Datum : 10 juni 2022 Categorie : Blog, Japans leren

Japans leren met apps

Ben je Japans aan het leren? Japans is zoveel toegankelijker geworden met websites en applicaties. In deze blog noemen wij vijf apps die je helpen om Japans te leren.

1) Jisho: jouw mobiele woordenboek

Jisho is een online Japans-Engels woordenboek. Het woord ‘Jisho’ betekent ook letterlijk woordenboek. Op deze website kan je woorden, zinnen en Kanji (tekens waarmee het Japans geschreven wordt) eenvoudig vertalen. Deze website wordt aangeraden voor mensen die al kennis hebben van de Japanse taal.

2) WaniKani: met geheugensteuntjes leren

WaniKani is een handige site voor beginners die Japanse Kanji willen leren. Er staan ezelsbruggetjes op om radicalen en kanji (Kanji is het meest gebruikelijke communicatiemiddel in de Japanse taal) te leren. De gebruikte geheugensteuntjes zijn erg creatief en humoristisch. Zo blijft informatie makkelijker hangen. Met WaniKani is het mogelijk om 2000 Kanji en 6000 woorden in één jaar te leren. WaniKani is zeer geschikt voor beginners die voor het eerst leren lezen en vordert in niveaus (60 in totaal).

3) EasyJapanese.org: Japans leren voor beginners

EasyJapanese.org is een website die geschikt is voor beginners die Japans willen leren. Je maakt kennis met de grammatica, woordjes en de Japanse klankschriften. Er zijn quizjes, geheugenspelletjes en andere leervormen online beschikbaar. Alles is gratis op deze website. Met deze site is het leuk en eenvoudig om de basis van de taal te leren.

4) Tofogu: alles over de Japanse taal en cultuur

Tofogu biedt verschillende leervormen aan. De website biedt veel artikelen over de Japanse grammatica en taal. Daarnaast zijn er andere studiematerialen aanwezig om bijvoorbeeld Kana (Kana is de verzamelnaam voor de twee syllabische schriften van het Japans: Hiragana en Katakana) te leren lezen. Ook zijn er interessante podcasts over verschillende onderwerpen, zoals:

  • Hoe word je een tv-ster in Japan?
  • Hoe krijg je een baan in Japan?
  • Mijn Japanse uitspraak verbeteren.

Je leert op Tofogu dus ook meer over de Japanse cultuur. Het is een absolute aanrader voor iedereen die de Japanse taal leert.

5) Japanese.gerbenboersma.com: Hiragana en Katakana (klankschriften) oefenen

Babel cursist Gerben Boersma heeft een website ontwikkeld, waarbij het mogelijk is om Hiragana en Katakana te oefenen aan de hand van tekens. Je kunt invullen wat de betekenis van de tekens is en je antwoord zelf controleren. Hiragana en Katakana zijn twee van de belangrijkste systemen in het Japanse schrift.

Wil je snel Japans leren?

Een taal-app is fijn om een specifieke taal te oefenen, maar om een taal en cultuur écht tot in de kern te leren is menselijke interactie belangrijk. Tijdens een taalcursus oefen je Japans samen met anderen en krijg je les van ervaren docenten.

Cursussen Japans

Lees ook: