Datum : 18 maart 2022 Categorie : Blog, Engels leren

De verschillende betekenissen van het Engelse woord ‘quite’

Wat het woordje ‘quite’ betekent, ligt eraan of je in Engeland of in Amerika bent. In Engeland kan het woordje meerdere betekenissen hebben, dit ligt aan de context. Wij leggen het uit.


Slide 1
Cursus
Basiscursus Engels (A2)
Slide 1
Cursus
Halfgevorderden Engels (B1)
Slide 1
Cursus
Taaltraining op maat
previous arrow
next arrow

Quite in Brits-Engels

In het Brits-Engels wordt ‘quite’ op twee verschillende manieren gebruikt. Je kunt het woord bijvoorbeeld gebruiken wanneer je het met iemand eens bent. In Brits-Engels betekent het woord ook ‘redelijk’. Voorbeeldzinnen:

  • Your work is quite good. (Je werk is redelijk goed).
  • You are quite correct. (Ik ben het helemaal met je eens)

Quite in Amerikaans-Engels

In het Amerikaans-Engels wordt het woord ‘quite’ anders gebruikt dan in het Brits-Engels. Het woord wordt in het Amerikaans-Engels altijd gebruikt om aan te geven dat iets goed is. Voorbeeldzinnen:

  • Your work is quite good. (Je werk is heel goed).

Volg een cursus Engels bij Babel

Wil je meer weten over de Engelse taal en ben je op zoek naar een taalcursus? Babel is expert in taal- en communicatietrainingen voor hogeropgeleiden. We helpen particulieren en professionals, bedrijven, onderwijsinstellingen en andere non-profit organisaties. We onderscheiden ons door de hoge kwaliteit van onze docenten, een flexibele en transparante manier van werken en onze scherpe tarieven. Babel is taalpartner van de Universiteit Utrecht.

Cursussen Engels

Lees ook: