een mooie (en vooral leuke) aanvulling als je Engels aan het leren bent.


Slide 1
Cursus
Basiscursus Engels (A2)
Slide 1
Cursus
Halfgevorderden Engels (B1)
Slide 1
Cursus
Privétraining
previous arrow
next arrow

1. Kijk kinderprogramma’s of series die je al kent

Vooral als je nog maar net begint met Engels leren zijn kinderprogramma’s een mooie start. De verhaallijnen zijn vaak simpel, het tempo langzamer, de woorden eenvoudig en er komt veel herhaling in voor. Ideaal als je net start met het Engels! Een andere manier is om een programma te kijken dat je al goed kent. Je weet dan namelijk al precies wat er gaat komen, je kent de personages, de bekendste uitspraken en de verhaallijn. Hierdoor kun je je goed focussen op de taal zelf.

2. Gebruik ondertiteling

Speel met de ondertiteling en kijk wat voor jou werkt. Je kunt Nederlandse ondertiteling bij Engelse films gebruiken om de Engelse woorden te linken aan de Nederlandse betekenis. Maar je kunt ook Engelse ondertiteling aanzetten bij Engelse films, zodat je leest wat er gezegd wordt. Of je laat de ondertiteling helemaal weg, zodat je extra gefocust moet zijn en zo je luistervaardigheid kunt trainen.

3. Houd regelmaat

Houd het luchtig, leuk en kijk regelmatig Engelse televisie, films of series. Zoek een programma op dat je leuk vindt en kijk er bijvoorbeeld elke dag een half uurtje naar. De kunst van herhaling! Zo neem je de tijd om aan de Engelse taal te werken en hoe meer je eraan werkt, hoe meer je er ook van zult leren. Zie het dus als een routine. Vooral series zijn hierbij handig, omdat je elke keer een stukje van de aflevering kunt kijken (pas op: werkt verslavend).

3 suggesties van series die je kan kijken

House of cards

Ben je geïnteresseerd in politiek? De serie House of cards gaat over het Amerikaanse juridische systeem en laat je kennismaken met politieke woorden en zakelijk Amerikaans-Engels.

The Crown

Deze serie over de Britse familie is écht Brits en heerlijk om bij weg te zwijmelen. Een goede cast en een deels waargebeurd verhaal. Naast het verbeteren van je Brits-Engels leer je ook meer over Britse tradities en gebruiken.

Sherlock

Een serie waar je aan gekluisterd blijft is Sherlock. Je blijft geboeid door de moordzaken die opgelost moeten worden en de Britse taal blijft zeker plakken!

 

Volg een cursus Engels

Volg een cursus Engels bij Babel en verbeter in korte tijd je Engelse taalvaardigheid. We bieden cursussen voor beginners tot vergevorderden. Dankzij ons ruime aanbod is er altijd een cursus die bij je past. We geven klassikaal les in Utrecht, Eindhoven en Rotterdam. Online leren kan ook. Volg je cursus in de virtual classroom of schrijf je in voor een e-learningcursus.

Cursussen Engels

Lees ook: