Cursus Zakelijk Schrijven

Niveau: Gevorderd (C1/C2)

In deze cursus zakelijk schrijven leer jij om aantrekkelijke en overtuigende teksten te schrijven. Je leert om helder en effectief te communiceren en je lezers voor je te winnen. Niet alleen verbeter jij je schrijven, je leert ook om sneller te schrijven. Deze cursus bestaat uit een groepsworkshop en drie individuele bijeenkomsten met jouw eigen schrijfcoach. Je boekt snel resultaat, omdat je veel persoonlijke feedback krijgt op je eigen geschreven werk.

€ 495,00

Inschrijven

Start vanaf 6 oktober 2021

+ nog 1 data

Algemeen

Wil jij teksten schrijven die daadwerkelijk van A tot Z worden uitgelezen? Wil jij leren hoe je je standpunt helder formuleert? En wil je lezers overtuigen én activeren, zodat jij net die ene klant binnenhaalt, de aandacht van je lezer vasthoudt in een artikel of een bondig rapport produceert? Tijdens deze cursus Zakelijk Schrijven ga jij aan de slag met je eigen geschreven werk. Samen met je persoonlijke schrijfcoach kijk jij waar jouw verbeterpunten liggen en pak je deze aan. Iedereen kan namelijk leren schrijven!

Je schrijftraject begint met een algemene workshop zakelijk schrijven. In een halve dag brengt een ervaren schrijfcoach jou de fijne kneepjes bij van het professioneel schrijven. In het eerste gedeelte van deze bijeenkomst leer jij hoe je een tekst opbouwt. Door het schrijfproces in verschillende fases te structureren, behoud je het overzicht. Ook gaan we kijken naar de verschillende manieren van schrijven. We gaan samen ontdekken welk schrijverstype je bent en hoe je dit het beste inzet.

In de tweede helft van de workshop gaan we dieper in op het aantrekkelijk en doelgericht schrijven. Je raakt bekend met verschillende schrijftechnieken. Je leert om verschillende tactieken en trucs in te zetten om je beoogde doel te behalen. Je teksten worden hierdoor begrijpelijker en makkelijker (en in een kortere tijd) te lezen. Bovendien leer je om rekening te houden met je doelgroep en juist deze groep mensen met je tekst aan te spreken.

Na afloop van de algemene schrijfworkshop plan je drie keer een één-op-één afspraak met je schrijfcoach in. Tijdens deze sessies wordt er kritisch naar je e-mails, rapporten, artikelen en bedrijfsplannen gekeken en voorziet je schrijfcoach je van concrete en praktische feedback. Je schrijfcoach helpt je ook graag bij jouw vragen over de Nederlandse grammatica of spelling. Deze privésessies sluiten dus naadloos aan op jouw situatie en persoonlijke leerdoelen.

Inschrijven

Leerdoelen

De cursus zakelijk schrijven is geschikt voor professionals en studenten met taalniveau C1.

Na het afronden van deze cursus:

 • produceer jij gemakkelijker en vlotter zakelijke teksten;
 • zijn je professionele teksten aantrekkelijker, effectiever en overtuigender;
 • structureer jij je teksten overzichtelijk en weet jij hoe je een alinea opbouwt;
 • weet jij hoe je met een tekst de juiste doelgroep aanspreekt en hoe jij hierop je schrijfstijl aanpast;
 • formuleer jij je standpunten samenhangend en duidelijk;
 • schrijf jij foutlozer in het Nederlands én met meer zelfvertrouwen;
 • heb je een persoonlijke checklist ontvangen met jouw aandachtspunten;
 • heb jij tijdens de privésessies je eigen teksten naar een hoger niveau getild onder leiding van een expert.

Inschrijven

Methode

Je begint met een groepsbijeenkomst van vier uur. In deze interactieve workshop wisselen theorie en praktijkgerichte oefeningen elkaar af. Na afloop krijg je een handige reader met alle tips en trucs en ga je met de (nieuwe) technieken oefenen in je eigen schrijfproducten.

Binnen twee maanden zit jij drie keer om de (virtuele) tafel met je schrijfcoach. Onze afdeling cursuscoördinatie neemt hierover contact met je op en houdt natuurlijk tijdens het inplannen rekening met jouw agenda. Tijdens deze privésessies van 45 minuten nemen we je teksten onder de loep, kun je jouw vragen stellen en werk je aan je persoonlijke aandachtspunten.

Voordat de cursus begint, vragen we je om een korte vragenlijst in te vullen. Met deze informatie zorgt je schrijfcoach ervoor dat je privésessies perfect aansluiten op jouw wensen.

Inschrijven

Tijdsinvestering

De cursus bestaat uit een algemene schrijfworkshop van vier uur. Deze algemene sessie wordt gevolgd door drie keer een privésessie van 45 minuten. Extra uitbreiding van deze privéschrijfcoaching is natuurlijk desgewenst bij te boeken.

Buiten de lessen vragen we je om regelmatig te oefenen met de nieuw opgedane kennis. Je eigen teksten bespreken we vervolgens in de persoonlijke schrijfsessies.

Inschrijven

Praktisch

 • Deze cursus zakelijk schrijven bestaat uit een schrijfworkshop van 4 uur en drie privésessies met een schrijfcoach.
 • Via deze cursuspagina schrijf jij je in voor de schrijfworkshop op locatie.
 • De privésessies kunnen op locatie of in de virtual classroom gegeven worden. Je kunt je voorkeur doorgeven aan je schrijfcoach. De privésessies worden in overleg met jou ingepland door onze afdeling cursuscoördinatie.
 • Behoefte aan meer schrijfcoaching? Dat is geen probleem! Je kunt gemakkelijk een uitbreiding van het schrijfcoachingstraject bijboeken.
 • Het cursusmateriaal is inbegrepen. Na afloop van de schrijfworkshop ontvang jij een zeer compleet naslagwerk met alle zakelijke schrijftechnieken.
 • Je ontvangt een bewijs van deelname als je hebt deelgenomen aan de groepsbijeenkomst en de drie persoonlijke schrijfsessies hebt afgerond.
 • Werk je bij de Universiteit Utrecht of sta je bij deze universiteit ingeschreven als (exchange) student? Dan krijg je 15% korting op deze cursus! Schrijf je in met je UU e-mail adres en de korting wordt automatisch verrekend.

Inschrijven