Geschreven door:Liz

Datum : 11 maart 2020 Categorie : Blog

Cursist aan het woord: ‘Ik merk dat ik meer zelfvertrouwen heb gekregen’

cursist aan het woordCursiste Alma heeft bij Babel de maatwerktraining Spoken English Upper-Intermediate gevolgd. Wij spraken haar over haar ervaringen.

Waarom heb je voor deze cursus gekozen?

“Ik werk bij een wereldwijde organisatie waar zowel trainingen in het Nederlands als in het Engels gegeven worden, waaronder een training over The 7 Habits of Highly Effective People. Deze kon ik wel in het Nederlands geven, maar mijn kennis van het Engels was niet toereikend genoeg om dit ook in het Engels te doen. Dit vond ik heel vervelend en frustrerend, ook omdat er in mijn werkomgeving veel collega’s zijn die onwijs goed Engels spreken. Dus ik dacht: ‘ik ga er wat aan doen om te zorgen dat ik het wél ga kunnen.'”

Hoe heb je de training ervaren?

“Ik vond de training heel waardevol. Dit kwam aan de ene kant door de intensiteit. De training was verdeeld over twee weken en dus was ik een korte periode heel intensief bezig. Aan de andere kant werd er content gebruikt waar ik zelf dagelijks mee werk. Omdat ik die content goed beheers kon ik alle focus leggen op het Engels. Het programma was volledig op mij afgestemd en het was heel divers in leervormen. Zo gaf ik elke dag de 7 habits-training en kreeg ik verschillende, specifieke opdrachten mee.”

Wat is voor jou concreet het resultaat geweest van de cursus?

“Ik merk dat ik meer zelfvertrouwen heb gekregen op mijn werk, met name omdat ik meer woordgroepen herken en kan gebruiken. Als collega’s Engels tegen me praten zeg ik niet meer ‘sorry, ik kan het niet zo goed’, maar praat ik gewoon Engels. Ook de 7 habits-training heb ik een keer als een pilot gegeven in het Engels en dat was heel positief. En ook nu nog probeer ik mijn niveau Engels te onderhouden. Zo probeer ik echt naar de tekst van Engelse muziek te luisteren, doe ik vaker Engelse ondertiteling aan in plaats van Nederlandse en lees ik meer in het Engels.”

Waarom heb je voor Babel gekozen?

“Ik had eerder een cursus gevolgd bij Babel en daar was ik erg positief over. Ik twijfelde nog eventjes, maar er werd mij heel duidelijk uitgelegd wat Babel voor mij kon betekenen en hoe de training zou aansluiten op mijn behoeften. Uiteindelijk heb ik voor Babel gekozen omdat ik echt duurzaam wilde leren en niet op zoek was naar een quick fix. Ik ben erg blij dat ik dit hebt gedaan.”

Zou je anderen aanraden om deze cursus bij Babel te volgen? 

“Hier zeg ik volmondig ja op. Het is heel goed georganiseerd, de begeleiding met ondersteuning van online modules is heel prettig en op maat gemaakt. Het gaat om mijn vakjargon en ik krijg adviezen die echt gebaseerd zijn op mijn werkveld en de fouten die ik maak. Ik vond het heel jammer dat de training weer was afgelopen. Nu is het tijd om op te springen en het gewoon te gaan doen!”

Alma heeft de maatwerktraining Spoken English Upper-Intermediate gevolgd. Deze training kan ook online gegeven worden. Meer weten over maatwerktrainingen? Klik hier.

Lees ook: