Geschreven door:Liz

Datum : 16 juli 2019 Categorie : Blog

5 podcasts voor meer financiële kennis in het Engels

Binnenkort komt er een nieuwe e-learningmodule uit: Brush up your financial English. Bereid je voor met deze 5 Engelse podcasts die allemaal gaan over financiële kwesties, weetjes en onderzoeken!

 

Planet Money

Twee keer per week kun je een nieuwe podcast van Planet Money beluisteren. In deze podcast wordt de economie uitgelegd, verhalend en op een creatieve manier. In de podcast worden verhalen gebruikt om complexe financiële onderwerpen, bijvoorbeeld met betrekking tot de gezondheidszorg, begrijpelijk te maken voor luisteraars met veel interesse maar zonder economische achtergrond.

>>> https://www.npr.org/sections/money/

Your Money Briefing

Een podcast over geld- en marktverhalen van The Wall Street Journal. Ook wel een ‘money briefing’ genoemd. Elke doordeweekse dag zijn er journalisten aan het woord die inzichten delen over onder andere investeringen, belastingen en markten. Het is een soort journaal. Zeer leerzaam om korte geluidsfragmenten te horen over diverse onderwerpen.

>>> https://www.wsj.com/podcasts/your-money-matters

Stephanomics

In deze podcast neemt Stephanie Flanders, voormalig BBC Economics redacteur, luisteraars mee in de wereldeconomie. Elke week kunnen luisteraars vragen stellen die ze in haar podcast beantwoordt. Vragen als: Wie wint de handelsoorlog? Of ‘Hoe ziet de economie van de toekomst eruit?’.

>>> https://www.bloomberg.com/stephanomics

Freakonomics

Deze podcast gaat in op interessante feitjes met betrekking tot economie, waarin Stephen J. Dubner onder andere praat met intellectuelen en ondernemers. De podcast gaat over ‘things you always thought you knew (but didn’t) and things you never thought you wanted to know (but do)’, zoals Dubner dat zelf omschrijft.

>>> http://freakonomics.com/archive/

The International Monetary Fund podcast

In de IMF podcasts bespreken experts op het gebied van economie en ontwikkeling hun nieuwste onderzoek of deconstrueren ze wereldwijde economische trends. Met onderwerpen als fiscaal beleid, kapitalisme, huizenprijzen en innovaties.

>>> https://www.imf.org/en/News/Podcasts

Benieuwd naar de cursus Brush up your financial English? Houd onze website en sociale media in de gaten! 

Lees ook: