Datum : 09 december 2021 Categorie : Blog, Portugees leren

Portugees leren met apps

In de vorige post hebben we een aantal verschillende manieren besproken om Portugees te leren. Een daarvan is door middel van apps. Er zijn veel apps om Portugees te leren, zowel Europees-Portugees als Braziliaans-Portugees. In deze blog zetten wij er een aantal op een rijtje!


Slide 1
Cursus
Portugees niveau 1
Slide 1
Cursus
Portugees niveau 2
Slide 1
Cursus
Maatwerk
previous arrow
next arrow

Apps om Braziliaans-Portugees te leren

  1. Duolingo. Met deze bekende app kun je woorden en zinnen leren en werk je tegelijkertijd aan je uitspraak. In 2013 is Duolingo door Apple uitgeroepen tot Iphone app van het jaar!
  2. Busuu. Met deze app werk je aan doelen die je zelf stelt. De app is gekoppeld aan het Europees taalkundige referentiekader.
  3. Memrise. Deze leuke app gebruikt flashcards om het leertempo te verhogen. De nadruk ligt bij de Memrise op het spreken van de taal.

Apps om Europees-Portugees te leren

  1. Drops. Deze app is vergelijkbaar met Duolingo. Hiermee kun je elke dag woorden en zinnen oefenen. Deze app is ook goed om aan je uitspraak te werken.
  2. Practice Portuguese. Deze app toont video’s van alledaagse gesprekken, zodat je jouw woordenschat uitbreidt en begrijpt hoe je woorden in echte situaties kunt gebruiken.
  3. Porolingo. Hiermee kun je korte lessen volgen, waarbij je naar zinnen luistert en woorden rondom een bepaald thema leert.
  4. GoGenius. Dit is een leuke app als je al wat Portugees spreekt. Je kunt hiermee zinnen en woorden oefenen, spelletjes spelen en naar gesprekken luisteren.

Wil je snel Portugees leren?

Apps zijn een goede manier om je Portugese taalvaardigheid te verbeteren, maar om een taal écht te leren is menselijke interactie belangrijk. Tijdens een taalcursus Portugees oefen je samen met andere cursisten en krijg je les van ervaren docenten! Bekijk ons cursusaanbod om meer over de verschillende cursussen te weten te komen.

Cursussen Portugees

Lees ook: