Cursus Nederlandse Spelling & Grammatica

Niveau: Gevorderd (C1/C2)

Word jij regelmatig door je vrienden verbeterd op het gebied van spelling en grammatica? Is Nederlands je moedertaal en vertrouw je bij het schrijven van een paper volledig op de automatische correctie van je laptop? Of heb je sowieso behoefte om je kennis van de Nederlandse taal op te frissen? Dan is de cursus Nederlandse Spelling en Grammatica echt iets voor jou!

Benieuwd hoe het is om taalles te volgen in onze virtual classroom? Bekijk dan onze demo en neem een (online) kijkje in onze virtual classroom.

€ 100,00

Inschrijven

Start vanaf 6 oktober 2020

+ nog 1 data

Over de cursus Nederlandse Spelling & Grammatica

Taal cursus spelling

In deze cursus worden de belangrijkste onderwerpen rondom spelling en grammatica uitgelegd. Onder leiding van een ervaren docent worden eerst de basisregels en uitzonderingen behandeld. Vervolgens ga je aan de slag met praktische en aansprekende opdrachten.

Je oefent bijvoorbeeld met d’s en t’s, met spatiegebruik bij samengestelde woorden en met veel voorkomende grammaticale fouten. Er wordt afwisselend klassikaal, in groepjes en individueel gewerkt.

Inschrijven

Leerdoelen

Na afloop van deze cursus…

  • ben je op de hoogte van de belangrijkste spellingsregels;
  • ben je op de hoogte van veelvoorkomende grammaticale fouten
  • en begin je met meer zelfvertrouwen aan een paper, scriptie, e-mail of beleidsstuk

Inschrijven

Methode

In deze academische cursus worden de belangrijkste onderwerpen rondom spelling en grammatica uitgelegd. Onder leiding van een ervaren docent worden eerst de basisregels en uitzonderingen behandeld. Vervolgens ga je aan de slag met praktische en aansprekende opdrachten.

Onder andere de volgende punten komen aan bod:

  • werkwoordvervoegingen
  • algemene spellingsregels
  • zinsbouw en interpunctie
  • voegwoorden en verwijswoorden

Inschrijven

Tijdsinvestering

De cursus Spelling & Grammatica bestaat uit 2 bijeenkomsten van 3,5 uur bij Babel in Utrecht.

Om ervoor te zorgen dat je zoveel mogelijk leert van de bijeenkomsten, verwachten we van jou dat je ongeveer 2 uur per week aan zelfstudie besteedt.

Inschrijven

Praktisch

  • De cursus bestaat uit 2 bijeenkomsten van elk 3,5 uur bij taalinstituut Babel in Utrecht. Je hoeft geen boeken of lesmateriaal te kopen: we maken gebruik van los materiaal en hand-outs. Indien gewenst kan het boek Vlekkeloos Nederlands – Basisoefeningen spelling, stijl en idioom ter ondersteuning worden aangeschaft.
  • Wil je meer informatie over deze cursus of wil je weten welke cursus het best bij jou past? Neem contact met ons op voor vrijblijvend advies.
  • Werk je bij de Universiteit Utrecht of sta je bij deze universiteit ingeschreven als (exchange) student? Dan krijg je 15% korting op deze cursus! Schrijf je in met je UU e-mailadres, dan wordt de korting automatisch verwerkt.

Inschrijven

Rooster