Datum : 20 oktober 2020 Categorie : Blog, Cambridge Engels

Wat houden de Cambridge Engels niveaus in?

Ben je van plan om een Cambridge examen te gaan doen? Lees in deze blog wat de verschillende Cambridge Engels niveaus precies inhouden en hoe ze zich verhouden tot de Europese taalniveaus.


Europese taalniveaus

Je kent ze vast wel, de Europese taalniveaus A1 t/m C2. Dit is een systeem om sprekers van een taal te groeperen op basis van hun niveau. Voor elk van de verschillende onderdelen van taalverwerving, lezen, spreken, luisteren en schrijven, zijn er zes niveaus:

  • A1: Beginner
  • A2: Beginner +
  • B1: Halfgevorderden
  • B2: Gevorderden
  • C1: Vergevorderden
  • C2: Bijna moedertaalniveau

Met taalniveau A1 ben je dus een beginner in de betreffende taal en met taalniveau C2 beheers je hetzelfde taalniveau als een native speaker op academisch niveau.

Cambridge Engels niveaus


Wat is een Cambridge certificaat?

Door de Cambridge examens af te leggen, kun je een Cambridge certificaat behalen. Het examen bestaat uit vier onderdelen: reading, writing, listening en speaking. Met een Cambridge certificaat kun je aantonen dat je Engels op een zeker niveau beheerst. Dit kan bijvoorbeeld een eis zijn om een bepaalde opleiding te mogen volgen of om bij een internationaal bedrijf te mogen solliciteren.


Benieuwd naar jouw huidige taalniveau?

Babel biedt je hiervoor een gratis niveautest. Deze toets wordt binnen 5 werkdagen nagekeken door een van onze docenten. Na het maken van de toets geven wij je een indicatie van jouw taalniveau en je persoonlijke verbeterpunten.


Onze cursussen Engels

Bereid je je voor op een Cambridge examen? Onze cursussen Engels helpen je om te slagen! In onze cursussen wordt er aandacht besteedt aan lezen, luisteren, spreken en schrijven.

Cursus                                                                                                       Aantal
lessen
Aantal
weken
Start-
niveau
Doel-
niveau
Prijs
Basiscursus Engels (A2) 18 18 A1+ A2 €460,-
Engels voor halfgevorderden (B1) 18 9 A2 B1 €460-
Engels voor Gevorderden (B2) 18 9 B1 B2 €460,-
Engels voor Vergevorderden (C1) 18 9 B2 C1 €490,-
Engels Proficiency (C2) 18 9 C1 C2 €490,-
Engels Spreken voor Gevorderden (B2/C1) 9 9 B2 B2+ €235,-

Cursussen Engels

Lees ook: