Datum : 23 juni 2020 Categorie : Blog, Spaans leren

5 apps om Spaans te leren

Ben je Spaans aan het leren? Omdat je graag naar Spanje op vakantie gaat? Of omdat je besloten hebt er te gaan wonen? Dit betekent oefenen, oefenen en oefenen. Maar wie heeft gezegd dat oefenen saai hoeft te zijn? Maak het jezelf zo leuk mogelijk! Deze 5 apps helpen je om Spaans te leren.


Slide 1
Cursus
Spaans niveau 1
Slide 1
Cursus
Spaans niveau 2
Slide 1
Cursus
Privétraining
previous arrow
next arrow

1. Easy Ten

Woordenschat vormt een belangrijke basis van taal. Met de app Easy Ten kun je gemakkelijk jouw woordenschat van het Spaans uitbreiden. De app geeft je elke dag 10 nieuwe woorden om te leren. Je kunt zelfs instellen dat je bijvoorbeeld elk uur een nieuw woord krijgt. Door deze beperkte selectie heb je echt de tijd om je te focussen op de 10 specifieke woorden en zul je ze gemakkelijker onthouden.

2. DuoLingo

DuoLingo is een populair platform om talen te leren en heeft een speciale educatieve app. Het concept is dat je spelenderwijs talen leert. Door middel van verschillende oefeningen die allemaal een spelelement bevatten, kun je op een leuke manier oefenen met de Spaanse taal. Wat echter een nadeel kan zijn is dat je Spaans alleen kunt leren vanuit het Engels en niet vanuit het Nederlands. Maar heb je het Engels goed onder de knie? Dan hoeft dat geen probleem te zijn!

3. Spanish Class Lite

De app Spanish Class Lite van Linguineo bestaat uit enerzijds cursusstof (over woordenschat, grammatica, spelling) en anderzijds oefeningen om hier concreet mee aan de slag te gaan. Hoewel de app lijkt op een volledige taalles, is de app heel specifiek gemaakt ter ondersteuning van taalleerders die Spaans leren op school of tijdens een taalcursus. Het is dus een aanvulling op en ondersteuning van klassieke taalcursussen.

4. Spaans FunEasyLearn (FEL)

Wil je op een interactieve manier meer Spaanse woorden leren? Als beginnende of ervaren spreker van het Spaans kun je de app Spaans FEL gebruiken om woorden te leren. De app bevat 6000 woorden in verschillende categorieën die je door middel van korte spelletjes herhaalt en leert.

5. Busuu

In 2015 is Busuu uitgekozen tot een van de beste apps. Met de app kun je verschillende talen leren, waaronder Spaans. En dat op verschillende manieren, zoals geluidsfragmenten, grammaticaoefeningen en schrijfoefeningen. Fijne onderdelen van de app zijn de korte quizjes waarmee de app test of de geleerde stof goed bij je is blijven hangen.

Wil je snel Spaans leren?

Een app is fijn om te oefenen, maar om het Spaans écht te leren is menselijke interactie belangrijk. Tijdens een taalcursus oefen je Spaans samen met anderen en krijg je les van ervaren docenten.

Spaans leren

Lees ook: