Taaltoetsen

Taaltoets Hoger OnderwijsVoor diverse opdrachtgevers verzorgt Babel de ontwikkeling en uitvoering van taaltoetsen en taalexamens. Of het nu gaat om een informele meting van het taalniveau van medewerkers of studenten, of het officieel examineren van vakbekwaamheid van (buitenlands) personeel, wij kunnen je voorzien van een passende oplossing. Hieronder volgen enkele voorbeelden van taaltoetsen die wij hebben ontwikkeld of afgenomen.

Taaltoets studenten hoger onderwijs
Studenten in het Hoger Onderwijs moeten over uitstekende taalvaardigheden Nederlands beschikken. Door het toenemende aantal Engelstalige bachelor- en masteropleidingen wordt ook de beheersing van het Engels steeds belangrijker. Babel neemt jaarlijks bij duizenden studenten van de Universiteit Utrecht digitale taaltoetsen Nederlands en Engels af. Doorgaans zijn er geen formele consequenties aan de uitslag verbonden. Wel worden studenten zich bewust gemaakt van tekortkomingen in hun taalgebruik. Vervolgens kunnen zij een cursus Spelling en Grammatica of een cursus Academisch Engels volgen.

Kennis- en vaardighedentoets voor buitenlandse medici
In opdracht van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport verzorgt Babel al vele jaren een assessment voor buitenlandse medici die in Nederland hun beroep willen uitoefenen. In een uitgebreid assessment worden op locatie onder meer via simulatiegesprekken taalvaardigheid en communicatievaardigheid op hoog niveau gemeten. Kandidaten ontvangen dezelfde dag nog een digitale uitslag met concrete feedback.

Placement test voor bedrijven
Voor organisaties die een nulmeting willen uitvoeren van de taalbeheersing Nederlands, Engels, Frans, Duits, Spaans of Italiaans van medewerkers binnen hun organisatie, biedt Babel een geavanceerd online platform aan. Medewerkers kunnen eenvoudig vanaf de werkplek de toets maken, waarna onze adviseur samen met de werkgever een vervolgplan kan opstellen.

Meer informatie?
Wil je meer weten of hoe wij je organisatie kunnen helpen? Neem contact op met een van onze adviseurs!