Datum : 25 oktober 2021 Categorie : Blog, Portugees leren

Wil je Portugees leren? Wij helpen je op weg!

Olá! Wil je graag Portugees leren? Maar weet je niet hoe of waar je moet beginnen? Dat is geen probleem, wij helpen je op weg met 5 tips! Jij kan zelf bepalen wat voor jou het beste werkt.


Slide 1
Cursus
Portugees niveau 1
Slide 1
Cursus
Portugees niveau 2
Slide 1
Cursus
Maatwerk
previous arrow
next arrow

1. Vraag jezelf waarom je Portugees wil leren

Deze vraag lijkt eenvoudig, maar is essentieel. Wil je de taal leren om naar een Portugeestalig land te reizen? Is het vanwege je werk? Houd je van de cultuur, de muziek en de taal en wil je er meer over leren? Ben je verliefd geworden op iemand die Portugees spreekt? Je reden om Portugees te leren bepaalt bijvoorbeeld wat voor woordenschat je nodig hebt. Ook kun je door deze vraag te beantwoorden, bepalen of de basis van de taal voldoende voor je is of dat je een dieper inzicht in de taal nodig hebt. Er is niet één beste manier om een taal te leren. Ieder mens leert anders.

2. Stel concrete doelen

Het is belangrijk om concrete, haalbare doelen te stellen. Dit schept duidelijkheid. Haalbare doelen en termijnen zijn goed voor onze hersenen en voor onze motivatie. Geef jezelf de ruimte!

3. Bepaal hoeveel tijd je per week hebt om te studeren

Kijk in je agenda, hoeveel vrije tijd heb je per week? Kun je 5 uur per week Portugees leren? Of is het meer? Of minder? Alle antwoorden zijn mogelijk en goed. Probeer zo veel mogelijk te halen uit de tijd die je hebt, bijvoorbeeld als je naar werk of de universiteit reist.

4. Stel vast hoe je het best leert

Leer je het best van visuele voorbeelden? Of leer je het best door naar andere mensen te luisteren? Of weet je het niet? Doe dan eens deze quiz over de verschillende leerstijlen. Na de quiz zul je beter begrijpen hoe je leert en weet je beter waar je op moet letten. Hierdoor kom je er ook achter hoe jij zo efficiënt mogelijk leert.

5. Bepaal hoe je Portugees wil leren

Er zijn verschillende methodes om een nieuwe taal te leren. Je kunt bijvoorbeeld luisteren naar podcasts, oefenen met apps of een taalcursus volgen. Of kijk films en series in de taal die je wilt leren. Zet de ondertiteling aan in het Portugees. Zo neem je de taal sneller tot je op. Jij kan zelf bepalen hoeveel tijd je hieraan besteed. Daarnaast kan je zelf bepalen waar en wanneer je de taal leert.

Podcasts luisteren

Luisteren naar podcasts is een erg populaire manier om talen te leren. Hoe meer je naar een taal luistert, hoe beter je luistervaardigheid wordt. Door jezelf bloot te stellen aan de spraak van moedertaalsprekers, raak je er vertrouwd mee. Podcasts zijn beschikbaar via verschillende platforms, zoals iTunes, Spotify en Soundcloud.

Oefenen met apps

Het leren van een nieuwe taal betekent oefenen, oefenen en oefenen. Maar wie heeft gezegd dat oefenen saai hoeft te zijn? Er zijn verschillende apps die je kunnen helpen bij het leren van Portugees. Maak het jezelf zo leuk mogelijk door de volgende apps te gebruiken! De methodiek verschilt per app, maar jij kunt zelf bepalen welke app het beste bij jouw leerstijl past. Er zijn korte oefeningen, waarmee je de taal snel op een makkelijke manier kan leren.

Een taalcursus volgen

Om een taal écht te leren is menselijke interactie belangrijk. Tijdens een cursus Portugees oefen je samen met andere cursisten en krijg je les van een ervaren docent! Je werkt aan de vaardigheden spreken, schrijven, lezen en luisteren. Daarbij ga je aan de slag met praktische oefeningen, zodat je snel een gesprek kunt voeren in het Portugees. In de cursus wordt ook aandacht besteed aan de Portugese cultuur.

Over Babel Taalcursussen

Wil jij een cursus Portugees volgen, waarbij je de taal snel onder de knie krijgt? Babel is expert in taal- en communicatietrainingen voor hogeropgeleiden. We helpen particulieren en professionals, bedrijven, onderwijsinstellingen en andere non-profit organisaties. We onderscheiden ons door de hoge kwaliteit van onze docenten, een flexibele en transparante manier van werken en onze scherpe tarieven. Babel is taalpartner van de Universiteit Utrecht. Bekijk ons cursusaanbod om meer over de verschillende cursussen te weten te komen.

Cursussen Portugees

Lees ook: