Datum : 18 augustus 2020 Categorie : Blog, Cursisten over Babel

Cursist aan het woord: Maryam uit Iran

Maryam, één van onze cursisten, heeft net haar cursus Nederlands B2 afgerond. Wij vroegen haar via e-mail hoe zij haar cursus heeft beleefd en of ze nog tips heeft voor nieuwe cursisten. Benieuwd naar haar ervaring bij Babel? Lees dan snel verder!

Zou jij jezelf kort kunnen voorstellen?

“Ik ben Maryam. Ik kom uit Iran. Ik woon in Nederland en daarom wil ik met Nederlanders communiceren en omdat ik hier wil werken.”

Welke cursus heb je bij Babel gevolgd?

“Ik heb B1 en B2 bij Babel gevolgd. Dit was tweede cursus. De materialen waren heel goed en bij de tweede cursus vond ik de docenten erg goed. Mijn favoriete onderdeel van de cursus was spreken.”

Heb je ook geleerd over de Nederlandse gewoonten en gebruiken in de cursus?

“Ja, we hebben geleerd over Nederlandse cultuur en gewoonten. Bijvoorbeeld zijn Nederlanders heel direct. Een gewoonten van Nederlanders is fietsen. Ze gebruiken altijd fietsen. En nog een interessante gewoonten van de Nederlanders is kamperen met een tent en caravan en camper. Ik heb ook kennisgemaakt met Nederlandse tradities. Kerst feest, Koningsdag, Sinterklaas feest. Ik vind dat ze allemaal leuke zijn. ”

Heb jij nog een goede tip voor andere cursisten om hun Nederlands te verbeteren?

“Maak contact met Nederlanders en praat met hen.”

Ga je je inschrijven voor de vervolgcursus?

“Ja, zeker.”

Wil je net als Maryam Nederlands leren?

Begin dan met onze cursus beginners Nederlands A2. Heb je de basis al onder de knie? Kies dan voor de cursus Halfgevorderden Nederlands (B1). Voor gevorderden bieden wij de cursus Gevorderden Nederlands (B2) aan.

Lees ook: