Cursus Portugees in Utrecht

cursus portugees utrechtDe Spaanse schrijver Miguel de Cervantes noemde het al ‘the sweet and gracious language’ en daar kunnen wij het alleen maar mee eens zijn: het Portugees is een van de mooiste talen ter wereld. Een cursus Portugees opent jouw deuren naar een prachtige taal en cultuur!

Bekijk aanbod

Portugees leren

Portugees is een relatief onbekende wereldtaal. Naast Portugal wordt het Portugees namelijk ook in veel andere regio’s gesproken, zoals Brazilië en bepaalde gebieden in Afrika en Azië. Als je het Portugees onder de knie hebt, heb je dus toegang tot een groot aantal andere landen en culturen. Ideaal als je op wereldreis gaat of als je simpelweg je wereld wilt vergroten.

Portugees en Spaans

Veel mensen die Portugees leren, hebben al een basiskennis van het Spaans. Dit lijkt een voordeel – de talen klinken immers hetzelfde en de grammatica lijkt op elkaar – maar het kan ook een uitdaging zijn. Veel woorden hebben een andere betekenis in het Portugees dan in het Spaans. Onze docenten hebben ervaring met deze valkuilen en geven persoonlijke feedback op je taalvaardigheid en uitspraak.

Braziliaans Portugees

Hoewel de officiële taal van Brazilië ‘gewoon’ Portugees is, verschilt het Braziliaans Portugees op veel punten van het Portugees in de andere gebieden. Voor Brazilianen is het zelfs lastig om een Portugees te verstaan. Bij Babel krijg je les in het Portugees zoals dat in Portugal wordt gesproken, maar je taalkennis zal naderhand meer dan voldoende zijn om ook in Brazilië zelfstandig je weg te vinden.

Taalcursus Portugees

Wil jij Portugees leren bij het leukste taalinstituut van Utrecht? Kies dan voor een cursus Portugees voor beginners bij Babel. In kleine groepen maak je kennis met deze prachtige taal. Voor elk niveau is een cursus beschikbaar!

Bekijk aanbod