Datum : 16 juli 2019 Categorie : Blog, Zakelijk Engels, Engels leren

5 podcasts om je zakelijk Engels te verbeteren

Wil je zakelijk Engels verbeteren? Hierbij kunnen de vijf onderstaande podcasts helpen.



1. Planet Money

Twee keer per week kun je een nieuwe podcast van Planet Money beluisteren. In deze podcast wordt de economie uitgelegd, verhalend en op een creatieve manier. In de podcast worden verhalen gebruikt om complexe financiële onderwerpen, bijvoorbeeld met betrekking tot de gezondheidszorg, begrijpelijk te maken voor luisteraars met veel interesse maar zonder economische achtergrond.

>>> Planet Money

2. Your Money Briefing

Een podcast over geld- en marktverhalen van The Wall Street Journal. Ook wel een ‘money briefing’ genoemd. Elke doordeweekse dag zijn er journalisten aan het woord die inzichten delen over onder andere investeringen, belastingen en markten. Het is een soort journaal. Zeer leerzaam om korte geluidsfragmenten te horen over diverse onderwerpen.

>>> Your Money Briefing

3. Stephanomics

In deze podcast neemt Stephanie Flanders, voormalig BBC Economics redacteur, luisteraars mee in de wereldeconomie. Elke week kunnen luisteraars vragen stellen die ze in haar podcast beantwoordt. Vragen als: Wie wint de handelsoorlog? Of ‘Hoe ziet de economie van de toekomst eruit?’.

>>> Stephanomics

4. Freakonomics

Deze podcast gaat in op interessante feitjes met betrekking tot economie, waarin Stephen J. Dubner onder andere praat met intellectuelen en ondernemers. De podcast gaat over ‘things you always thought you knew (but didn’t) and things you never thought you wanted to know (but do)’, zoals Dubner dat zelf omschrijft.

>>> Freakonomics

5. The International Monetary Fund podcast

In de IMF podcasts bespreken experts op het gebied van economie en ontwikkeling hun nieuwste onderzoek of deconstrueren ze wereldwijde economische trends. Met onderwerpen als fiscaal beleid, kapitalisme, huizenprijzen en innovaties.

>>> International Monetary Fund

Wil je je zakelijk Engels verbeteren?

Werk je op een financiële afdeling en moet je steeds vaker financiële termen in het Engels gebruiken? Studeer je bedrijfskunde en wil je jouw woordenschat verbeteren en uitbreiden? Of wil je simpelweg jouw kennis van financieel Engels opfrissen en je zelfvertrouwen vergroten? Dan is de online cursus Financieel Engels iets voor jou!

Cursus Financieel Engels

Lees ook: