Datum : 29 november 2021 Categorie : Blog, Engels leren

Kloktijden in het Engels: uitleg over ‘half nine’

Kloktijden in het Engels hebben iets andere regels dan in het Nederlands. Het is handig om te begrijpen hoe het in het Engels werkt, zodat er geen misverstanden ontstaan. In deze blog vertellen wij er meer over.


Slide 1
Cursus
Basiscursus Engels (A2)

Deze cursus is voor studenten die op niveau A1 zitten. Onze docenten leren je de basis van de taal, zodat je op niveau A2 komt.

Slide 1
Cursus
Engels voor Halfgevorderden (B1)

In deze cursus tillen onze docenten je Engels naar een hoger niveau. Met deze cursus kun je ook slagen voor het Cambridge English Preliminary Exam (B1).

Slide 1
Cursus
Maatwerk

Een taaltraining op maat is ideaal om efficiënt aan specifieke leerdoelen te werken. Voor vrijwel alle taal- en communicatie gerelateerde uitdagingen hebben wij een oplossing.

previous arrow
next arrow

Bij halve uren gebruik je het woord ‘past’ als je de tijd wil aangeven, bijvoorbeeld:

  • 09:30 = it’s half past nine
  • 13:30 = it’s half past one
  • 18:30 = it’s half past six

Na het halve uur gebruik je het woord ‘to’, bijvoorbeeld:

  • 22:45 = it’s quarter to eleven
  • 15:50 = it’s ten to four
  • 11:40 = it’s twenty to eleven

Snel je Engels verbeteren?

Zoek je een cursus Engels? Babel is expert in taal- en communicatietrainingen voor hogeropgeleiden. We helpen particulieren en professionals, bedrijven, onderwijsinstellingen en andere non-profit organisaties. We onderscheiden ons door de hoge kwaliteit van onze docenten, een flexibele en transparante manier van werken en onze scherpe tarieven. Babel is taalpartner van de Universiteit Utrecht.

Cursussen Engels

Lees ook: