Nederlandse Spelling en Grammatica

Niveau: Vergevorderd (B2/C1)

Is Nederlands je moedertaal en vertrouw je bij het schrijven van een paper volledig op de automatische correctie van je laptop? Of word je door je vrienden regelmatig verbeterd op het gebied van spelling en grammatica? Dan is de cursus Nederlandse Spelling en Grammatica echt iets voor jou!

105,-

Inschrijven

Start vanaf 29 april 2024

Over de cursus

In de cursus Nederlandse Spelling en Grammatica worden de belangrijkste onderwerpen rondom spelling en grammatica uitgelegd. Onder leiding van een ervaren docent worden eerst de basisregels en uitzonderingen behandeld. Vervolgens ga je aan de slag met praktische en aansprekende opdrachten.

Je oefent bijvoorbeeld met d’s en t’s, met spatiegebruik bij samengestelde woorden en met veel voorkomende grammaticale fouten. Er wordt afwisselend klassikaal, in groepjes en individueel gewerkt.

Inschrijven

Leerdoelen

Na het afronden van deze cursus:

  • ben je op de hoogte van de belangrijkste spellingsregels.
  • ben je op de hoogte van veelvoorkomende grammaticale fouten.
  • begin je met meer zelfvertrouwen aan een paper, scriptie, e-mail of beleidsstuk.

Inschrijven

Methode

  • In deze cursus wordt eerst een spelling- of grammaticaregel geïntroduceerd en uitgelegd. Daarna volgen oefeningen waarbij de regel toegepast moet worden. De docent beantwoordt vragen, geeft feedback en indien nodig extra uitleg.
  • Er worden betrouwbare (online) hulpbronnen gedeeld, zodat je ook na afloop van de cursus weet waar je antwoorden op je vragen kunt vinden.

Inschrijven

Tijdsinvestering

  • De cursus bestaat uit 2 bijeenkomsten van 3 uur bij Babel in Utrecht of in de virtual classroom.
  • Om ervoor te zorgen dat je zoveel mogelijk leert van de bijeenkomsten, verwachten we van jou dat je ongeveer 2 uur per week aan zelfstudie besteedt.

Inschrijven

Praktisch

  • Via onze speciale boekenpagina kun je de benodigde boeken voor deze cursus bestellen. We rekenen erop dat iedereen de eerste les het materiaal bij zich heeft, zodat we direct een goede start kunnen maken. Daarnaast maken we gebruik van los materiaal en hand-outs.
  • Werk je bij de Universiteit Utrecht of sta je bij deze universiteit ingeschreven als (exchange) student? Dan krijg je 15% korting op deze cursus! Schrijf je in met je UU e-mailadres, dan wordt de korting automatisch verwerkt.

Inschrijven

Rooster