Datum : 26 februari 2021 Categorie : Blog, Italiaans leren

5 podcasts om snel Italiaans te leren

Op zoek naar een podcast om je te helpen met het leren van de Italiaanse taal? Podcasts bieden je een flexibele en gemakkelijke manier om een taal te leren. Het neemt niet veel tijd in beslag en je kunt zelf bepalen wanneer je ernaar wilt luisteren. Wij hebben vijf podcasts geselecteerd die je kunnen helpen om je Italiaanse taalvaardigheid te verbeteren.


Slide 1
Cursus
Italiaans niveau 1
Slide 1
Cursus
Italiaans niveau 2
Slide 1
Cursus
Privétraining
previous arrow
next arrow

Italiaans leren door te luisteren naar podcasts

Luisteren naar podcasts is een erg populaire manier om talen te leren. Hoe meer je naar een taal luistert, hoe beter je luistervaardigheid wordt. Door jezelf bloot te stellen aan de spraak van moedertaalsprekers, raak je vertrouwd met hoe de taal daadwerkelijk gebruikt wordt. Er zijn natuurlijk verschillende manieren hoe zinnen en woorden uitgedrukt kunnen worden.

Of je nu naar je werk reist of een bewust moment neemt om je taalvaardigheid te oefenen. Je favoriete podcasts zijn altijd beschikbaar. Podcasts zijn beschikbaar via verschillende platforms, zoals iTunes, Spotify en Soundcloud.

Podcasts die geschikt zijn om Italiaans te leren:

1. Coffee Break Italian

Met de podcast van Coffee Break Italian leer je Italiaans waar en wanneer het jou uitkomt. Je leert hoe je in het Italiaans moet communiceren door middel van eenvoudige lessen. De podcast bestaat uit vier seizoenen, waarin je meer te weten komt over grammatica, woordenschat en praktische gesprekken. Coffee Break Italian is momenteel beschikbaar in twee niveaus. Elke les duurt ongeveer 15-20 minuten, dus de perfecte lengte voor je koffiepauze!

Beluister hier de podcast

2. Podcast Italiano

Wil jij op een natuurlijke manier Italiaans leren? Dan is Podcast Italiano de geschikte optie! In de podcasts van Podcast Italiano luister je naar een moedertaalspreker die over verschillende onderwerpen praat. De meest recente afleveringen worden geleverd met een Engelse transcriptie en vertaling van moeilijke woorden. De podcasts zijn onderverdeeld in drie niveaus: beginner, gemiddeld en gevorderd.

Beluister hier de podcast

3. 30 Minute Italia‪n‬

Deze podcast is ideaal voor studenten van elk niveau. De podcast-host Cher Hale biedt leuke en nuttige inhoud voor studenten die meer over de Italiaanse taal en cultuur willen weten. In de afleveringen worden uitdrukkingen en grammatica besproken door middel van persoonlijke reisverhalen en gedetailleerde voorbeelden. Het belangrijkste is dat er heel veel tips en adviezen worden gegeven om bij te blijven met het leren van de taal. Er wordt in het Engels uitleg gegeven.

Beluister hier de podcast

4. News in Slow Italian

News in Slow Italian is de perfecte podcast voor beginners, maar ook voor mensen die al een basiskennis hebben van de Italiaanse taal en er beter in willen worden. In de podcast wordt wekelijks nieuws besproken. Het nieuws gaat over Italië en andere landen. De afleveringen hebben betrekking op politiek, technologie, kunst, cultuur en nog veel meer. Er wordt niet alleen nieuws besproken, maar er wordt ook aandacht besteed aan grammatica en uitdrukkingen. Dit wordt allemaal in een langzaam tempo behandeld, zodat je woorden en zinnen makkelijker leert begrijpen. Bij elke podcast is er een transcript, zodat je kunt lezen terwijl je luistert.

Beluister hier de podcast

5. Italië Made Easy Podcast

De podcast van Italië Made Easy Podcast is nuttig om je luistervaardigheid, grammatica en woordenschat te oefenen. De afleveringen duren meestal tussen de 10 en 20 minuten en behandelen verschillende onderwerpen die met Italië te maken hebben, zoals het Italiaanse leven en de cultuur. Denk bijvoorbeeld aan podcasts over de Italiaanse Aperitivo, de vreemdste legendes van Italië en Italiaanse culturele evenementen. Bij elke podcast wordt er een PDF-bestand toegevoegd van de transcriptie.

Beluister hier de podcast

Wil je snel Italiaans leren?

Podcasts zijn een goede manier om je Italiaanse taalvaardigheid te verbeteren, maar om een taal écht te leren is menselijke interactie belangrijk. Tijdens een taalcursus Italiaans oefen je samen met andere cursisten en krijg je les van ervaren docenten!

Italiaans leren

Lees ook: